Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

i ja, i jaa!

okres po porodzie

Polecane posty

Okres dostałam po 3 miesiącach, w miarę normalny. Teraz już minęło 1,5 miesiąca i okresu brak. Zero sugnałów że się zbliża, nic, jestem już poddenerwowana. Raczej nie mogę być w ciąży bo w sumie nie było sytuacji zagrożenia. Jak było u was? POradźcie bo nerwy mnie zżerają!! Oczywiście - jakbym miała być w ciąży to ZAŁAMKA. Testu nie chce robić bo nerwy mnie zjedzą.

Gość kokojambo
Ja dostałam pierwszy okres po 8 tygodniach od porodu. Następny spóźnił mi się o 2 tygodnie i też panikowałam. Na dodatek był bardzo obfity, skąpy i bolesny :o Okres po porodzie nie będzie od razu regularny. Jeżeli oczywiście jesteś pewna, że nie było okazji do zapłodnienia to okres napewno dostaniesz.

Gość wyluuzuj
tez miałam nieregularny

Hej dziewczyny. U mnie sprawa wygląda następująco.. Otóż.. Urodziłam 4 miesiące temu naturalnie córkę, w listopadzie dostałam okres(7.XI), w grudniu też(8.XII).. a w styczniu nie.. Powinien mi się kończyć, a ja go w ogóle nie dostałam.. CZy to normalne, że po 2 miesiącach miesiączki, nie dostałam okresu? Współżyłam z mężem, ale był to seks przerywany, potem już się zabezpieczaliśmy..

Ja nie mam okresu już z pięć miesięcy miałam miesiąc po porodzie ale to tylko plamienie i nic.Karmię piersią i to pewnie dlatego hormony jeszcze buzują....

Testu nie chcesz zrobić bo Ciebie nerwy zjedzą. A teraz to co nie zjadają? Leć po test i już bo po cholerę tak panikować i się martwić. A co do okresu po porodzie....Nie u każdej kobiety od razu jest regularny. Ja przed ciążą miałam okres jak w zegarku co 26 dni.NIGDY później ,ani wcześniej.A po porodzie pierwszy okres UWAGA-UWAGA-UWAGA dostałam DOPIERO 3,5 roku po porodzie! W zasadzie to było plamienie.Raz było,raz nie było,raz trwało dzień,raz trzy i tak przez rok.Dopiero po tym czasie zaczełam normalnie miesiączkować.

Gość fajnoł dziołszka
moja koleżanka myślała że przez karmienie piersią nie zajdzie w ciążę , a tu w lutym córa i w listopadzie też córa , fajnie dziś mają już po 18 lat

Tylko, że ja nie karmie córki już piersią tylko butelką i mlekiem modyfikowanym.. Nie mam warunków na 2brzdąca, i byłoby to za wcześnie.. Stresuje się tym, że tego okresu nie mam, a jajnik boli tak jak na okres.. Teraz dopiero 25 stycznia mam wizytę kontrolną po porodzie.. Wcześniej nie mogły mnie pielęgniarki zarejestrować, bo nie ma miejsca.. Aż przyszedł grudzień, i rejestracja do mojego ginekologa dopiero po nowym roku.. więc zarejestrowano mnie na 25 stycznia...

Gość estele_
Mi płodność wróciła po 4 miesiącach. Żeby być na to przygotowanym sprawdzałam sobie kiedy wystąpią dni płodne - afrodytą. I się sprawdziło :)

Gość do setel
estel a jak to sprawdziłas???!!! ja jestem 5 miesiecy po porodzie, okresu brak. nadal karmię piersią i już staram się o rodzenstwo dla mojego synka :)

ja dostałam pierwszy okres miesiac po cc. ale wczesniej, kilka dni po porodzie kochalismy sie bez zabezpieczenia, tez panikowalam zejestem znow w ciazy. zrobilam test, ale wyszedl negatywny.teraz jestem mega ostrozna w tych sprawach. nie wyobrazam siobie kolejnej ciazy. synek ma 5miesiecy.

aha nie karmilam piersia, stad szybki okres.nastepne tez byly nieregularne. dopiero teraz powoli wszystko sie reguluje.

Gość niewiedzącaniczego
a ja karmię piersią 9 miesięcy i już od półtora roku nie miałam okresu, jupiiii

hmmm.. ja za tydzień w środe ide do ginekologa. Mam nadzieje,że to jakies zaburzenia miesiączkowe, a nie kolejna ciąża.. Nie moge mieć teraz kolejnego szkraba.. To za wcześnie by było, córka ma dopiero 4miesiace.. Może najpierw zrobie test, zeby sie uspokoic...