Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MałaBlondynka

MAMY Z WROCŁAWIA****WROCŁAW

Polecane posty

Hej :) Wybieracie się dzisiaj na spacerki? Ja tak się właśnie zastanawiam o chyba bardzo wieje. Za oknem mam drzewo i gałęzie latają jak szalone a to chyba znak że lepiej siedzieć w domu :) Później może wyskoczymy poskakać po kałużach na podwórku i tyle będzie spaceru :)

Gość Antis
Drogie Mamy Jestem studentką ostatniego roku kierunku Nauki o rodzinie. Robię badania do pracy magisterskiej na temat postaw wychowawczych samotnych matek i ojców. Jeśli znajdziecie chwilkę to proszę, pomóżcie mi w badaniach wypełniając ankietę: http://www.ankietka.pl/ankieta/46924/postawy-wychowawcze-samotnych-matek-i-ojcow.html Dziękuję z góry za wasze dobre serduszka :)

Antis samotną mamą nie jestem więc niestety nie pomogę ;) Cytrynka ja wychodzę jak jest znośnie na dworze, czasem nawet jak lekko pada ;) Ale akurat przed południem wczoraj było dla mnie stanowczo za wietrznie ;) Później było już super, 3 godziny byłyśmy na dworze :) Przeszłyśmy się aż na plaze a wracając chyba z pół godziny siedziałyśmy w parczku przy macieja na fontanne młoda patrzyła i jadła 7daysa :) Jak była młodsza w sumie też zawsze wychodziłyśmy bo to więcej w wózku dziecko było jak poza nim. Teraz czapki jej nie założę a wszelkie chustki itp wiatr po prostu zwiewa :) Lata to takie małe wszędzie jak szalone :) Wczoraj myślałam że jak się wyszaleje to ładnie uśnie i co????????? Dupa ;) Poszła spać o 23 :/ Nie mam mocy na nią po prostu :/

Też nam się wczoraj spacer udał:) Pogoda naprawdę się poprawiła pod wieczór. Mycha zasnęła i spała tak sobie z pół godzinki. Balam sie że potem nie zaśnie ale przetrzymałam ja i kapalam trochę później. Dzisiaj tez jest ładnie i trzeba korzystac poki jesien nas tak naprawdę nie zastanie:)

Nooo jak to fajnie było jak młoda była młodsza... teraz nie wiadomo skąd ma taką niespożytą energię :) My dzisiaj byliśmy w kinderplanecie w marino. Promocja jest i są 3 godziny w cenie jednej :) Po dwóch godzinach młoda wymiękła. Teraz się kapie, kaszka i spać... a raczej usypiać ;) Ciekawe ile to zajmie ;) Nie cierpię takiej pogody jak dzisiaj. Raz słonce przygrzeje to uczucie jakby było z 30st a po chwili zajdzie słonce i nagle 15 st. Brrrrr... Dla mnie może być zimno byleby to zimno było cały czas ;) Przynajmniej wiadomo żeby się ciepło ubrać.. a tak ??

To fakt, pogoda daje się we znaki. A jaki masz sposób na usypianie malej bo moja ostatni strasznie sie kręci przez zasnięciem. Wczesniej było tak że kładlam ja do łózeczka i po paru minutach sama padała a teraz jest maraton po łóżeczku,pelzanie, czolganie się itp. Gdy wychodze to placze, gdy jestem to się do mnie smieje i tak w kólko. Nie wiem czy ta ruchliwosc przed zasnięciem to wynik jej wieku i nabytych niedawno świerzych umiejetości czy może przyczyna jest inna. Dodoam że dziecko spi mi 2 lub 3 razy w dzień po ok. pół godziny, albo raz konkretnie 2 godzinki.

no...kurdupelek lula więc mama się teraz poszwenda po necie;) byl tak padnięty, ze nie wytrzymal ubierania po kąpieli...ubieralam go już na śpiąco:D dziewczyny, podpowiedzcie co zrobic na pierwszą rocznice ślubu?? bo brak mi pomysłów:o ostatnio ciągle warczymy na sebie z mężem, przez zmęczeni,e niewyspanie, więc musze zrobic coś wyjątkowego...;)

Moja młoda usypia jak leże obok i jej śpiewam albo jak czytam książkę. Na dzień raczej przy książce, na noc pierw książka później piosenka i wspólne leżenie

tak tak, ale ja jeszcze nie mam doswiadczenia w byciu mama :D wiec Was tylko podczytuje :P i co ja Wam bede pisac o mojej ciazy jak pewnie same mialyscie tak samo.. rozepchane zebra po prawej stronie :D

Campini, na rocznice może poprostu gdzieś wyskoczcie bez dziecka wieczorkiem:) Gdy ma się dzieci docenia się taka namiastkę wolnosci:) Ja dzisiaj mojej podałam pierwszy raz domową zupę. Za bardzo chętna nie była, a tak bardzo się starałam:( Może sie powoli rozsmakuje... AgnieszkaW-jak dla mnie to śmiało możesz pisać o ty co cie cieszy i co martwi w czasie ciąży:)w razie czego może uda nam się pomóc!!

Widzę że cisza tu zapanowała Pogoda się troszkę poprawiła to super można korzystać z ostatnich ciepłych spacerów :)

Mamy, polecacie jakieś sklepy z ubrankami dla dzieci? Szukam dwuczęściowego kombinezonu na zimę a nigdzie nie moge czegos takiego spotkac.

a w hurtowni Bajka na Dlugosza? Wiem, ze cos H&M jest ciekawego, ale co to nie wiem... jeszcze na Gajowej jest duzy sklep z rzeczami dla dzieci, i na Dworcowej taki maly sklepik- w tym ostatnim widzialam takie kombinezony...

Gość ta ra ra ra raararra
takie dwu częściowe widziałam w takim malutkim sklepie na Łokietka:)

Gdzieś ostatnio byłam... yyyy chyba w Auchanie tam też jest Tchibo i widziałam że wiszą. Nie byłam w środku tylko tak przechodząc pasażem widziałam więc nie wiem jak z rozmiarami itp ale coś tam wisi takiego :) A jak nie to allegro :) Moja jak rok temu nie będzie miała kompletu ;) Kurtka i ciepłe spodnie starczą. I tak 90% zimowych wyjść to sanki u nas więc ocieplacz na nogi i koc starczą :)

Gość Madelaine&Pascal
Zachęcamy do zapisów dzieci do nowo powstającego Punktu Przedszkolnego u Madelaine i Pascala, który rozpocznie działalność we wrześniu. Punkt prowadzony przez pedagoga z 26letnim stażem. Przyjmujemy dzieci w wieku od 2,5 roku do 5 lat. Punkt będzie funkcjonował od poniedziałku do piątku w godzinach od 6:45-17. Istnieje możliwość wykupienia karnetów godzinnych. Przedszkole powstaje w budynku dawnego przedszkola nr 73 przy ul. Przejazdowej 3 (boczna Sołtysowickiej) , - do dyspozycji dzieci również ogród, również bliska okolica Lasu Sołtysowickiego zachęca do częstych spacerów i obserwowania przyrody - zajęcia z muzyki - zajęcia sportowe i gimnastyka korekcyjna - naszym dodatkowym atutem jest nauczanie dzieci j. francuskiego!! Prosimy o kontakt w sprawie szczegółów pod numerem telefonu 669 849 972(plus) lub 535 310 707(play) lub też poprzez drogę mailową: madelaineipascal@gmail.com, gadu - gadu 1617680 Serdecznie zapraszamy!!