Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość berenika***

Zapuszczona chałupa.

Polecane posty

Gość Coś wam powiem Kobiety......
Wy głupie dałyście się zagonić do roboty, jak byście siedziały w domu to miałybyscie czas i wszystko byłoby posprzątane,a tak to co ? Chłop na dom powinien zarabiać! Zagnajcie do roboty chłopów! Dziewczyny szanujcie się troche

Tak, mam taką rolkę do ubrań. Bez niej nie mogłabym z domu wyjsc. Ubieram się na ciemno, a mój piesiu gigant jasno rudy jest. :D:D:D:D Kanapa w dużym pokoju ma kolor ciemnej czekolady. Siersc na kilometr widac. Szczotka-rolka nie daje rady. Co dzień muszę odkurzaczem, samym tym karbowanym wężem, szorowac. Ale i tak kocham mojego psa nad życie. ❤️

A mój właśnie od świtu do nocy haruje, żeby mnie i psiuniowu dobrze się żyło. Z domu wychodzi świtem. Wraca ciemną nocą. Soboty i niedziele są dla nas. Zawsze wyjeżdżamy i radujemy się sobą i psem. Nie chcę, żeby mój zapracowany mąż wracał do zasyfionego domu. Czy ja się nie szanuję...?

Nie, te rękawice są za grube, ja kupuję w aptece rękawiczki takie białe po 100 sztuk w kartoniku za kilka zł i po każdym takim sprzątaniu wyrzucam je, nie szkoda mi, bo są tanie. Zakładasz te rękawiczki na ręce, lekko je moczysz w misce, lub po kran, żeby były wilgotne, bo wtedy mają lepszą przylepność i zbierasz włosy lub sierść ruchami okrężnymi lub pionowo-poziomymi, trochę roboty jest, ale w ten sposób wymiatasz sierść z materiału, a ona przyczepia się do rękawic, trzeba często odczepiać sierść od rękawiczek i znowu je namaczać, bo suche tracą przyczepność. Mi jedno takie "zmocznie" starcza na powiedzmy kwadrat o wumiarach 40 cm na 40 cm, więc jak widzisz szybko schną, ale wszystko, powtarzam wszystko się usuwa.

Małgosiu, mam paczkę takich cienkich, zawsze w nich ziemniaki, buraki i włoszczyznę obieram. Nie myślałam, że do czyszczenia kanapy mogą się przydac. :) A jak myślisz, chusteczki odtłuszczające w Rossman dostanę?

do tluszczu polecam FIST z biedronki,kiedys kupilam zupelnie przez przypadek,i okazalo sie,ze srodek jest swietny. Pryskam na tlusta sciane czy okap,i normalnie pieknie sie zmywa

w rossmanie powinny być chusteczki odtłuszczające, ale też i inne środki czyszczące, nie wiem dokładnie, bo kupuje w Lidlu, a w rossmanie tylko kosmetyki, więc nie zwracałam uwagi :) tylko wydaje mi się, że te chusteczki to raczej na mniejsze brudy, nie wiem czy się opłaca myć nimi całą kuchnię, która jest zapuszczona, mogą nie dać rady lub będziesz musiała zużyć ich setki, ale kup małą paczkę na spróbowanie, może się mylę

Małgosiu, myślę tak. Mocniejszy preparat na doczyszczenie tego syfu. Potem, do co dziennej pielęgnacji, takie chusteczki.

No, no, no... Kafle w mojej kuchni lśnią jak kryształowe lustro. Nigdy jeszcze nie były takie piękne. :) W Rossmanie nie było może zbyt dużego wyboru, ale i tak zrobiłam dobre zakupy. Cif Active Shield - skuteczny na oprny brud i tłuszcz. Flink & Sauber Staubwisch Tucher - elektrostatyczne ściereczki do kurzu. Szczotkę Pronto - usuwa kurz i alergeny. Ściereczkę z mikrofibry. Duży zapas ręczników papierowych. Chusteczek odtłuszczających nie mieli. Na dzisiaj planuję dalszy ciąg pucowania mojej chałupy. Jestem bardzo ciekawa jak pójdzie czyszczenie kanapy wilgotną rękawiczką. A wiecie co? Rano w telewizji pokazywali panią, która zawodowo zajmuje się pielęgnacją piesków. Mówiła, że trymowanie podszerstka pozwala utrzymać mieszkanie w większej czystości. Muszę zasięgnąć języka, gdzie u mnie są psie gabinety piękności.:) Jeszcze raz dziękuję Wam za pomoc.

Gość Luca Brasi
Nie ma nic lepszego niż cała seria W5 z lidla. Rewelacja i te środki są tanie (środek do czyszczenia baterii - cudo) - wszystko do 5-6zł chyba. Ja odkąd używam to olalam wszystkie cify itp. Naprawdę spróbuj.

Luca, dzięki. Babki już o tym W5 pisały. :) Ale rzecz w tym że w moim miasteczku Lidla nie mamy. :( Zanotowałam sobie tę nazwę i jak do jakiejś metropolii pojadę - kupię tę serię na bank!:)