Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poznam nowe mamy

POZNAM NOWE MAMY :)

Polecane posty

Oj to jeszcze mały jest ma prawo się budzić. Mój ma prawie 2,5 i jeszcze ze trzy miesiące temu potrafił się obudzić w nocy. Dawałam mu wtedy pić (woda). Ale tak praktycznie od kiedy jest ciepło na dworze spędza praktycznie całe dnie to i śpi w nocy w dzień to już nie no chyba że bardzo wcześnie wstanie to przyśnie na chwilę ale to rzadko się zdarza.

wiem to nie było narzekanie z tego powodu Taki urok naszych dzieci:-) Mój wody wogóle nie chce pić i nie potrafie jego do niej przekonac

Jak nie chce to go nie zmuszaj, ale co w nocy chce mleczka czy po prostu się poprzytulać.

Tylko on pije cały czas herbatki owocowe i czasami soczki Przez te upały nauczył się pic w nocy a i tak budzi się na jedzonko:-) Próbowałam już na wieczór dać mu bardziej sycące jedzenie ale to i tak nie pomaga

Ach tak to już jest z tymi naszymi maluchami. U nas też mały pił długo mleko w nocy przeważnie budził się tak o 2:30 i chciał butle. Ale któregoś pięknego dnia postanowiłam sobie że niestety dla jego dobra więcej nie dostanie pierwsza noc była tragiczna płakał krzyczał to było straszne i wtedy dawałam mu przegotowaną wodę której nie chciał było tak może ze trzy noce aż zrozumiał że nie ma jedzenia w nocy. Ale do tej pory przed snem obowiązkowo butla musi być.

Moja córcia w nocy budzi się dwa razy na butlę mleka(pije po 90 ml), czasami raz. Chodzi spać ok 20, 20:30. Zazwyczaj zasypia sama, kładę ją do łóżka(niestety, ale nie śpi jeszcze w swoim łóżeczku), trochę popłacze i za chwilę śpi. Do niedawna usypiałam ją leżąc z nią nawet godzinę, bo jak zobaczyła, że wstaję to od razu zaczęła płakać, ale miałam już tego dość i zmieniłam metodę usypiania, która, póki co jest niezwykle skuteczna.

Wiesz teraz to on już jest duży to gotuję mu normalnie kaszę na mleku, ale wcześniej jak był młodszy to dostawał Bebiko. Ale przyznam szczerze że kasza zdecydowanie dłużej go trzyma mam na myśli że jest bardziej sycąca.

Joanna1010 a ile ma twoja córcia? Jak narazie uciekam trzeba jakies zakupy zrobic papa

Tylko mój niestety ma skaze białkową Więc albo mleko kozie albo na jego mleku modyfikowanym

Ja mojej przed snem daję 150 ml kaszki na mleku, ale pomimo to budzi mi się w nocy dwukrotnie, ale ogólnie w ciągu doby wypija ok. 600 ml mleka(łącznie z kaszką). Też jej daję mleko Bebiko, kiedyś dawałam Nan, ale piła niechętnie.

Witaj Joanna twoja to jeszcze malutka do mojego rozrabiaki. Ja niestety na razie też muszę zmykać obowiązki wzywają, później zajrzę.

Hej :0 Moja łobuziara wstała jakieś 10 minut temu, teraz je śniadanko. Ja wstaje dużo wcześniej od niej i w ciszy piję sobie kawkę sprzątam itp tak że jak ona wstanie to siadamy razem do śniadania. Moja tak do 15 miesiąca piła jeszcze ok 4 nad ranem mleko a potem też dawaliśmy jej wodę i szybko się oduczyła budzenia w nocy. Mój lekarz powiedział że jak dziecko nie chce wody to można dać do niej odrobinkę glukozy będzie słodsza ;)

Hej dziewczyny, ja tutaj tak was doczytuję ale nie mam za bardzo czasu na pisanie, teraz akurat mały śpi więc znalazłam chwilkę. A jak jest u was z jedzieniem? bo mój synek to straszny niejadek, bardzo mnie to martwi, czasem potrafi nie zjeść nic przez cały dzień (no może dziubnie tylko trochę czegoś i to wszystko) Mam pytanie do dziewczyn ze śląska, skąd jesteście bo ja też jestem ze śląska

Troszkę się obrobiłam z codziennymi czynnościami ale zaraz znowu muszę zmykać. A więc z jedzeniem u nas jest ciężko bo to mały niejadek przez cały dzień może nic nie jeść i muszę się na ćwiczyć aby cokolwiek zjadł niestety jak się uprze to nie ma mocnych nie zje i koniec.

A myślałam że tylko mój tak jeść nie chce, z nim to jest różnie, jak ma dobry dzień to je ładnie. No ale ostatnio znów mało je. Jedynie co to wypije rano mleko, zje czasem płatki śniadaniowe, serek danio, czasem zupę (ale ostatnio bardzo mało). Ja się już trochę przestałam tym przejmować, bo kiedyś bardzo przeżywałam, trudno nie chce jeść to nie! Z łyżeczką za nim latać nie będę!

Musiałam się cofnąć wstecz ty masz 13 miesięcznego Oskarka tak? I ile waży teraz

Tak mam 13 miesięcznego Oskarka, waży jakieś 8 kg nie wiem dokładnie bo dopiero wybieramy się do lekarza to go zważą. Ale napewno nie więcej niż 8,5 kg bo próbowałam go sama ważyć

Wiesz ja myślę że nie jest aż tak źle, będziesz u lekarza i zapytaj. Mój ma 2,5 i waży tylko 12,4 kg u nas lekarz twierdzi że taki jego urok i że mieści się centylach.

Rozmawiałam już kiedyś z lekarzem i powiedział, że jeśli mały ma energię, dużo się rusza ( a tak jest) to widocznie tak ma i może kiedyś z wiekiem nabierze większego apetytu. Dobra ja kończe bo dzieciak mi się obudził i musimy zapodać jakiś obiadek, no ciekawe ile dzisiaj zje :/

Hej. U mnie nie ma kłopotów z jedzeniem bo córcia je wszystko nawet warzywa bardzo lubi co było dla mnie zaskoczeniem bo zawsze słyszałam od koleżanek że dzieci nie chcą jeść warzyw a moja to nawet brokuły i szparagi wcina ze smakiem :) Moja waży teraz 13,5kg.

No tak i skończyło się u nas może 10 łyżeczkach zupy, jeszcze 3 łyżki kisielu truskawkowego i stwierdził że mu starczy :) Aż zazdroszcze tym mamom których dzieci pięknie jedzą! Mykamy teraz na spacerek,choć u nas troszkę chłodno, może po powrocie coś przekąsi :)

Witam ponownie To ja na brak apetytu nie narzekam Synus wazy ok 11 kg Ankula a ile ma twoje dzidzi?

Mo dzionek wyglądał tak: 1. owsianka +kawa z mlekiem 2. 2 jabłka i śliwka 3 jajko na twardo, plasterek wędliny i papryka 4 płatki z mlekiem + kawa 5 jeszcze nie wiem ale pewnie jogurt :) Przede mną jeszcze ćwiczenia :) Tu jest o Aqua alim http://www.aquaslim.pl/