Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dylematyczna karola

Stoje przed trudnym wyborem...

Polecane posty

Gość dylematyczna karola

Hej! Nie wiem do kogo sie zwrocic z tym co teraz napisze , ale stwierdzilam ze tutaj bedzie najlepeij . Kiedys bylam z mezczyzna przez 6 lat. Znecal sie nademna psychicznie, dolowal, ponizal upokarzal... odeszlam. Poznalam obecnego po jakims czasie wszystko bylo pieknie japo przejsciach on z bagazem doswiadczen dziecko i ex zona ktora go zdradzala z najlepszymi kumplami z osiedla. Przeprowadzilam sie do niego do mniejszego miasta . ( mieszkam za granica ) On zalatwil mieszkanie , ja cala swoja kase ktora uzbieralam wlozylam w rzeczy ktore byly nam potrzebne do mieszkania plus pierwsze oplaty... wszystko bylo ok , nikt mi nie dal tyle szczescia i radosci co on. Skonczylam szkole i poszlam do pracy on nie pracowal, czasami dorywczo niestety stracilam prace z powodu redukcji pracownikow i oszczednosci szefa. Czasami przy klotniach naszych on mowil do mnie teksty typu " wypierdalaj jak ci sie nie podoba ", " odpierdol sie " -zdarzalo sie to tylko jak byl pod wplywem alkoholu. Po takim czyms dasalam sie dniami i nocami . Powiedzialze to zmieni... zmienil i mowi tak na trzezwo. Ostatnio spoznilam sie do odmu on powiedzial przy mojej matce " chuj ci w ryj , wypierdalaj " moja matka nie zareagowala bo pobiegl mnie przeprosic obiecal ze to sie nie powtorzy. Swoja matke szmaci jak moze mowi do niej zamknij morde, wypierdalaj itp. Ja bylam w szoku. 2 Dni temu mielismy wszyscy zorgnizowac urodziny dla jego 7 letniego syna , ale rano doszlo do wymiany zdan i powiedzial mi " odpierdol sie " nie wytrzymalam i powiedzialam mu podniesionym tonem ze sobie tego nie zycze moja mama wkoncu sie wtracila i powiedziala to samo ze dalej nie zniesie tego jak on do mnie sie zwraca. Poszedl po torta i w 2gim pokoju jak ja sie zbieralam , moja mama kapala w lazience zrobil urodziny synowi sam! Oniemialam. Wczesniej jego syn zapytal sie czy chce torta ja powiedzialam " kacper nie teraz " bylo jasne ze mialo byc takjak sie umawialismy po poludniu. Moja mama zapytala siedlaczego takegoistycznie postapil , a on ze on jest na urodzinach i nie bedzie dyskutowal. Ja zwariowalam ! Zaczal mowic ze ja nie iwem jeszcze do czego jest zdolny, ze to wina mojej matki ze sie wtraca!! Najsmieszniejsze jest to ze byla u nas jego matka ktora mnie zwyzywala od prymitywow itp, ze jestem drogaw utrzymaniu co jest nieprawda bo zrezygnowalam z luksusowego zycia dla jej syna. Ze jej syn nic nie umie i wiecznie jej o kase chodzi. Moja mama zrobila jej mini awanture i powiedziala jej co mysli stanela murem za moim partnerem i powiedziala ze przyjela go z otwartmi rekoma , ze jest jak czlonek rodziny - a on teraz takjatraktuje. Mowi ze mojej mamy nie przeprosi , bo zniszczyla urodziny jego syna :/, po czym powiedzial mi ze to jego syn i on sie ze mna poklocil i zorbil takjak chcial , bezemnie i bez mojej rodziny. Najsmieszniejsze to jest to ze odkad jego syn tutaj jest moja mama wstaje o 7:30 i robi mu sniadanie i pilnuje zeby nie chodzil glodny , bierzemy go naspacery itp, on tylko chodzi do pracy i gra na kompie a jego syn patrzy i musi byc cicho. Mam dosc tej calej sytuacji i mysle ze powinnam go zostawic i wrocic do polski , najgorsze jest to ze w gre wchodzauczucia i jest mi strasznie ciezko ale nie chce byc jedna z tych ktore wierza w cuda !

Gość milutkaxxx
oj daj sobie z nim spokoj, to jakis zwykly dupek.nie warto sie tak meczyc

Gość dylematyczna karola
czy moze ktos cos powiedziec naten temat ? czuje sie jak w filmie i jestem totalnie zalamana

Gość jhfjds
Ciezko jest podjac taka decyzje,przykre jest to bardzo co opisujesz ze wszytsko bylo pieknie ladnie a nagle facet okazal sie takich prostakiem. Niestety jak sama zauwazylas, nie jest coraz lepiej tylko coraz gorzej, wiec chyba warto zainwestowac gdzie indziej swoje uczucia.

Gość dylematyczna karola
zaufalam mu , zawsze mowil ze jestem wspaniala , ze mnie nigdy nie skrzywdzi , ze sie zemna ozeni ( mi sie nie spieszylo nigdy ) , dalby mi gwiazdke z niebia, cokolwiek mi sie podobalo mialam to od niego , ale tak mnie cholernie boli ze on jest coraz bardziej prymitywny, chamski i nie pieprzysie z niczym , mowi co mysli i nie patrzy sie ze mnie traktuje jakgowno. I to sie stalo tak o ... wiedzialam ze ma problemy ze pochodzi zpatologiczne rodziny i srodowiska , uciekl za granice by sie uwolnic , mowil mi ze chce miec rodzine itp . a wczoraj uslyszalam ze zawsze byl sam - i mu bylo dobrze! Jestem zszokowana! Kupilismy psy jeden dla mnie naurodziny 2gi dla niego ja marzylam o hodowli legalnej itp aon mowil ze widzi biznes . Powiedzialmi ze mi nie odda psa bo on kupil te psy dla biznesu , a bylo innaczej ! Japierdole mam dosyc tego nie moge uwierzyc czuje sie jakdebil !

Gość dylematyczna karola
Powiedzial mi ze rodzinajestem dla niego ja i jego syn , moja rodzina go nie interesuje taksamo jak jego . To jest straszne !

Gość jhfjds
wszytsko z boku wyglada dosc prosto, rozumiem ze siedzac w tej sytuacji masz problem. Bo afcet najpierw pokazal Ci sie z jednej strony, zjakiej chcial sie pokazac, moze taki chcialby byc, a pozniej sie wyluzowal i zaczely na wierzch wychodzic jego normalne zachowania z ktorymi sie czuje jak w domu. Niestety niektorych nawykow, bez karkolomnej pracy sie nie zmieni, on raczej tego nie jest w stanie zrobic. Do tego wyglada na to ze ma problemy psychiczne, ma niestabilna osobowosc sam pewnie nie jest pewien czego chce, ale cokolwiek bedzie mu nie pasowalo a nie bedzie wiedzial co zrzuci to na Ciebie. Moze w koncu podniesie na Ciebie reke. Pezemysl to zanim sie jeszcze bardziej pograzysz w relacjach z takim czlowiekiem.

Gość dylematyczna karola
tez tak mysle , powiedzialam mu ze powinien isc do psychologa bo nie wiem co bedzie za rok, jestesmy ze soba rok. A po tym wszystkim boje sie mu zaufac, boje sie ze skoro zrobil costakiego to nie bedzie mial oporu zrobic czeos gorszego. Nie mam tutaj nikogo , tylko jednakolezanke ktora jest tego zdania ,ze powinnam sie uniezaleznic. Ok tak chce , ale cokolwiek mowie o pracy ze jest np. kelnerka jemu nie pasuje bo ktos po dupie bedzie mnie macal, inna praca ze zmianami nie , mowi mi zebym dalej szlasie uczyc chce , ale boje sie ze dojdzie do tego ze pewnego dniami powie nara mam juz wszystko. Jak go poznalam ne mial nic ! Dlugi ma bo ma przez towarzystwo i swoja wlasna glupote , teraz dostal prace obrosl w porkach. Najbardziej przerazamnie to ze on nie walczy o mnie , jest bezwzgledny mowi mi ze jak chce to moge jechac do polski z mama nie ma problemu . Caly czas mu pomagam we wszystkim bo ja znam jezyk bardzo dobrze on nie zalatwiam wszystkie sprawy urzedowe . Jajuz kurwa nie wiem co zrobic kocham go ale boje sie o swoja przyszlosc nie chce prowadzic podwojnego zycia - jedno znim - a 2gie to tworzenie nowego gdyby cos sie stalo !

Gość dylematyczna karola
czy ktos mial podobny problem?

Gość koobbieto!!!!
Uciekaj gdzie pieprz rośnie,on Cie nie szanuje,kto wie jaka była prawda,dlaczego rozwiódł się z pierwszą żoną. Myślę,że nie było tak jak on to przedstawił. To idiota,z nim szczęśliwa nie będziesz,a z uczucia wyleczysz się szybko,no chyba,że jesteś masochistką i lubisz jak ktoś Cię gnoi :(

Gość dylematyczna karola
to prawda , znam tylko jego wersje i wersje ludzi ktorzy znaja ta kobiete ... jest mi cholernie zle ! zainwestowalam uczucia w to wszystko , po toksycznym zwiazku z katem znowu to samo ?! masakra jakas!

Gość tez głupia
Karola tu nie ma się nad czym zastanawiać. Powinnaś od niego odejść, nie ma innego dobrego rozwiązania dla Ciebie. Pomyśl o sobie, przeciez to jakis koszmar, tak sie nie da żyć. On Cię nie kocha, zero szacunku. Nie wierz w cuda, nie zostawaj w imię jakiejś chorej miłości, jednostronnej. Tamtego tez przecież kochałaś, a chyba nie żałujesz decyzji o odejściu? Jedna, jedyna opcja: ODEJDŹ OD NIEGO.

Gość dylematyczna karola
nie zaluje , bylam najszczesliwsza kobieta na ziemi , wolna