Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaerolina7

dziecko 3kg kupowac rozmiar 56?

Polecane posty

Gość kaerolina7

wiekszosc ubranek kupowalam w rozmiarze 62 bo tak wszyscy radzili. Z rozmiaru 56 kupilam tylko: 1 bluzka welurkowa 2 body dlugi rekaw 1 pajacyk 1 spiochy Teraz po usg (36tc) lekarz stwierdzil ze dziecko bedzie mialo koło 3 kg jak sie urodzi, wiec zapytam doswiadczone mamy, dokupywac ubranka 56 jeszcze jakies, czy te 62 da rade zakladac takiemu malemu noworodkowi?

Gość jkhfjjjjjjjjjjjjj
nie kupuj bezsensu, założysz jeszcze pieluchę to śpiochy czy pajac już nie wejdzie, zawsze lepij jak jest troszkę luźniejsze. A będziesz miała chłopca czy dziewczynkę??

nie kupuj nie ma sensu, mój mały miał 3300g i też miałam większość ubranek na 62 zawsze rękawki możesz podwinąć, małe dzieci bardzo szybko rosną

Gość kaerolina7
ma byc chlopczyk, lekarz powiedzial ze bedzie maly koło 3kg moze 100-200g wiecej...i teraz juz nie wiem czy w tych ubrankach 62 da rade i nie bedzie to na nim wygladalo smiesznie, a przede wszystki czy bedzie mu wygodnie

Gość antypatologia
kurde, moj maly ma 3700 a jestem w 39 tyg. i mam duzo ciuchow na 56. shit shit!!!

Gość jkhfjjjjjjjjjjjjj
No to jak będzie chłopczyk, to może masz ochotę kupic parę fajnych ciuszków?? nakupowałam tego i niektórych nie zdążyłam "użyć"

Gość jkhfjjjjjjjjjjjjj
antypatologia-------> a wiesz o tym że USG baaaaaardzo często się myli?? mój miał być malutki i chudziutki a urodził się 3800 :))

To zależy od długości dziecka po porodzie. Moje obie córki ważyły ponad trochę ponad 3 kg. Jednej zakładałam rozm 56 z 1,5 mc a drugiej tylko 2 tyg. Nie przesadzaj z kupowaniem takich ciuchów, ale na początek mogą się przydać.

moj synek wazyl 2850 ur w 38tc i musialam dokupic trzy kompleciki na 56,poniewaz wygladal smiesznie.Te stopki w spioszkach wisialy i raczej zbyt wygodnie mu nie bylo

Moja corka jak sie urodzila to miala 3100g i 47 cm :) ... wiec i te na 50 mi sie przydaly :)

Kup moze jeden komplecik na wyjscie ze szpitala...przeciez to nie jest drogie i zobaczysz,czy potrzeba dokupic wiecej czy nie. I tez zalezy jakie to 62,bo jedno ma np krotkie nozki,a inne dlugie.Rozmiar rozmiarowi nie jest rowny.

Mój syn miał w 35 tc wagę 3360 urodził się z wagą 3900. W te ciuszki 56 jakoś wszedł (zależy też od firmy bo rozmiarówka rozmiarówce nie równa:) ale generalnie używałam 62.

Gość możesz kilka kupić
mój syn wazył 3200 a miał 55cm. Rozmiar 56 zakładałam mu do około 1,5 miesiąca a miałam tylko 4 pajace w tym rozmiarze i kilka body i bardzo się przydały a tez miałam nie kupować. Róznie to jest z dziećmi , moja córka np nie nosiła przktycznie tego rozmiaru tylko 62 bo urodziła się duża

Gość dziecko może być ciężkie i
krótkie. to trochę przesadzone że ludzie radzą kupować 62, skoro 80% dzieci całkiem długo nosi rozmiar 56, a nawet i 56 jest dla niektórych za duże. ja kupiłam wszystko 56 i nawet jeden komplet 50, bo dzieci wcale nie są takie duże, szczególnie w polsce.

mój miał ważyć około 3 kg, więc do szpitala wzięłam rozm. 56 ... bidulek był ściśnięty jak w puszce sardynek a ważył 3700 - mąż leciał na sygnale do domu po większe ciuszki, bo na pewno nie było mu wygodnie... lepiej zawinąć rękawek i żeby było luźniej niż żeby uciskało i ugniatało/obcierało

mój synek te na 56 nosił około miesiąca, a przy porodzie miał 58 cm! ale był chudziutki, jak na ten wzrost i większe ubrania na nim wisiały. ja bym dokupiła więcej ubranek.

a... i miał 60 cm długości... lepiej wziąć do szpitala mniejsze i większe ciuszki dla świętego spokoju ;)

Moa wazyla 3500g i miala 55cm. Zaraz po urodzeniu mialam wrazenie jakby sie topila w ubrankach na 56cm. Nie wyobrazam sobie co by bylo gdybym jej zalozyla wieksze.

nie należy się tak bardzo sugerować usg... wiem z doświadczenia. Jak pojechałam rodzić, to na usg na izbie przyjęć pani mi powiedziała że dziecko waży 3700, 13 godzin później urodziła się moja córcia z wagą 4515 i 58 cm, miałam kilka ciuszków 56 cm, ale raczejod razu używałam 62 (kilka z tych 56 było dość sporych więc pare dni używałam) z usg to tylko waga orientacyjna i zależy czy lekarz dobrze zrobi pomiary.

Gość wikiwiktoria
moj synus jak sie urodzil wazyl rowne 3kg ipierwsze ubranka mial wlasnie na 56 i nawet je mial z poczatku bardzo duze... Nie wyobrazam sobie jeszcze wiekszych bo dziecko by sie w nich utopilo. Pozawijalo w tych pajacach i spiochach. Jedynie kombinezon mialam na 62. A malutki mierzyl 53cm. Przewaznie tak dzieci maja...

Gość mahakaka
to zalezy od firmy-moj nosil i ubranka 50 i 56 i 62.a nieraz bylo tak,ze ciuszki na 62 byly ciasne a te na 56 luzne. raz kupilam spioszki jedne byly na 62 drugie na 74-i byly IDENTYCZNiE dlugie. teraz nosi ciuszki-na 62,68 i 74.synek ma 5 miesiecy. mamy tez 2 koszulki na 56,ktore pasuja jeszcze. wiec rozmiarem sie nie sugeruj az tak. a snek urodzil sie z waga 3300 i mial 54cm

Gość Mamiiii
moj synek urodzil sie 3100 i 50 cm tez mialam wiekszosc 62 rozmiarow w ktorych sie topil tak wiec musialam dokupic rozmiar 50 i 50/56 mi sie wydaje ze masz za malo tego malego rozmiaru ale zrobisz jak uwazasz dziecko na poczatku ulewa i trzeba bedzie je przebierac ... ja jestem obecnie w 2 ciazy i dokupilam jeszcze ubranka 50/56 dla synka oprocz tych co ma po braciszku

Gość Mamiiii
i te na 50/56 beda tak do 3 miesiaca dobre jak urodzisz 3 kg i 50 cm dziecko jelsi 55 to mysle do 2 miesiaca ponosi .ja uwazam ze 62 jest za duze podwinac mozna ale nie polowe rekawa bez przesady

Gość mama sama w domu...
mój synek urodził się z wagą 3,04 nakładałam mu rozmiar 56 około 1,5 miesiąca ale tak jak któraś powyżej napisała nie dajmy się zwariować dziecko tak szybko rośnie ja niektórych ubranek nie nałożyłam w ogole nie kupowałam dużo ale dużo dostał jak przychodzili nas odweiedzać.

Gość z tego co pamiętam
ja żadnemu z moich synów nie założyłam 56, ale dlatego że mieli 60 i 62cm. Doszła pielucha i 56 były za małe, więc w moim wypadku to strata pieniędzy. A jeśli maluch ma być krótki, to może się przyda

Nie kupuj ciuszkow w rozmiarze 56 to starata pieniedzy. Syn ur sie z waga 3600 i dlugoscia 58cm i w rozm 62 po 2 tyg sie nie miescil. Moim zdnaiem rozm 56 jets dla wczesniakow ktore sa malutkie.

urodziłam 3 miesiące temu. wszystkie ubranka miałam zakupione w rozmiarze 62. a maly urodził się 3300 i 52cm... zanim dorósl do tego 62 musiałam sie zaopatrzyć w ubranka na 56 bo wygladał jak mała sierotka w ofiarowanych ciuchach;) wszystko na nim wisialo. fakt rękawki w bodach czy koszulkach dalo sie podwinać ale pod szyją były mocno wycięte, ale nogawki już się nie podwinie...a skarpetki trzymaja chwilę i zjeżdzają...

Gość kaerolina7
bardzo slicznie wam dziekuje :) wiec jednak na wszelki wypadek cos dokupie, co prawda nie jakos wiele, ale jakies 2-3 komplety pewnie sie przydadza.....tym bardziej ze juz wiem, ze dziecko bedzie raczej male....poszperam na allegro na pewno cos niedrogo sie znajdzie :) dzieki jeszcze raz

Gość Ja właśnie wczoraj byłam
na zakupach wyprawkowych kupiłam wszystko w rozmiarze 56 i tylko kilka awaryjnie na wyrost w rozm. 62. Teraz zastanawiam się czy nie powinnam wziąć jeszcze czegoś w rozmiarze 50, bo kupowałam wszystko w Cubusie i H&Mie, a z tego co wiem to w tych szwedzkich i norweskich sklepach jest pozawyżana rozmiarówka w porównaniu do tej ze Smyka na przykład. Ten 56 który w tej chwili mam przed oczami wydaje się rzeczywiście trochę długi, a dzieci zazwyczaj są bardzo malutkie tuż po narodzinach.