Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poznam nowe mamy

POZNAM NOWE MAMY :)

Polecane posty

no a moją ma już prawie 3 latka i jeszcze trochę tej ciemieniuchy ma ale pojawiła jej się bardzo późno bo miała ponad 1,5 roku :/ Nie jest tego dużo ale jednak jest

Gość Ameliaaa28
Witam :) mam 28 lat i córke 2 letnią ;)

moja bawi sie i lalkami i samochodami w naszej rodzinie tylko ona jest dziewczynka. Ciemieniuche miała tylko w 2 miesiacu życia

Fajnie dziewczyny że się przyłączyłyście do rozmowy, mam nadzieję że topik się rozwinie. Mój Oskarek ma 13 miesięcy i dosyć troszkę już powtarza. Dosyć szybko zaczął mówić mama i tata, jeszcze przed roczkiem kilka słow wymawiał. Aż się sama dziwię jak czytam o waszych dwuletnich dzieciach. Mój potrafi powiedzieć: mama, tata, baba, dziadzia, gol, daj, bampa (lampa), brum brum, lala, chał chał (pies), ko ko (kurka), am am, bam... oj narazie więcej nie pamiętam.... Ja zaczęłam sadzać mojego synka na nocnik od kąd nauczył się siadać, i od kilku dni gdy biega bez pieluchy to potrafi powiedzieć ee (tzn. że chce siku) i wtedy szybko biegniemy na nocnik i się udaje zrobić. Oczywiście bez przesady, zdarza się często że siku ląduje na podłodze ale zaczyna już kontrolować to co robi. A czy wasze dzieci posiadają smoczki? mój tak się przywiązał że nie wiem jak go oducze :P

O witam musiałam zrobić trochę przerwy i zająć się maluchami byliśmy na spacerku i na podwórku trochę poszaleć teraz są umyci ale jeszcze nie śpią więc jeszcze nie mam za dużo czasu. Moi synowie nie mieli ciemieniuchy, Natuś z tym nocnikem to jak pisałam wcześniej muszę często pytać. smoczka to zlikwidowałam jak miał jakieś 16 miesiecy stwierdziłam że już czas.

A jeszcze chciałam się Was zapytać czy wasze pociech chodzi mi tu o dwu latków ewentualnie starsze czy dajecie im jeszcze mleko, kasze? na noc chodzi mi tu o butelki bo mój niestety cały czas dopomina się butli na noc i ni jak mogę go przekonać aby wypił z kubka. Może źle robię ale jeszcze cały czas daję mu butle.

heh a co do smoczkow tez nieraz sa jajca:) moja jak miala rok to na spacerze gdzies wyrzuciła i od tej pory nie ma:)

Witam mamusie:-) Jak mozna to i ja się dołącze Mam synka 11 miesięcznego:-) Kiedy Wasze dzieci zaczynały chodzic?

ja nie milam problemu ze smoczkiem z pierwszym ani z drugim dzieckiem. nie chcieli i już ale butelka na noc to już inna sprawa. To prawie jak rytuał musi być i juz. ale tylko na noc bo w dzień mowy nie ma zeby mleka sie napila.

U mnie starszy syn zaczął chodzić jak miał 10 miesięcy a młodszy jak 11 miesięcy

Ja tak trochę z doskoku piszę. Myślałam, że będę miała chwilę żeby tu usiąść, ale rodzina wzywa.

taka Andzia To tak jak u nas z tą butelką musi być i już w dzień nawet na nią nie spojrzy ale na noc to musowo i tak się zastanawiam jak ją zlikwidować bo już duży jest.

Mój smoczka "uzywa" tylko do usypiania Chyba że jest taki zmęczony i uśnie przy butli

moja naszczescie po roku juz wszystko dostawala do jedzenia łyżeczka a picie z kubka niekapka

nie doczytałam bo tak jak mowilam ja trochę z doskoku i czasem nie w temacie. moja 4 wrzesnia dwa lata skończy ale niech sobie jeszcze pije mleko z butli.

Oj widzę że sobie chwilę z Wami nie poklikam chłopaki się o coś kłócą czas wkroczyć. To do juterka jeszcze trzeba z mężem troszkę pogadać wcześniej nie dało rady dziś późno z pracy wrócił.

U nas ze smoczkiem było tak że dawałam go córce gdzieś do 15 miesiąca bo jak pisałam po 13 m-cu wyżynały jej się zęby jeden za drugim i na smoczek dawałam granulki przeciwbólowe inaczej za szybko je połykała ale jak już wyszły to zabraliśmy i schowaliśmy smoczek jednego wieczoru a ona rano nawet się nie upomniała. Z butli mleko piła do 12-13 m-ca czasem tylko nad ranem piła mleko z butli a w dzień z kubka z rurką (niekapka nie chciała, wolała taki z wmontowaną rurką) no i wtedy też przestała pić mleko dla dzieci a zaczęła mleko krowie. Jakoś raz napiła się ode mnie i swojego już nie chciał (właściwie nie dziwie się jej bo to mleko dla dzieci miało okropny smak ;) )

Moja mała smoczka używała tylko kilka razy(i to bardzo niechętnie-dawałam jej go jak bardzo płakała) i zaraz wypluwała, więc ja nie miałam problemu z odzwyczajeniem jej od tego.

Gość mllodaa mama 888
Jestem ze śląska i mam 14 mieięcznego synka.

Ej dziewczyny a może chcecie przejść na prywatniejsze forum bo tu się zawsze jakieś wredne pomarańcze pojawiają :/ Mam takie jedno zaprzyjaźnione to można by tam pisać puki temat nowy i puki się poznajemy :) My tam w kilka dziewczyn od niedawna dopiero piszemy :) Zapraszam na gg jak któraś chętna 9977323