Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

A wiecie jakas taka niespokojna jestem po tym badaniu. tak to wszystko szybko bylo i brzuch mnie teraz boli jak na okres:( mam nadzieję, ze lekarze mowia jak cos jest nie tak.

bartolenka, nie zamartwiaj się kochana. Gdby coś było nie tak, a z pewnością jest wszystko dobrze, to lekarz by Ci powiedział. Spróbuj może no-spa pomoże??

Bartolenka ja miałam ostatnio to samo. Dwa dni po badaniu i USG zaczął mnie boleć brzuch właśnie tak jak na okres, jajniki, całe doły. Po kolejnym dniu zaczęłam czuć całą macicę dokładnie. Czułam się tak jakby chciało mnie rozerwać od środka. Poleciałam do lekarza i okazało się, że wszystko jest ok. W razie bólu mam brać nospę a najlepiej zacząć stosować ją trzy razy dziennie. Zupełnie nie szkodzi. Po dwóch dczy trzech dawkach przeszło. I póki co jest ok.

Witajcie Dziewczyny! Witajcie nowe mamulki:) Ada nawet nie wiesz jak sie ciesze że to napisałaś. Ja tez miałam okropne kika ostatnich dni. Ciągłe bóle brzucha a bardziej podbrzusza, raz w jednym miejscu raz, obok. Jestem dopiero co po wizycie i wszystko było ok lekarka uczulała mnie że mogą różne takie rzeczy sie dziać i wtedy kazała brać nospe. Wiec postanowiłam poczekać na rozwój wydarzeń. Martwiło mnie też że nie czułam w ogóle maluszka ale dzis mnie juz przestało boleć i czuję znowu jak fika od rana. Lekarka uczuliła mnie tylko na takie pulsujące bóle - jakby powtarzające sie skurcze i wtedy kazała brac nospe a jak nie przejdzie nie czekać tylko zgłaszać sie do spzitala. Staram sie nie panikować z tymi bólami ale nie jest łatwo tym bardziej że moja siostra też jest w ciąży tylko ciut starszej a ona ma juz za sobą przejścia z poprzedniej i jest bardzo wrażliwa na rózne bóle ukłucia itp więc ja czasem tez sie zastanawiam czy ja przypadkiem czegoś nie bagatelizuje. Trzymajcie się ciepło wszystkie chorowitki!

Co do intuicji, to powiem Wam ze jakos tak bylam przekonana, ze bedzie chlopiec.Niby nie wiadomo, niby obojetne, ale jednak dzies tam z tylu glowy wiedzialam.Jak kupowalam jakies ciuszki, to niby tak zeby bylo na obie opcje, ale jednak bardziej na chlopca.O sukieneczce nie bylo mowy.Imie tez bylo przemysliwane tylko dla chlopca.No i prosze sprawdzilo sie.A teraz sobie mysle, ze sukienke tez by bylo fajnie kupic.Ech... nienormalna chyba jestem.

Eni daj znac co u lekarza :) Dziewczyny ja tez miewam czasem takie bole "okresowe" Poki co sa znosne, w koncu kilkanascie lat znosilam je co miesiac podczas okresu :) Z tego co wiel taki efekt powoduje rozciagaajaca sie macica - wiec nasze dzidzie rosnaaaaaaa :D

witam dziewczyny wlasnie was nadrobilam z calego weekendu nie ma co maj bedzie urodzajny he he - witam nowe mamuski musze wam napisac jaki milam koszmarny weekend bo ja juz nie wiem co robic. w sobote mialismy z moim isc na urodziny do mojej ukochanej szwagierki (ale nic mysle - przezyje) tylko ze ja chce wstac z lozka a nie moge. dostalam tak silnych boli brzucha, ze automatycznie zrobilo mi sie goraco, niedobrze, krecilo mi sie w glowie no masakara. zgieta w pol doczolgalam sie do lazienki modlac sie zeby tylko krwi nie bylo i na szczescie nie bylo. sama bylam w domu i kompletnie nie wiedzilam co robic. zadzwonilam najpierw do mojego gina tego prywatnego i jego oczywiscie nie bylo bo do pl polecial i on mi mowi przez tel, ze takie bole i skurcze to normalne, zeby wziac nospe i sie polozyc i przeczekac. no to sobie mysle, ze moze panikuje i sie polozylam i czekam a tu znowu to samo - jakby kolejny atak, brzuch mi strasznie twardnial i sie stawial. powiem wam, ze nie wiem jak wygladaja skurcze porodowe ale mysle ze wlasnie sa takie silne i tak cholernie bola. gdybym byla w dalszych tygodniach ciazy to bym myslala ze rodze... zadzwonilam do mojej poloznej ze szpitala a ona mi lakonicznie ta sama gadke - wziac przeciwbolowa i sie polozyc. przepraszam za slownictwo ale tu juz sie wkurwilam totalnie i pojechlam do szpitala - a w skrocie nic mi nie zrobili ani usg, nie widzilam tez lekarza, nikt nawet mojego brzucha nie dotknął i odeslali mnie do domu... dzis dopiero podnioslam sie z lozka - brzuch nadal boli ale juz nie tak. czuje jakbym miala zakwasy na calym brzuchu i do tego taki tepy bol z prawej strony na wysokosci pepka. nie jestem histeryczka ani panikara ale wcale mnie nie uspokoili gadaniem,ze jest ok bo nikt mnie nawet nie zbadal. skan dopiero 22 nie wiem co robic czekac, czy na sile sie gdzies dobijec do jakiegos prywatnego...

Ja tez znalazłam, ze to początek 5 miesiąca. jednak bardziej prawdopodobne wydaje mi się, ze 5 miesiąc zaczyna się od 18 tyg:)

jaTUŚKA jak to na wysokości pępka to mogą być jelita. dzis pytałam gina i czytałam, ze macica idzie do góry i tym samym przemieszczają się nasze narządy wew. mi gin powiedział, ze takie uczucia moze dawac jelito. rumianku się napij albo melisy, wez no-spę i magnez. będzię dobrze!!!! a jak nie przejdzie to idz do innego gina. ps. a wypróżniałaś się normalnie?

JaTuska moze warto do jakiegos innego prywatnego sie wybrac? Bralas wogole NOSPE? Dziewczyny mowia ze mozna, dziala rozkurczowo wiec powinna Ci pomoc a nie zaszkodzi, a z przeciwbolowych tto nasz apap mozna ale wiadomo kazda woli unikac, tez by mi to spokoju nie dawalo... Agnes ja pytalam ostatnio polozna jak sie przelicza tygodnie na miesiace - a ona mi powiedziala, ze nie wie, ze oni stosuja liczenie tygodniowe i sama nie wiem jak to jest.. szukalam na necie, nawet mi Eni kiedys link podeslala ale jest tego duzo i troszenke sie roznia od siebiie Z tego co pamietam w 18tyg Eni mowila ze wskoczyla na 5miesiac - wiec chyba od 18tyg

Jatuśka, kurcze zmartwiłaś mnie troszkę!! A zjadłaś w końcu jakieś środki rozkurczowe?? Ja jestem panikara i poleciałabym na twoim miejscu do innego lekarza. Musisz wiedzieć na ile poważne są dla Ciebie te bóle kochana. Wiem napewno że no-spa jest na bóle brzucha zbawienna :) i w ciąży nie szkodzi, po ostatnich bólach brzucha miałam brać 3x dziennie po 1 tabletce przez kolejne 3 dni. I było dużo lepiej....

w każdą sobotę zaczynam nowy tydzień. Także w zeszłą sobotę zaczął mi się 17-ty tydzień :) Trelevinaaaa czy twoj 17t4d to parametry z USG pomiarowego?? Bo jeżeli tak, to moja Pani doktor ostatnio mi tłumaczyła jak to jest: 17 tydzień skończony, trwa 4 dzień 18-tego tygodnia :)

dobra tabele kiedys Eni wystawila - 5msc od 18 tyg. biore no-spe i wtedy bole sa slabsze, faktycznie czuje jakby sie wszystko rozluznialo, tylko mnie nie martwi sam bol ale jego przyczyna... chcialam leciec jak na skrzydlach do innego lekarza, ale zastanowilo mnie to co powiedzila polozna, ze po co robic usg wg niej zbedne i panikowac nad wszystkim, ze czasmi trzeba odczekac bo 'tak juz jest bartolenka moze i masz racje, mam nadzieje, ze tak, ze to jelita i fakt, ze mialam problemy kibelkowe. martwi mnie to, ze od soboty nie czuje zadnych kopniaczkow nic, momentami mi sie zdaje, ze tylko takie delkiatne musniecia, a wczesniej ruchy byly juz dosc silne.

No kochane majóweczki już pisze. Bartolenka spoko ta Pszenna. Lekarka milutka i niesamowicie delikatna, uśmiecha się ciągle i rzeczowo odpowiada na wszelkie pytania. Śmiała sie ze mój maluszek to taki ruchliwy. Nie potwierdziła płci bo ponoć ta moja SHE siedziała na pupie i nie dała się podejrzec. Ma już 14 cm, albo dopiero tyle, ruchliwośc w normie , wyniki tez. Tylko sie cieszyć i dbać o siebie. Kolejna wizyta 3 stycznia tak więc wczesniej od PENELOPY - może wtedy dowiem sie juz tego 100%.

U mnie z liczeniem jest mały problem ponieważ: ostatnią miesiączkę miałam 08.08.2010 zaciążyłam tydzień po spodziewanej owulacji na 100%, tak również wynika z USG. Dlatego lekarz również bierzę tą datę pod uwagę. Bo wg ostatniej miesiączki termin mam na 15-tego maja. :) Jatuśka a czy przed tymi bólami miałaś jakiś wysiłek fizyczny?? cokolwiek? pranie, odkurzanie, mycie okien?? coś co zmuszało cię do podnoszenia rąk?? Pytam bo miałam w zeszły weekend podobną sytuację, tak mnie bolał brzuch, że jedyną znośną pozycją była embrionalna. Lekarz zalecił mi no-spę i luteinę profilaktycznie i żadnego wysiłku fizycznego.

tak. Nadal te 2% mnie irytuje.hihiih, ale jak juz pisałam teraz kiedy już emocje opadły myslę racjonalnie. hihiihihih oby tak dalej

Dzięki Agnes71 za wytłumaczenie bo ja tez miałam z tym problem, Jestem w 16 tyg i 6 dni. I jeden lekarz twierdzi że to 16 tydzień , a drugi że 17 tydzień, i sama już nie wiedziałam. Bo według większości kalkulatorów ciążowych trwa 17 tydzień. ja Tuśka uważaj na siebie i lepiej idź na kontrole do gina. Takie bóle to nie żarty. Moje siostra o mało nie straciła tak synka, ale w porę zareagowała i dzisiaj ma 4,5 letniego łobuza.

Agnes mnie to zlapalo jak tylko sie obudzilam rano w sobote, ale za to w piatek hmmm... troche poszalalam ze sprzataniem, odkurzalam, mylam, pastowalam podlogi, pralam, kuchnie szorowalam... chyba przesadzilam lekko... U Ciebie ta zalecana no-spa i luteina pomogly? w takim razie to trzeba lezec i pachniec :) tylko nie wiem czy chociaz ze 2 dni bym tak wytrzymala

Agnes71 ma rację:) tzn jeśli jest 17tydzień 2 dzień, to jesteście w 18tygodniu tak się to liczy, bo macie pełne 17tygodni za sobą i 2 dni - 18tygodnia zaczęte;)

Gość ewuniaaaa89
jaka jest dolna i górna granica cukru w surowicy u kobiety ciężarnej? ja mam 84 .to za mało?

Spiesze z newsami: jestem po badaniu polowkowym, wszystkie paramatry idealne, dzidzia rosnie ksiazkowo i zdrowa jest!!! No i znamy płeć.... Wszystkie 3 sny mi sie sprawdziły: FACET!!! :D ❤️ Ptaszek taki BIG, ze lekarz powiedzial ze nie ma watpliwosci...a tatus dumny jak paw! 🌻NICK..........IMIĘ........WIEK......MIASTO....... .......... TERMIN/PŁEĆ 1. elcia1984.........Ela..........25......Londyn............... .........01.05 2. ad888888........Ada..........22......Pszczyna............... .......01.05 3. Aniołek81.......Mariola.......29.......łódzkie........... ...........01.05 4. annjaa............Ania........28......Gdańsk.........................03.05/C (Blanka) 5. PaulinaKiss.....Paulina........23.......Kraków............. .........05.05 6. kaka80............Kaśka.......30...... Kraków.......................05.05 7. ENI_35...........ANETA........35....BIELSKO-BIAŁA.......... .....05.05/C 8. Znów_mama......Alicja.......32........Poznań.............. .......06.05 9. tigero............Natalia.......33.......Poznań............ ..........07.05/S (Tymon) 10.bunia3..........................30........Toruń..... ... ..............08.05 11.Asiula1381........Asia.........28........Skarżysko... ... ..........08.05 12.jaTUŚKA...........Marta.......23........Londyn....... ..............09.05 13.Kankuun...........Dorota......32........UK............ ..............12.05 14.masterek28........Ania........27.......Bielsko-Biała. ..............12.05 15.mamuskamaj.....Arleta.......24........Lubin........................13.05 16.patixxx...........Patrycja.....23........Belgia....... ..............13.05 17.justz..............Justyna.......26..........UK........................15.05 18.kaasiaa76........kasia.........34.......Mikołów..... ...............16.05 19.k_m_b.............Monika......27.......Wrocław...................16.05/C 20.aleksandria88.....Olka........22......Ruda Śląska.................17.05 21.Ada1982.........................28.......Bydgoszcz....... ..........17.05 22.asia76...............Asia........34........Poznań.... ................18.05 23.Trelevinaaa.......Ewelina......26......kujawsko-pom... ..........19.05 24.missrossini........Karolina.....29.......Gdynia......................19.05/S (Mikołaj) 25.Gonia.............................31.......Irlandia... ..................19.05 26.Agnes...........Agnieszka......27........Szwecja...... .. .........20.05 27.wiolasek_81......Wiola.........29.......lubelskie..... ..............20.05 28.penelopa kruz.....Ania.........26........śląskie................... 21.05 29.Stylowaa........ ..Ania..........30......Chorzów/Islandia........21.05 30.bartolenka......Marzena.......30......Bielsko-Biała...............22.05/C 31.fauletka........Wioletta................ok.Tarnowa.... ............22.05/S 32.pierwszamamusia89...Karolina..21........Pomorskie..... ....... 22.05 33.czekoladowa91...Angelika......19......Szczecin........ ...........24.05 34.Migrena73.........Monika.......37........Warszawa..... .........24.05 35.JOLA1237..........Jola..........27.........Wrocław... .............24.05 36.majowe_szczescie....Aneta....22......lubuskie......... .........24.05/C (Karolinka) 37.Dosia255............Dorota.....27....Waterford/Irlandi a.........24.05 38.Lorien..............Beata........23..........Kraków.. ...............25.05 39.Pristina86..........Natalia......24.......Gdynia/Gdań sk..........25.05 40.Pigula1111........Edyta........31..... ...USA.......................28.05 41.maryla86 .....,,...Maryla.......24.....Zachodniopomorskie......30.05 42.moniasky80........Monia.......30........Mazury........ ...........30.05 43.Justynka_87......Justyna......23.......Nad morzem..............31.05/S?

Justz i Trelevinaaaa - za chorobsko 🌻 Trelevinaaaa ja nie wiem jak to jest z tym jedzeniem i płcią , bo przy corci odrzucalo mnie od słodkiego i mandarynek, za to kapuśniak mogłabym jesc tonami, a teraz mandarynki i grapefruity mniam a i słodkim nie pogardzetakże zupełnie nie wiem jak to się ma do plci niby. Anka3001 witaj 🖐️ gratuluje chłopca! Ania2011 Aniu nie panikuj z bolami, na pewnych etapach kazda z nas ma bole brzuszka, poloz się najlepiej wtedy i na pewno przejdzie jaTuska te bole które Cie dopadly to tak jak lekarz i polozna mówiła ze skurcze, macica czasem przed porodem a także w trakcie ciazy lubi sobie poćwiczyć skurcze i mogą one być bolesne , ale wierz mi ze to jeszcze nic w stosunku do porodu :D Jak masz się denerwowac to idz prywatnie do innego lekarza skoro Twojego nie ma. Tak jak Bartolenka napisala Ci macica konczy się teraz tuz pod pepkiem wiec jak boli powyżej pepka to zoladek lub jelita, jak poniżej to macica. Barto lenka gratuluje corci! 🌻 Eni_35 - fajnie ze z tej doktorki jestes zadowolona ;) no i widze ze kuracja domowa apteczka pomoglasuper! i nie traqc nadzieji zawsze jeszcze te 2% jest Penelopa Kruz hello 🖐️ Ewuniaaaaa89 zalezy od jednostek ale jeśli masz podane w mg/dl to 70-105.

No TIGEROOOOO gratulacje JA TEŻ CHCEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ania3001 połóż się ale na lewym boku to podstawowy bok do leżenia wszelkich dolegliwości. Sama ocenisz i podkurcz nogi, daj miedzy nie poduszke. Na mnie to działa