Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zdziwiona bardzo.

Golenie miejsc intymnych, a wizyta u lekarza

Polecane posty

Gość zdziwiona bardzo.

Naczytałam się na forum tyle o tym, ze to niehigienicznie się nie golić i ze żadna normalna kobieta nie wybrałaby się do ginekologa z włosami w tamtych okolicach, więc się ogoliłam. Poszłam na wizytę, a pani dr mnie okrzyczała, że co ja wymyślam z tym goleniem. Trochę mi podrażniło skórę i mam kilka czerwonych kropeczek. Nakrzyczała na mnie, ze to zapalenie mieszków włosowych i że od tego mi się może infekcja wdać, a w ciąży żadna infekcja nie ejst bezpieczna i, ze ona nie chce widzieć żadnego golenia się. No i co? Poczułam się jak burak.

Gość szatynka1976
heh ale trafilas jakas glupia lekarka co ja obchodzi czy golisz czy nie to Twoja sprawa. Ale wspólczuje bo poczułas sie niekomfortowo buu zmien ginka

Gość zdzicha zdzicha
heheheh, pojechałaś po całości czy tylko przystrzygłaś bobra??? hehehe, ale jaja.... jak nigdy nie goliłaś i zrobiłąś sobie łysą górę na wizytę u lekarza to fajnie to musiało wyglądać, ale wiesz - jak facetowi nie przeszkadza to po co się lekarką przejmujesz??

Gość tajasne
no i dobrze. miejsc intymnych nie powinno sie golic tylko przystrzygac. golic mozesz okolice.

Gość antypatologia
Tez jest taki lekarz w Poznaniu, ktory opieprza za golenie. Ja chodze na Kojaka i moja lekarka sie nie czepia.

Gość zdziwiona bardzo.
no na łyso, ale tak się golę tylko, ze mi zawsze po tym goleniu wychodzą krostki, a później znikają. A ona o te krostki mnie okrzyczała. Babka fajna jest. Nie będę jej zmieniać, tylko co teraz? mam się nie golić na wizyty czy co robić?

Gość kokojambo
Zmień lekarza, bo to cymbał ;) Każda kobieta ma prawo czuć się komfortowo u gina i golenie miejsc intymnych nie jest zabronione:o Ja całą ciążę się depilowałam, bo owłosienia nienawidzę i czułam się z tym dobrze, a gin mi nie musiał dziury szukać w tym zaroście :D

Gość kokojambo
A odkąd to od krostek po goleniu może wdać się infekcja? :D Śmiechu warty jest ten lekarz:o To są podrażnienia po goleniu, które znikają po kilku dniach. Też tak mam zwłaszcza wtedy jak maszynka do golenia jest już wielokrotnie użyta.

Gość forumowiczka87
hahhahahhaha dobre ! ej bez przesady a co to ją obchodzi to twoja psiocha i robisz z nia co ci sie podoba ,weś bedziesz chodziła z buszem miedzy nogami a fuuuuuu, skoro ona nie kaze tego robic to pomysl co sama tam musi miec uchodowanego hahahahhahah ,

Każdy człowiek ma prawo decydować o sobie! A żaden lekarz nie ma prawa tego komentować. W swoim życiu byłam u 3 ginów + na porodówce różni się przewijają i nigdy nie został skomentowany mój wzgórek łonowy :D A dodam że golę się cała,ewentualnie zostawiam cieńki pasek.

Gość gryczka
Bardzo przykre i nieprofesjonalne ze strony lekarki było to, że na Ciebie najechała, bo to Twoja sprawa. Jak wolisz się golić, to się golisz, jak nie, to nie. Natomiast faktem jest, że całkowite golenie miejsc intymnych zazwyczaj sprzyja infekcjom. Ja golę tylko włosy wystające poza linię bikini, natomiast resztę bardzo krótko strzygę maszynką do włosów. Żadnych podrażnień, higiena zachowana, moje dobre samopoczucie też. Poszukaj sposobu, który Tobie najbardziej odpowiada i się go trzymaj, a lekarkę zmień :-p Mogła Ci delikatnie zasugerować, jakie to może mieć konsekwencje, ale jeśli zareagowała tak jak piszesz, to grubo przegięła. Nie chciałabym mieć z takim lekarzem do czynienia.

Gość hłehłe
no bo goła jak u niemowlaka wielka pipka wygląda conajmniej śmiesznie. Pza tym takie krosty też nie wyglądają estetycznie, więc miała rację, że zwróciła Ci na to uwagę. Pipkę trzeba trochę przykrócić wiadomo że nie będziesz chodzić z gąszczem. Przecież taka zupełnie do zera to nawet po kilku dniach o majtki haczy jak włosy odrastają :) Śieszne jesteście dziewczyny. Jak ja bym była lekarzem i taką łysą pipkę zobaczyła u starej baby to też by mi się miać chciało :)

Gość gryczka
Może i by Ci się chciało śmiać, ale profesjonalista powinien zachować się bardziej taktownie.

Gość grrrr.........
No jak wy z takiego powodu lekarza chcecie zmieniac... :O A tak na marginesie to ,gin ma racje, miejsc intymnych nie powinno sie golic tylko przystrzyc ... wloski zapobiegaja przedostawaniu sie do srodka roznego dziadostwa, to taka bariera ochronna... no ale w tej sferze to niech juz kazdy robi co chce :)

Gość antypatologia
kazdy chodzi jak mu wygodnie. Pod pachami tez tylko strzyzesz wlosy, bo gole pachy sa jak u niemowlaka?

Gość hłehłe
pachy to pachy a pipa to pipa, różnica kolosalna. Wielka goła pipa!

Gość postaram się byc kulturalna
Mnie się wydaje że lekarka powinna wyrazić swoje wątpliwości. W końcu to lekarz, Źle nie chciała. Ja się nie golę jeżeli nie mam potrzeby( goliłam się np do porodu) owszem okolice bikini jak najbardziej, ale resztę przycinam. Źle się czuję ogolona na łyso, jak mała dziewczynka.

Gość kokojambo
Weź ty nawet przyklejaj sztuczne kłaki:o Kto lubi łysą i ogoloną to lubi:o Tobie ciul do tego:o Pewnie chodzisz do fryzjera na strzyżenie :D

Gość kokojambo
Nawet dla faceta ogolona jest lepsza ;) Pasek na wzgórku okej, ale włosiska tam niżej :o Każda ma swoje gusta i każda się czuje tak dobrze jak jej się podoba. Więc po co się przegadywać jak komu lepiej:o

Gość gryczka
Oczywiście, że powinna wyrazić swoje wątpliwości, zwłaszcza, że miało to na celu dobro pacjentki. Ale nie sposób, jaki opisała autorka. Nie wydaje mi się, żeby lekarz miał prawo krzyczeć na pacjenta.

Gość kokojambo
Ja rozumiem dobro pacjenta, ale nie rozumiem co ma do tego golenie krocza :o To jest indywidualna sprawa każdej :o Tak samo ja bym się mogła doczepić do lekarki, która się goli:o Ale co mi do tego:o

Gość tajasne
golenie krocza, zwłaszcza jesli chodzi o golenie warg sromowych, jest po prostu - wbrew pozorom - niehigieniczne. włosy w tym miejscu po pierwsze blokują dostep bakterii, po drugie działają termoregulacyjnie (nie przeziębiaja się piczki zimą), po trzecie chronią przed otarciami i odparzeniami od bielizny (nieocenione w dobie stringów), po czwarte wchłaniają wydzieliny. wiec jak widac włosy w tych miejscach sa wazne. poza tym golenie w strefach intymnych jest dość inwazyjne - już nei mowie o popularnych podraznieniach po goleniu (skutek używania tej samej golarki do pach, nóg i strefy intymnej), ale bodaj o zacięciach. no nic przyejmnego, opatrzyc nie ma jak, krwawi bardzo (taka specyfika), zakażenie - optymalne warunki - ciepło, dośc wilgotno... pod pachą to co innego, pod pachą łatwiej zadbac o "przewietrzenie", łatwiej sobie poprawić uciskający rękaw bluzki, o zakazeniu tą drogą nie ma mowy. wiec tam - pal szesc, mozna golic. najzdrowiej dla waszych organów płciowych jest przycinać włoski, nawet i na dość krotko ale nie an zero. a golić czy depilować to co wystaje za linię bikini. i naprawde nie robi sie od tego ani busz, ani dżungla. a co do facetów ktorym podobają sie ogolone piczki - no cóż, owłosienie łonowe jest znakiem dojrzałości płciowej. upodobanie do gladziutko ogolonych dla mnie jest z lekka pedofilskie. bez urazy, to moje prywatne zdanie.

Gość tajasne
"Tak samo ja bym się mogła doczepić do lekarki, która się goli Ale co mi do tego" jakbyś Ty była jej lekarką i miala dbać o jej zdrowie to mogłabys sie doczepic, owszem :) lekarz ma nie tylko leczyc doraźnie, ale tez dbać o profilaktykę. tym niemniej fakt, nie powinna krzyczec, a co najwyzej zwrócic uwagę.

Widocznie wlosy łonowe jak reszta pełnia jakas funkcje,dlatego dostalas ochrazn.Ja raczej wstydzialbym sie isc do ginka scieta na zero.Lepiej delikatnie przystrzyc,zeby z majtek nie wychodzily,a na pewno bedzie ok.

Gość hłehłe
Oda do cipki! O Cipko słodsza od lizaka! Ceniona przez Prusa, Balzaka... Dlaczego nie wyrosłaś na łokciu czy brodzie? Tylko przy dupie w najgorszym smrodzie?

Gość kokojambo
No okej, ale jak lekarka się czepia i mówi to czy tamto to nie znaczy, że masz zapuszczać włosy i czuć się z tym źle :o Ja jakoś nie mam żadnych podrażnień, infekcji itp. Moja lekarka się nie czepiała i git. Przecież nic w tym złego jak kobieta goli te miejsca. To przecież nie jest zakazane.

Mi kiedyś lekarz też zwrócił uwagę, że nie powinnam się golić całkowicie. Wyjaśnił sprawę pod względem medycznym, bardzo grzecznie. Od tego czasu rzeczywiście całkiem na zero się nie golę i nie miałam żadnej infekcji. A wcześniej się zdarzało, dlatego lekarz poradził nie golić

Gość wnioskuje....
ja zawsze sie gole....zostawiam tylko delikatny paseczek na srodku by nie wygladac jak dziewczynka 3-letnia;-)......nigdy nie poszlam zarosnieta....poza tym niehigieniczne jest miec bobra:P