Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poznam nowe mamy

POZNAM NOWE MAMY :)

Polecane posty

to moja jak ja wczesniej uczyłam to potrafiła przechodzic i jeszcze w południe spac w mokrych taka byla zawzieta

O to raczej też kruszynka. Mój urodził się całkiem spory bo 3850 i 56 długi. A teraz ma 2,5 i waży 12,2 kg i coś około 90 cm

ja wim czy stara kazdy ma dziecko wtedy kiedy chce. Ja mam 24 i juz myslimy o drugim:)

taka Andzia no proszę cię nawet tak nie pisz Ja mam 32 lata pierwsze dziecko urodziłam mając 26 lat a drugie mając 30 lat i wogóle nie czuję się staro.

Ja mam 29. Iguś jest naszym pierwszym dzieckiem. Urodził się w 33 tc. Ważył 2170g i miał 48cm. Dostał 8pkt. Po 11 dniach zabraliśmy go do domu. Rośnie jak na drożdżach i rozwija się prawidłowo.

monia231 o to fajnie małej będzie raźniej my zaplanowaliśmy dwójkę z tym że liczyłam że drugie będzie dziewczynką ale wyszedł synuś.

Hej można się przyłączyć jestem mamą dziewczynki ma teraz 2 lata i 8 m-cy

Ja też nie czuję sie staro:)) Tym bardziej że jak pisalam ma jeszcze 13 latka w domu i musze być na bieżąco nie tylko w temacie kupek i nocników, ale tez i w innych tematach.

Ja mam 26 lat. Moja córcia jak się urodziła ważyła 3600 i miała 51 cm teraz waży 13,6 ale nie wiem ile ma cm dawno ja nie ważyłam. Jeśli chodzi o nocnik to już przed 2 urodzinami wołała że chce jak chciała kupkę niestety do teraz rzadko sobie przypomina że siku też się robi do nocnika:/ Poza tym mówi już wszystko i pełnymi zdaniami, zna kolory i cyfry ale policzy tylko do 5. Dość szybko zaczęła mówić bo mama mając 5 m-cy a tata 6 przed pierwszymi urodzinami mówiła już dość sporo słów, a przed 2 już zdaniami. Trafiła nam się po prostu mała gaduła. Mówi cały czas nawet jak bawi się sama. Buntu 2 latki na razie nie przechodziła ;)

Wiecie ja to się cieszę że ona tyle mówi bo już można się z nią normalnie dogadać powie co chce czego nie co ją boli itp ale jak idziemy na plac zabaw i chce mówić do rówieśników a oni nie odpowiadają to jej wtedy przykro i przychodzi pyta czemu dzieci z nią nie chcą mówić i śpiewać Tłumaczę że nie wszystkie maluchy mówią tyle co ona :/ Ona się wtedy zniechęca i już nie chce z nimi się bawić :(Najlepiej to się bawi z dziećmi starszymi które mogą z nią normalnie rozmawiać

Pozazdrościc. My od początku mówilismy do małej całymi zdaniami i wyraźnie i nie zdrabnialismy wyrazów i jakoś jest z tym problem tzn, ja wiem o co chodzi ale mialam nadzieje, ze moze bedzie lepiej.

Właśnie jest bardziej rozwinięta niż rówieśnicy ja zauważyłam że nasz maluch z nami bardziej rozmawia niż z dziećmi owszem lubi się bawić z innymi ale raczej ze starszymi niż w swoim wieku może dlatego że ma starszego brata

to dobrze ze tyle mowi my do naszej tez mowilismy normalnie a ona chyba nie jest gotowa mowic za szybko pełnymi zdaniami

to wszystko zależy od dziecka każde jest inne. Nasza szybko zaczęła mówić inne mówią później... ale za to wśród moich znajomych była jedyną dzidzią która na pierwsze urodziny miał dopiero 2 ząbki i to jeszcze wyszły jej jak miała 6 m-cy potem długo nic i dopiero jak skończyła 3 m-cy zaczęły wychodzić jeden po drugim a ostatnie zęby wyszły jej przed 2 urodzinami

u nas pierwszy ząb się przebił w dzień matki :) potem drugi jakoś m-c później no aż do 13 m-ca nic się nie działo

Jutro mamy wielki dzień idziemy do dentysty i zastanawiam się jak zareaguje moja pociecha. Będzie to jej druga wizyta pierwszy raz byliśmy w zeszłym roku ok września to pokazała ząbki i w ogóle ale nie wiem czy teraz też będzie taka chętna bo czasem nawet mi nie pozwoli sobie pomóc przy myciu zębów

na mojego nie działa to że chodzi w mokrych majteczkach. mówi już coraz więcej oczywiście niektóre słowa w swoim "języku" ale wiemy o co chodzi. w kwietniu ważył 12kg a mierzył 87cm. teraz nie wiem. a po urodzeniu miał 3,600kg a mierzył 56

moja córcia uwielbia koparki i traktory - lalki ją nie interesują ;)