Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlota rybkaaaa

co sadzicie o postawie Nergala?

Polecane posty

"a szczegolnie po ostatnich doswiadczeniach zwiazanych ze smiercia najukochanszej osoby.....przeciesz ja powinnam walic łbem w mur!szalec z rozpaczy" po traumatycznych przejściach ludziom różnie odbija - jedni walą głową w mur inni zaczynają wierzyć :P

tak teraz to już zdecydowanie mnie nie przekonuje

"komiczne, no właśnie widziałam zamej mi się chce z tego śmiać, ale widziałam, " czyli w Twojej postawie nie ma nic wzniosłego... nie wierzysz w Boga, więc czym tu się chwalisz

Gość mooniaaaaaaaaa123
co nie przeszkadza mi nie przyjmować księdza, nie chodzić do Kościoła, nie mieć ślubu kościelnego i pewnie jednemu księdzu wsiowemu nawrzucam,

Gość mooniaaaaaaaaa123
czyli w Twojej postawie nie ma nic wzniosłego... nie wierzysz w Boga, więc czym tu się chwalisz nie bardzo rozumiem, wzniosłego? Bóg to nie jakiś niedostępny guru, któremu się bije pokłony na kolanach. To Twój największy przyjaciel i opiekun, który Cię kocha, cokolwiek zrobisz.

"co nie przeszkadza mi nie przyjmować księdza, nie chodzić do Kościoła, nie mieć ślubu kościelnego i pewnie jednemu księdzu wsiowemu nawrzucam, " skoro nie wierzysz w Boga, to zupełnie normalne

"Bóg to nie jakiś niedostępny guru, któremu się bije pokłony na kolanach. To Twój największy przyjaciel i opiekun, który Cię kocha, cokolwiek zrobisz." już nie pamiętam jak się ta herezja kk nazywała.. ale uwierz mi, wiara, że Bóg to taki dobry dziadek, który głaszcze wszystkich po główkach, opiekuje się nami itp, nie jest zgodna z nauką kk... zresztą najpierw piszecie, że Bóg daje wolną wolę, a potem, że jest opiekunem... wiecie, co oznacza słowo "opieka"? (rzeczownik a nie czynność opiekania :P)

Gość elfen_lied
Bóg to nie jakiś niedostępny guru, któremu się bije pokłony na kolanach. To Twój największy przyjaciel i opiekun, który Cię kocha, cokolwiek zrobisz. A ja w dzieciństwie nie miałam niewidzialnych przyjaciół, tylko niewidzialne sługi. :D :D :D

Gość mooniaaaaaaaaa123
mieszasz pojęcia dla Ciebie Bóg = Kościół a widziałam go w następującej sytuacji: Mój ukochany mąż chorował na raka, był właśnie po jednej z Chemii w szpitalu, bo od 2 tyg miał 39 -40 stopni goraczki i nie wiadomo ju było co dalej. Ja ryczałam w domu i modliłam się i nagle na ścianie zobaczyłam kształt Jezusa. (wisiała tam mapa Europy, która w nocy w mroku ułozyła się w kształt Jezusa, choc mieszkałam tam ponad rok i nigry tego nie widziałam. W tamtym momencie, poczułam ogromny spokój i że wszysto będzie dobrze. Łzy mi obeschły momentalne, Dziś minęły 3 lata, jest zdrowy. A ja wierzę, choć nie mam moherowego podejścia, ale to może dlatego, że przez parę lat byłam w kościele protestanckim

tak a do piekła cię pośle z miłości dla twojego dobra.........

"dla Ciebie Bóg = Kościół" nie mieszam... Wiedzę o Bogu czerpiesz tylko z nauki kościoła... nie jest to jakiś tam ogólny Bóg... To taki Bóg, jakiego przedstawia kk... To czego wymaga, czego pragnie od wiernych, jak należy żyć wg jego przykazań wiesz tylko z przekazu kk... Jeśli Ci się to nie podoba, to zakładaj swoją religię - dopóki tak nie jest, to właśnie Bóg = kk bo tylko kk jest instytucją uprawnioną do rozpowszechniania wszelkich informacji o Bogu, którego czcisz

Gość czemu tak zajmuje ciebie
jeden nergal a nie pogańskich muzułmanów wyznawców tego szatana mahometa, prawosławnych co to odrzucają prawdziwą wiarę, wiarołomnych żydów co ukrzyżowali naszego Pana i tych azjatyckich świergoczących barbarzyńców co nawet nie chcą poznać prawdziwego Boga. Przecież to 4 mld nie nawróconych dusz :classic_cool:

Gość mooniaaaaaaaaa123
"opieka" w sensie psychicznym (zaraz będzie komentarz, że jestem psychiczna :-) ale OK na pewno nie dostaniesz od Niego tego, czego Ty chcesz, albo uważasz, że Ci bardzo potrzebne.

Wszyscy chwalą Boga podając piękne przykłady jego miłości... Najpierw kogoś prawie zabił, a potem ocalił mu życie... Doprawdy wielka jest jego miłość i opieka

niii komiś od zabijania jest diabeł żeby było na kogo zwalić

Gość zgodnie z biblią
to i tak bóg kocha tylko 12 plemion izraela. A jezus przeciez nie odrzucał starego testamentu

Gość całkowicie czarny kot
widziałam nowy teledysk Behemotha... ego Nergala jest chyba wieksze niz Dody :D dobrali sie idealnie :D

Gość mooniaaaaaaaaa123
akutat kk to ma chyba najmniej wspólnego z Bogiem, juz nie wspmnę, że Bóg powiedział, że do nikogo na Ziemi mamy nie mówić Abba, a w KK jest Ojciec Święty, czygo protestanci, kierujący się Biblią nie uznają, jak wiele innych dogmatów wyssanych z palca, czy też dla zysku.

"akutat kk to ma chyba najmniej wspólnego z Bogiem" to zakładaj nową religię... bo wierzysz nie w tego Boga

Gość mooniaaaaaaaaa123
co to znaczy zabił? Nie mówiąc już, że po tamtej stronie jest lepiej (musi!!!!!!, musi!!!! :-) jak mówią Chińczycy) Wiesz, jaki to dar, mieć taką świadomość, jak kruche jest zycie i problem typu, "A, bo ty to powiedziałeś, a Ty to...., nie zamieniasz w kłotnię i ciche dni tylko w parominutową wymianę zdań.

Gość mooniaaaaaaaaa123
nie w tego Boga co KK no nie, ale religia to wymysł człwieka, który wiele po drodze powypaczał. Komiczne, czy dla Ciebie istnieje tylko KK?, nie kojażysz takich religii jak protestanci, adwentyści, ewangeliści etc?

Gość forumowiczka87
KURCZE NAJLEPIEJ SIĘ NIE WYPOWIADAC DOSZŁAM DO WNIOSKU.... jezeli ktoś doswiadczył ręki Boga to rozumie co oznacza ten spokój i ukojenie.......wkurza mnie to kiedy ludzie mówią ,,i tak nie ma Boga ,poprosze o cos i nie dostaje tego.. kurde nie ma na pstryknięcie palca !!!!!!!!!!!!!!!!!pierw musisz zaufac!,ze W Nim jedyna nadzieja ,gorąco sie modlic tzn rozmawiac i prosic...... nikogo jeszcze nie opuscił...nikogo...... ,, Przyjdzcie do mnie wszyscy,którzy utrudzeni jestescie,,

Gość taka sobie jedna ania
Choroba Nergala nie jest kara od Boga za jego przekonania czy publiczne podarcie Biblii, jest podarowana mu szansa na zmiane swojego zycia, ale jak widac on jej chyba nie wykorzysta... smutne to. Nie chce moralizowac jak jakis klecha, ale czasami to, co odbieramy jako kare czy gniew Bozy jest dla nas znakiem, tylko my to opatrznie rozumiemy. Co do Nergala - skoro nie szerzy kultu Szatana, tylko jest ateista, to skad u niego w klipach tyle motywow satanistycznych? Jesli nie wierze w Boga, nie wierze tez w Szatana, proste!

Gość mooniaaaaaaaaa123
najważniejsze, to się nie zamykać,a niestety, przez niektórych księży wiele ludzi się odwraca. A jak zostało napisane: "Biada tym, co nauczają, a odwodzą ludzi ode mnie, bo ich spotka najgorsza kara." (wolny przekład)

taka sobie jedna ania a nie przyszło Ci na myśl, że to zwykła komercja??? On po prostu znalazł sposób aby się sprzedać.

On po prostu znalazł sposób aby się sprzedać. tak jak rydzyk swoje radio maryja

Gość mooniaaaaaaaaa a co z tymi
matkami ,ktorym serce peka i umieraja razem ze swoimi dziecmi lezacymi na chemioterapii ? Nie zasluzyly na uwage Najwyzszego?

"Komiczne, czy dla Ciebie istnieje tylko KK?, nie kojażysz takich religii jak protestanci, adwentyści, ewangeliści etc?" a jaka to różnica? podobnie nawijają makaron na uszy - tylko w mniejszej skali

Gość keosjdskdcms
do moniaaaaa a co tymi - dla Boga nie ma rownych i rowniejszych, wszyscy zasluguja na jego uwage, ale ze Nergal jest osoba publiczna, w dodatku bardzo kontrowersyjna jest wiec na ten temat glosno