Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izabelka www.com

koszt wesela

Polecane posty

Gość izabelka www.com

ile będzie kosztowało wesele w OSP??przewiduję że nie będzie 100osób, sukienka też nie zbyt droga, jeszcze nie wiem, obrączki mam ze ślubu cywilnego.Macie jakieś doświadczenia?możecie mi odpowiedzieć ile muszę mieć pieniędzy??jeszcze mam duuuużo do wesela ale pieniądze już teraz muszę odkładać.proszę piszcie

Gość ooooqqqqqq
Powiem Ci że wesele w remizie to straszna wiocha i nie będzie Cię wiele to kosztowało.Lepiej zrobić na mniej osób w porządnym lokalu na poziomie niż takie byle co.

Gość ty ooooqqqqqq
sama jesteś wiocha 🖐️

Gość ooooqqqqqq to ta
co na innym topiku chwali się, że wydaje na 100 osób 50 tys złotych, także jej nie przekonacie ;)

Gość ooooqqqqqq
A co zazdrościsz? Współczuje

Gość izabelka www.com
to że chcę urządzić wesele w OSP nie znaczy że będzie ono gorsze jak w lokalu.chciałam wiedzieć koszty, ale nie ocenę gdzie ono będzie.po co mam tracić pieniądze na zapłatę każdej osoby.

Gość hsyszd
u nas wszystko - cały ślub i wesele w remizie na 130 osób kosztowało ok 22 tys.

Gość ooooqqqqqq
Wiesz jednym zależy na jakości a drugim jak najwięcej osób zaprosić jak najtańszym kosztem aby nachapać się kasą z prezentów. Nie zapomnij do zaproszenia dołączyć wierszyka o tym że nie chcesz prezentów tylko kasę.

Gość izabelka www.com
jak rozcieńczyć wódkę żeby goście się nie skapnęli, 5:1 czy 4:1?

Gość hsyszd
mało tego dostaliśmy w kopertach 35 tyś, i zero prezentów, a żadnego wierszyka nie pisaliśmy dla mnie było super, dla gości chyba też bo widziałam jak się bawili, a takie opinie to mi wiszą u dupy jak dla kogos moja remiza to wiocha i syf to niech w domu zostyanie - ja takim bliskim dziękuję za znajomość sama nie oceniam i nie chcę byc oceniana

Gość sprawdź teraz kafeteria
i po co się podszywacie??dlaczego jesteście tacy zawistni.Człowiek który nie chce bezsensownie wydawać pieniędzy to od razy jest zły??ludzie o co wam chodzi.

Gość izabelka www.com
ja miałam do wyboru kilka remiz i ta którą wybrałam wydała mi się najodpowiedniejsza.Marzy mi się wesele, straciłam nie dawno mamę a wiem że by mi bardzo pomogła, ale czasu jeszcze mam trochę.

Gość izabelka www.com
hsyszd kochana mogła byś mi napisać coś wiecej??potrzebuję właśnie porad od właśnie takich osób jak ty, a nie głupich idiotek.

Gość hsyszd
co mogę dodać? oszczędzałam na takich sprawach, których gości enie odczuli: fotograf - miałam z sieci - robiłzdjęcia za free suknia - 1600 zł nowa zespół - najlepszy jaki słyszałam i w sumie niedrogi - 1600 zł zaproszenia, dekoracja sali, ozdoby - sami robiliśmy w kościele miałam tylko kwiaty, bez większych cudów samochód swój nie oszczędzaliśmy na jedzeniu i picu, bo tu faktycznie nie warto, al emieliśmy teżświetną kucharkę, która 'resztki' jednego dania wykorzystywała w innym

Gość izabelka www.com
z jakiego województwa jesteś ??może zespół tez bym twój zamówiła.Ja napewno na jedzeniu i piciu oszczędzać nie będę.

Co takiego złego jest w OSP??? Pomieszczenie jak każde inne! To że ktoś nie robi wesela w dworku czy 5* hotelu to nie znaczy że wesele będzie bez klasy! Tak naprawdę w tym dniu liczy się smaczne i świeże jedzenie,zimny alkohol,obsługa stołów oraz dobry zespół. Izabelka www.com ---Ciężko stwierdzisz koszty :) Zależy od wielu czynników np. -czy będziesz mieć wesele jednodniowe czy dwu -czy będzie zespół,DJ czy muzyka z płyty -czy ciasta zamawiasz w cukierni czy piecze np ciotka -czy salę dekorujesz sama czy kogoś wynajmujesz -dużo zalezy od tego jakie będzie jedzenie itd itp.

Gość izabelka www.com
dekorację będę robić sama z rodziną wg mnie to będzie sama radocha, co do jedzenia trochę myślałam o kateringu, ale jeszcze nie wiem, muzyka oczywiście jakiś zespół, weselu dwu dniowe

Witaj! Ja też planuję wesele w remizie tylko na ok 120 osób :) postaram ci pomóc. Najważniejsze co powinnaś wiedzieć to ile wydać na jedzenie (produkty) u nasz na 120 osób + poprawiny, 1 dnia 5 dań gorących i przystawki wychodzi łącznie 5 tys zł. Kucharka ok 1tys ale plus pomoce i kelnerzy to będzie ok 2,5 max 3 (u mnie tak jest nie wiem z jakiego regionu jesteś). Dalej sale płacimy 1000 zł to już razem z chłodnią, naczynia 1,20 od osoby i już wszystko w tym jest. Alkohol mamy trochę już ale tak na dwa dni liczymy 150 but wódki. Z doświadczenia o naszych rodzinach wiemy, że i tak zostanie ale lepiej więcej niż za mało ;) Ciasto z cukierni ok 900 a tort 300. Dekorację będzie robiła dekoratorka też ok 1000. nie wiem co jeszcze chciałabyś wiedzieć ? Pisz chętnie opowiem :) z wielu rzeczy można zrezygnować np dekoracja jeśli sala ładna. nasza ładna ale duża, trzeba jakieś kwiaty trochę pod sufitem materiału a niestety to kosztuje. Podsumowując wesele dwudniowe na 120 osób już ze wszystkim łącznie z naszymi ubraniami, fotograf, kamera itd wychodzi 22 tys ok. Jeszcze zastanawiamy się nad domem weselnym wtedy o 1 drożej ale on wcale nie tak bardzo ładniejszy od naszej sali ;) pisz jeśli jeszcze coś chcesz wiedzieć :) Madzia

Gość HaniaM........
Ja wyszłam zamąż miesiąc temu wesele na trochę ponad 100sob wyliczylismy że będzie ok 23tys. kosztowało jakieś 26tys. bo ciągle coś nowego wychodziło....

też doliczymy na wszelki wypadek więcej. Bo w sumie z dnia na dzień wyskakują nowe rzeczy do opłacenia lub kupienia.

My mieliśmy w zeszłym roku wesele w OSSP, dwudniowe na 100ossób- koszt całego wesela, z wszystkim prawie 35tys... ale my nie oszczędzaliśmy na niczym.... i wcale nie uważam że wesele w remizie jest gorszem, nawet twierdze że są lepsze... na bank więcej jedzenia i lepsza atmosfera....

Gość izabelka www.com
dziękuję kochane, ja mam jeszcze dużo czasu(2lata) jestem już rok po cywilnym, nikt z rodziny finansowo nam nie pomoże, takie czasy młodzi wszystko sami muszą sobie radzić, dlatego już teraz zaczynam planować i odkładać pieniądze.

Gość izabelka www.com
dagga---miałaś ślub 8sierpnia zeszłego roku??fajnie ja tez miałam w tedy cywilny, ale wtedy nie było nic robione bo byłam w żałobie po mamie.

Gość wesele w remizie niekoniecznie
jest tansze.. Mialam takie i poszlo ponad ponad 30 tys. Wynajecie sali 2000 plus catering 120 zl od osoby. 2 lata temu.

Gość HaniaM........
na salę jedzenie i obsługę wydaliśmy jakieś 14tys , suknie 900, fotograf 1800, kościół czyli nauki zaświadczenia i ślub jakieś 700

Gość izabelka www.com
ja sobie fotografa odpuszczam ponieważ sami mamy dobrą lustrzankę tylko kogoś pojętnego nam trzeba i już super zdjęcia są.co do opłat w kościele to mamy takiego księdza że nic od nas nie weźmie a jak już to symboliczną kwotę.

Gość izabelka www.com
kurcze katering jest taki drogi??nie wiedziałam to teraz napewno będzie znajoma kucharka.

Gość izabelka www.com
a co myślicie o tym pomyśle aby w zaproszeniach napisać że nie chce się kwiatów tylko maskotki??

tak, 8 sierpnia mieliśmy ślub:) np za obrączki płaciliśmy 3000, moje ubranie 2500, męża ok 2000... kucharka 2000, orkiestra 3500, foto+kamera 3200, za same dekoracje sala i kościół, plus kwiaty, bukiet, ubranie samochodów, kwiaty dla rodzicósw i kucharek prawie 3000... a gdzie wódka, napoje, za ciasta i tort 2000... dlatego też nie uważam ze wesele w remizie zawsze jest tańsze... zależy czego się oczekje, zarówno w OSP jAK I RESTAURACJI można zrobic wesele zsa rozsądną cenę... my wydsaaliśmy te prawie 35tys, zebraliśmy 25tys, fajne prezenty i co najważniejsze, nasi goście byli bardzo zadowoleni... do dziś wspominają nasze wesele:) dlatego autorko, załatwiajcie sobie wszystko pomału, tak jest najlepiej, koszta się rozłożą:) i polecaM WZIĄC KUCHARKĘ, TO CHYBA NAJTANIEJ WYCHODZI.... (choc moja koleżanka ma wesele na 120 osób- też w OSP, i kucharka liczy jej 40zł od osoby... )