Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takie nocne rozmyślania

Politologia, socjologia, europeistyka i inne humany to synonimy nieudaczników

Polecane posty

Przykro mi to mówić, ale gdy pracodawca widzi w CV kandydata, że ten zmarnował 3 albo 5 lat na kierunku humanistycznym, to ma automatycznie przed oczami pierdołę, która chciała sobie przedłużyć dzieciństwo i jest całkowicie nieprzydatna jako pracownik. Powiedzmy sobie szczerze - co robi człowieczek po napisaniu matury, który nie ma zupełnie pomysłu na życie, a nie chce się dalej przemęczać? Idzie właśnie na socjologię, politologię, europeistykę albo inne zupełnie nieprzydatne na rynku pracy kierunki humanistyczne dla bananowej młodzieży... ... A potem na forach czytam zbiorowe żale takich kretynów i ich jęki, że mają mgr i pracują jako podawajki dokumentów w biurze za najniższą stawkę :-D Zresztą gdyby tacy mieli choć trochę oleju w głowie, to poszliby na filozofię. Co prawdy po tym też nie ma ZUPEŁNIE pracy, ale za to jest znacznie wyższy prestiż, a i można nie jedną laskę poderwać na image intelektualisty :classic_cool: 🖐️

Gość a Ty jesteś pracodawcą?
masz własną firmę, że tak się znasz na cv?

Gość psychopatolożka Alicja
Filozof nie potrzebuje życia seksualnego, a ni kobiety! jego egzystencja jest zbyt cenna na życie seksualne czy rodzinne! To zabija inspirację myślenia i wenę!

Mój brat jest pracodawcą i mam przyjemność słuchać, jacy to kretyni są produkowani na uczelniach humanistycznych :-D

Gość to co gadasz to pierdoly
zobacz ile politologow teraz wypowiada sie w telewizji. jak masz pomysl na siebie to bedziesz kims

Gość Filozof jest na razie
niepotrzebny, ale może kiedyś - nadzieja ściętej głowy - wprowadzą tę etykę do szkół i wtedy będzie potrzeba tysięcy filozofów do jej nauczania. Filozofię kończy niewiele osób - w każdym razie zbyt mało żeby w każdej szkole mógł się znaleźć filozof na pół etatu.

Gość sa i tacy co koncza studia
techniczne i sa wiekszymi tumanami. wiec nie uogolniaj

Gość a Ty jesteś pracodawcą?
Twój brat jest pracodawcą, a Ty nie musisz mieć nawet europeistyki skończonej? Dobre sobie.

Sprawdź lepiej ilu co roku jest nowych absolwentów politologii, a następnie pomyśl ilu z nich można zobaczyć w telewizji :classic_cool:

Gość pedagogika to tez kierunek
humanistyczny i co niby takze nie potrzebny. a kto ci bedzie bawil twoje bachory tumanie tepy

A skąd wiesz jakie ja mam wykształcenie? :-D

Gość a ty lepiej zobacz ile
ludzi co roku konczy prawo a ilu z nich pracuje w kancelarii . lyso ci?

Gość załóżmy że jestem biznesmenem
wydaję książki o Tusku, co przynosi mi spory zysk, jako że ludzie lubią poczytać o żydomasońskich spiskach. Potrzebuję oczywiście reklamy, więc lada jaki politolog, który udzieli komentarza do każdej książki przynosi mi spory zysk - opłaca się go zatrudnić. Może to być dupek, który ściągnął z googli swoją pracę magisterską - ale jeśli na okładce napiszę, że Zygmunt Chujakow, politolog szkoły w Złotoryi wypowiedział się, że książka jest dobra - mój zysk wzrasta.

Gość trzeba umiec
wykorzystac swoje umiejetnosci. myslisz ze skonczysz studia i od razu zasypia cie ofertami pracy. trzeba sie wykazac

A czy ja twierdzę, że socjologia, politologia, pedagogika nie są potrzebne? O europeistyce nie będę się wypowiadał, bo to sztuczniejszy kierunek od cycków Dody... SĄ! Problem w tym, że rynek pracy jest tymi kierunkami przesycony - można by wyrżnąć 90% socjologów w kraju, a i tak nie było by dla nich pracy w zawodzie. Ludzie studiują byle co, byle łatwiejsze i byle mieć wyższe, całkowicie bez sprawdzenie prognoz na rynku pracy, a potem ich zgrzytanie zębami, że muszą pracować za najniższe stawki. Więc nie mniej do mnie pretensji, że tak te kierunki są postrzegane 🖐️

Gość piczkaxxxxxxxx
to powiedz mi jakie sa prognozy 🖐️

Gość obiektywny jak najbardziej
przykro mi to mówić, ale zazwyczaj tzw. ''umysły ściisłe'' to kaleki jezykowe, nie umiejące sklecić żadnego porzadniejszego zdania, w dodatku często strzelają orty, i czym są studia ścisłe jak nie klepaniem cały czs tych samych nauczonych wzorów i schematów - zero kreatywności, zero inwencji twórczej etc. powiem tylko tyle ze nie dziwię się dlaczego faceci z politechniki (w tym często informatycy) nie mogą sobie znaleźć dziewczyny/kobiety - bo często narzekają nawet tu na kafe, o taaaak i nagle wszystkich fascynuje psychologia - to jakieś hobby narodowe teraz czy coś? - każdy może być psychologiem, jeśli już to 100 razy lepiej iść na psychiatrię

Gość gdyby tak wyrżnąć 90%
socjologów, to Ci którzy zostali byliby rozchwytywani, ich pensje przerosłyby nawet pensje magistrów-inżynierów od wzornictwa na łazienkowych kafelkach. Chyba byś tego nie chciał?

Gość saguro 21
Ja tam studiuje politologie:P Możecie sie wyzyc:P

Gość ha ha pedagogika
to kierunek przepelniony? jasne i co jeszcze. ciekawe dlaczego prakuje przedszkoli i coraz wiecej tych kierunkow otwieraja chociazby po to zeby zakladac prywatne przedszkola

W obecnej sytuacji nawet dokonując holocaustu na absolwentach socjologii, politologii, europeistyki i innych, śmiem wątpić aby to cokolwiek zmieniło. Pracy dla nich w zawodzie, a nawet w zawodach jako-tako powiązanych jest bardzo mało, a te kierunki produkują co roku najwięcej absolwentów w kraju.

Gość piczkaxxxxxxxx
"przykro mi to mówić, ale zazwyczaj tzw. ''umysły ściisłe'' to kaleki jezykowe, nie umiejące sklecić żadnego porzadniejszego zdania, w dodatku często strzelają orty" no to jestem wyjatkiem gdyz jestem wszechstronnie uzdolniona , zadna dziedzina zycia nie jest mi obca :classic_cool: wiec autorze nie odpowiedziales mi jakie sa prognozy

Droga piczkaxxxxxxxx, wystarczy pobawić się przez 5 min z google. Po pierwsze można wejść na forum gazety pracy i poczytać wieczne płacze tamtejszych humanistów, którzy liczy, że jak zrobią magistra z politologii to będą super gwiazdami w rekrutacji... niestety szkoda, że nie potrafią obsłużyć nawet Worda, albo Xera. Po drugie wejść na pierwszą lepsza stronę z ofertami pracy i zobaczyć, czy naprawdę ktoś potrzebuje socjologów... Po trzecie sprawdzić statystyki ilości absolwentów danych uczelni i zastanowić się, czy naprawdę rynek pracy potrzebuje osób po kierunkach humanistycznych.

Gość piczkaxxxxxxxx
doradca handlowy lub przedstwiciel handlowy , od takich ofert roi sie w mojej okolicy :classic_cool:

Gość Nie chciałbym niszczyć marzeń
Fakt, akwizycja to dobry fach :classic_cool:

Gość hahaha1234
obiektywny jak najbardziej -brak kreatywności? aha czyli tworzenie nowych projektów architektonicznych,programów,teorii fizycznych to powielanie schematów?

A ja uważam, że coś niedobrego dzieje się w naszym kraju, za dużo jest ludzi chyba, wszyscy chcą być wykształceni, na jedno miejsce jest 100 podań o pracę, no coś jest nie tak. Również w zawodach takich jak fryzjer, spawacz, kierowca jest coraz większa konkurencja, umowy o dzieła, zlecenia. Ludzie, starość przychodzi bardzo szybko, z czegoś trzeba będzie żyć, tylko ja pytam z czego??? wielu ludzi zarabia po 2000 tyś i jeszcze mniej więc nawet emerytur nie zobaczycie, a co wtedy, każdy mówi jakoś to będzie, ale moi drodzy nie będzie....

Czytam dział praca na kafeterii i jestem przerażona. Nianie, barmanki, handlowcy, telemarketing, rossman, praca w domu dziecka za 1100zł, to wszystko jest chore, moja mama ma 2000 emerytury i przepracowała w jednym zakładzie całe życie, a tu??? w tej chwili co się dzieje, jakieś ulotki, pizzerie, bary, naprawdę już nie wiadomo w co uderzyć żeby dobrze trafić i jaką szkołę wybrać. Dziś jest popyt na dany zawód, a za moment rok dwa już jest przesyt...nie da rady za dużo ludzi....za długo żyją.....

Gość Racja ludzie za długo żyją
Zamiast przejścia na emeryturę powinna być eutanazja na koszt państwa :classic_cool: