Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak to tak to

Od kiedy nosicie...

Polecane posty

Gość jak to tak to

Od kiedy nosicie spodnie i ogólnie odzież ciążową? ja koncze 11 tydz i za chwile w nic sie nie zapnę....chyba tyję masakrycznie

Gość jak to tak to
proszę piszcie:)

ja tez tak szybko dostałam brzuszek. W 12 tygodniu chodziłam już w spodniach ciązowych. Myślałam, że będę gruba. Te same spodnie pasowały aż do porodu, bo urósł tylko brzuch - zreszta do monstrualnych romiarów, reszta była szczupła. Przytyłam 14 kg.

Gość bcfdsvercwadscfdszszdcdz
jak ja byłam w ciąży 5-6 lat temu to nie było mnie stać na drogą wtedy (jak dla mnie) odzież ciażową. Przez 9 m-cy nie kupiłam ani jednej rzeczy typowo ciążowej - zwyczajnie luźniejsze bluzki, spodnie dzinsowe u góry na gumce, a później przyszło lato bo rodziłam w sierpniu to miałam już spódnice letnie na gumce, legginsy, itp więc obeszło się bez odzieży ciażowej. Teraz już bym sobie zakupiła kilka, bo czasami ciężko tak zwłascza jeśli trzeba iść do pracy.

Ja jestem w 22 tygodniu i jak na razie mieszczę się w spodnie biodrówki sprzed ciązy, inne zamieniłam na o rozmiar większe, bluzki, koszulki itd. zakładam po prostu te które się rozciągają, bielizna też jak na razie bez zmian.

ja też biodrówki nosiłam do końca, ale w ciązowych czułam sie wygodniej

Gość jak to tak to
kurcze ja jestem przerazona wazyłam przed ciażą 48 kg teraz nie wazyłam się ale jak tak dalej pojdzie chyba sumo zostanę....moja mama w ciazy ze mną przytyła 6 kg....wcale nie jem dużo a nawet mniej niz przed ciaza

Gość w 6mc
kiedy moje spodnie zrobiły sie za ciasne

Gość bcfdsvercwadscfdszszdcdz
jakbym przytyła tylko 6 kg to wręcz obawiałabym się że coś jest nie tak. Ja przytyłam 16kg. I też w 11 tyg już się nie dopinałam. Wszystko jest wporządku, to się wręcz czeka na brzuszek. A u lekarza się nie ważysz?

jak ważyłas 48 kilo, to mało prawdopodobne, ze przytyjesz 6, stawiam na 14-16. To będzie normalne. Moja koleżanka też przytyła 6, ale ona przed ciąża ważyła 80 kg

Ja biodrówek wcale nie noszę, ale mam na szczęście dwie pary spodni z troczkami w pasie w których chyba też do końca ciąży pochodzę, mam jedne rybaczki z elastycznym pasem, mam sukienki, głównie odcinane pod biustem- też mi brzuszek wystaje w 12 t.c. ale mam w czym chodzić. Odpadły tylko wąskie w pasie spodnie, sztywne, z wysoką talią i spódniczki na talię 65 :P Dwie pary spodni ciążowych też mam- niestety jedne rybaczki, raczej letnie, drugie- takie 7/8. W tych drugich jeszcze w zimie pochodzę. Ale na to teraz jest na pewno za wcześnie, przecież te spodnie mają... hm, worek na brzuch :) Może za jakieś 3 m-ce je założę. Za to w 10 t.c. musiałam już sobie kupić dwa nowe, porządne staniki.

Gość gryczka
Od około 10 tygodnia już było mi się ciężko dopiąć w spodnie sprzed ciąży, ale nosiłam zapięte na gumkę jeszcze przez jakiś czas. Tylko w ciążowych chodzę od jakiegoś 18tc, kiedy brzuch bardzo wyskoczył do przodu. Próbowałam niedawno się wcisnąć w biodrówki sprzed ciąży, bo chciałam jeszcze ten patent z gumką zastosować (jestem w 24tc), ale nie przeszły mi przez dupę :-p Mam już ponad 7kg na plusie (przed ciążą 49kg)

Gość gryczka
Ja te spodnie z workiem na brzuch już zaczęłam nosić koło 14 tygodnia, na zmianę z niezapiętymi dżinsami sprzed ciąży. On się dopasowuje:-) Po prostu tak było mi wygodniej, zwykłe spodnie, nawet rozpięte, uciskały brzuszek, zwłaszcza po jedzeniu:-p

Ja mniej więcej na tym etapie co jesteś kupiłam ciążowe jeansy. Bo się niedopinałam, po za tym wygodniej było. Jedyny minus, że nie nosze ich już teraz (34 t.c.) bo ciasnawe są. No ale lato jest, z domu mało się ruszam więc przeżyję, bo do porodu niedaleko. Mam też inne ciuchy :)

Gość mama.kacpra
ja też zaczęłam nosić ciuszki od 10 tygodnia, głównie spodnie i tuniki teraz jestem w 23 tc, w zeszłym tygodniu kupiłam sobie pierwsza sukienkę :) właśnie tę: http://alternatywnamama.pl/product.php?id_product=11 potrzebowałam na imprezę służbową podoba mi się jeszcze ta: http://alternatywnamama.pl/product.php?id_product=10 i tak się zastanawiam - kupić czy jedna na teraz wystarczy? co radzicie? :)