Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xyzzett

Plamienia w 6 tyg ciąży

Polecane posty

Gość xyzzett

Jestem w 6 tyg ciąży, kilka dni temu zaczęłam plamić, na początku były to kremowe upławy, potem brązowe, trochę krwi, teraz znów brązowe, niewiele, ale są. Byłam w szpitalu 3 dni, plamienia prawie przeszły, teraz od 2 dni jestem w domu, jak leżę jest ok, ale wystarczy, ze trochę pochodzę i wracają. Co prawda są to naprawde znikome ilości, ale jednak są... Lekarz przepisał mi duphaston, nospe i diphergan 2x1, czy moge sama zacząć brać duphaston 3x1? To leżenie już mnie dobija.... :((

musisz leżeć jeśli chcesz do nosić ciąże. Ja też miałam plamienia i okazało się ze ciąża jest obumarła. Leż!

Gość pancernica
Tez miałam plamienia w 6 tygodniu, przez 2 dni, juz myślałam, że po balu, bo już tak raz miałam, ale przeszło i nic.

ja w 1 ciazy tez mialam plamienia w 6 tyg i trafiłam do szpitala na tydzien. Lez jak najwiecej mozesz bo jak urodzisz to juz ciezko z odpoczynkiem bedzie:)

też miałam plamienia w 6 tygodniu, ale zadzwoniłam do gin, powiedziałam jak wyglądają, że są tylko gdy jestem w ubikacji itp. Kazała zwiększyć dawkę duphastonu do 3 tabletek dziennie i po 3 dniach zupełnie ustały. Teraz jestem w 16 tygodniu i nie miałam na szczęście więcej takich problemów. A Ty najlepiej skontaktuj się ze swoim lekarzem prowadzącym a nie sama zwiększaj dawki leku.

Gość xyzzett
Leżę, aż wszystko mnie boli od tego nic nie robienia... Staraliśmy się o dziecko ponad rok, wreszcie się udało, ale te plamienia :( Widziałam już na usg bijące serduszko :) Mam za 2 tyg iść na kontrolę, ale pójdę szybciej, bo tyle czasu nie wytrzymam.

też plamiłam jak krwi jest mało i jest ciemnego koloru np brązowego to trzeba leżeć i zażywać duphaston jak zauważysz że krew jest koloru czerwonego albo co gorsza są skrzepy to natychmiast do lekarza

Ja miałam plamienie w 8tc i na usg okazalo się, ze już po ciąży :( . Więc teraz bardzo uważam i tobie tak radzę. USG i wizyta jak najszybciej, albo chociażzatelefonuj do lekarza i zapytaj czy mozesz brać więcej duphastonu

Gość grfffr
ja miałam plamienia i dufaston brałam 3x2 okazalo sie ze kosmowka sie odklejała lezałam 2 miesiace teraz jest ok jestem juz w 18 tc