Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zlota rybkaaaa

co sadzicie o postawie Nergala?

Polecane posty

Gość mooniaaaaaaaaa123
to fakt, te matki, co im dziecko umiera, mają tak strasznie, że ciężko to sobie wyobrazić, ale to nie do Boga pretensje. On tu tylko obserwuje i jak ciężko to wspiera. Raczej żadnej władzy nie ma tu. Wg mnie, to tu na Ziemi jest jak matura, mamy zdać, nie narzekać, że długopis cienko pisze, czy maskotka nie taka, a On tylko wspiera mentalnie i z całej siły, życzy nam by zdać. IMHO

Żeby się dobrze sprzedać, to on sobie znalazł Dodę. Bez niej mało kto by w ogóle słyszał o Nergalu i Behemocie. Monika, sorry, ale to co piszesz przypomina mi niejakiego K.Krawczyka, który gdzieś tam sobie w ogródku postawił jakiegoś świątka i tam się do niego po swojemu modli. To nie jest żadna doktryna religia.

Gość keosjdskdcms
moniaaaaa tez mnie smieszy twoja ideologia - Bog ktory nie ma zadnej wladzy na ziemi... On ma wladze nad wszystkim i nad kazdym, ale ze mamy wolna wole pozwolil nam samym decydowac o swoich wyborach zyciowych, gdyby tak nie bylo, nie byloby tej dyskusji bo Nergal bylby zazartym katolikiem spiewajacym w chorze koscielnym

Gość mooniaaaaaaaaa123
CichoBaby Bo niestety, lub stety nikt nie ma patentu na religię (nie czytaj: wiarę). Każdy na podstawie swoich doświadczeń widzi wszystko inaczej. Moje wywody są stekeim bzdur dla kogoś i to jest normalne. ale jak mówią: nawet wariata warto posłuchać, on też ma swoją opowieść...

Gość Hank
Forumowiczka87 powinna się do specjalisty udać albowiem widać, że upały jej zaszkodziły.

Gość forumowiczka87
Powołanie. W plamie z obrusa, Widzę Chrystusa. W rysie na ścianie. Czy mam powołanie? W kulkach kaktusa. Widzę Chrystusa. Światła mruganie. Czy mam powołanie? Jak grają bluesa. Słyszę Chrystusa. Z kropelką w kranie. Czy mam powołanie? W jadzie sługusa. Nie ma Chrystusa. Koguta pianie. Szatana wezwanie W rogach beanusa. Nie ma Chrystusa. Owcy bekanie. Szatana wezwanie Widok garbusa. Dziełem Chrystusa. Dam mu miłowanie. Czy mam powołanie?

e tam cichy przesadzasz nergal to ciacho :P prędzej czy później stałby się idolem przynajmniej nastolatek:P

Gość mooniaaaaaaaaa123
keosjdskdcms i właśnie o to chodzi, dając nam wolę, nie ma władzy, ale zło ma chyba dużo więcej władzy. miłość<nienawiść, co jest silniejsze i powoduje więcej skutków?

Gość keosjdskdcms
forumowiczka - co to ma byc? konkurs poezji sakralnej?

"Żeby się dobrze sprzedać, to on sobie znalazł Dodę. Bez niej mało kto by w ogóle słyszał o Nergalu i Behemocie." znasz takie kapele jak Obituary, Morgoth, Massacra, Samael, Edge of Sanity, Rotting Christ, Morbid Angel, Entombed, Grave itp?

Gość mooniaaaaaaaaa123
tacy np Zydzi w gettach to dopiero mięli wsparcie... zaplułam monitor ze śmiechu, ale to brzydko bardzo, pomyslałam po chwili

tacy np Zydzi w gettach to dopiero mięli wsparcie... iftar diabeł wymyślił getta a pan bóg otworzył nieba bramy by ich wpuścić do domu pana trzeba umieć wszytko odpowiednio interpretować

Gość keosjdskdcms
moniaaaa gubisz sie, samym faktem ze dal nam silna wole pokazal ze ma nad nami wladze, zreszta gdyby chcial sie zemscic na Nergalu to zmiotlby go z tej ziemi w jednej sekundzie np. w wypadku samochodowym. Zeslal na nieg chorobe, aby dac mu czas na myslenie... Moze sie facet z tego wyciagnie, a moze nie, ale wciaz ma czas

Nergal zanim poznał Dodę zarabiał świetnie i kapitalnie się sprzedawał- w dużo większym nakładzie niż ona. Tylko, że nie w Polsce. CichoBaby- czasem dobrze coś sprawdzić, zanim walnie się taką głupotę.

Gość taka sobie jedna ania
ike sa ludzie ktorzy widza tylko czarne i biale i nic im nie wytlumaczysz, skoro na swiecie sa kataklizmy to musi od razu oznaczac, ze albo Boga nie ma albo jest ale ma nas gdzies... to najprostsze rozwiazanie, bo po co sie trudzic, aby szukac innych odpowiedzi?!

Jak to powiedział pewien wysłannik papieski podczas rzezi Katarów "Zabijcie ich wszystkich, Bóg rozpozna swoich"

Gość mooniaaaaaaaaa123
dlaczego jak ktoś umiera = krzywda. Ja myslę, że śmierć to wyzwolenie, a pozatym, może Was zdziwię, ale przed nami tylko paredziesiąt lat życia max. A potem? Ja miałam jedną wizję jak jest po śmierci (nie wiem na ile parwdzią, ale to co widziałem, to masakra i wolę już być dobrym człowiekiem, to może zobaczę tunel i łąkę i światło.

Gość behemot wydał pierwszą
europejską płytę w 1995 a dodzia zaczęła swoją karierę w 2000 roku jak wygrała casting na wokalistkę virgin

Kosciol to firma ktora ma podpisana umowe z panstwem i już. Krzyz to jest ich logo , maja kontrakt na wieszanie logo i reklam w szkolach i innych instytucjach. Mysle ze Nergal ma podobny tok myslenia , dlatego ma gleboko w dvpie modlacych sie za niego ludzi i ich modlitwy . Dlaczego ma doceniac cos , co ma dla niego zerowa wartosc , baa cos co w jego oczach jest blazenada , i szczytem tepoty umyslowej . Ale to tylko moja hipoteza .

wy tylko o bogu i muzyce a to, że nergal jest ciacho przeszło bez echa

"Ja miałam jedną wizję jak jest po śmierci (nie wiem na ile parwdzią, ale to co widziałem, to masakra i wolę już być dobrym człowiekiem, to może zobaczę tunel i łąkę i światło." zmień dilera

Gość mooniaaaaaaaaa123
dobrz mi się z Wami gadało, ale się oddalam, pozdrawiam wszystkich wątpiących (mimo wszystko, też się do nich zaliczam). szukajcie a znajdziecie ...

Gość mam pytanie takie sobie
moniaaaa zastanawiajace jest, dlaczego inni dostaja znaki od Boga (jesli twoja wizja piekla czy czego tam nim byla) i maja szanse sie zmienic (w twoim przypadku ze strachu ale mniejsza o to), a inni nie? Czyzby byli jednak rowni i rowniejsi?

Gość helga33333
On umrze. Nawet sobie z tego nie zdaje sprawy...

ike ciastko to jest w sklepie na mojej ulicy. Prażone, francuskie, z cukrem.

Gość mooniaaaaaaaaa123
:-) Komiczne, no, zaje....szczo się z Tobą gada, papatki