Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sleep

pytanie do doswiadczonych mam

Polecane posty

Gość sleep

Jak nauczyc roczne dziecko zasnąć w łóżeczku. Probowałam go wkładać i wychodzić, ale o kilku minutach tak się darł ze bałam się zeb nie zwymiotowal. Głaskanie, przytulanie w łóżeczku nie pomagało, dopiero sie uspokajał a raczej zasypiał jak go brałam na ręce.

Gość mjkebhafkj
No obawiam się że z rocznym to już będzie trudno. A do tej pory usypiałaś na rękach??? Wszystkie baby ci powiedzą że najważniejsza jest konsekwencja. Zostawiaj go w łóżeczku i wracaj ale za każdym razem o minutę później. Pierwsze dni będą męczące ale myśle że w końcu da za wygraną. Powodzenia :)

Mam 4 miesięcznego synka i od niedawna spi w swoim lozeczku i nie mialam z tym żadnego problemu. :) Nie wiem jak jest u ciebie z łóżkiem dziecka czy jest w waszej sypialni czy na własny pokój. Ale jak na początek to bym rozłożyła łóżeczko w waszej sypialni bedzie wtedy wiedział ze ma blisko rodziców. :)

Ja najpierw usypiałam na rękach później odnosiłam itp... z czasem przeszłam na kładzenie się z córką do łózka... teraz ona sama leży, ja czytam książkę z fotela i tak usypia... ale ona już 2 latka prawie ma.. robiłam to na spokojnie bez stresu dla nas obu ;) Kładzenie i wychodzenie nie było i nie jest mi potrzebne... cenie sobie czas z córką i uwielbiam czytać jej bajkę przed zaśnięciem :) Może taką metodę wypróbuj :)