Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matkastudentka

jestem mamą 2ki małych dzieci i chcę iść nas.podyplomowe,ale mąż się nie zgadza

Polecane posty

Gość matkastudentka

jestem na wychowawczym.W domu córka 3latka i syn-roczek.Chcę od października iść na studia podyplomowe/w moim mieście/.Wszyscy twierdzą,że z choinki się urwałam.Mąż powiedział,że nie da rady się zająć co 2gi weekend dziecmi.A ja kurczę muszę dawać radę sama 5 dni w tygodniu...

Jak to nie da rady zajac sie dziecmi? A to niby dlaczego? Ty masz dawac rade przez caly tydzien, a on raz w tygodniu nie podola. Jak nie podola, to niech zaplaci za nianie. Masz prawo sie dalej ksztalcic- zapewne juz masz dosc siedzenia w domu. Na twoim miejscu tez bym chciala sie jakos wyrwac i inwestowac w siebie.

Gość matkastudentka
własnie chcę podstępem pozałatwiać wszystko...kasę na to mam jeszcze z czasów panieńskich.Bardzo chcę iść na te studia,bo chce zmienic zawód a po 2gie kontakt z ludźmi....to dla mnie bardzo waźne.

Podstępem tego nie rób .Porozmawiaj z Nim.Wytłumacz .Może mam lub teściowa mogłaby trochę pomóc ?

* mama Ps. Podstęp w małżeństwie ? Nie tędy droga ;)

"Mąż się nie zgadza" - a niech się nie zgadza :-)Dzieci są tak samo Jego jak twoje. Zaproponuj mu:Wersja pierwsza: idziesz na studia a On zajmuje się co drugi weekend dziećmi.Wersja druga: idziesz do pracy a On zajmuje się dziećmi 5 dni w tygodniu, czyli zamieniacie się rolamiEwentualnie wersja trzecia: zatrudniacie nianię na weekend jeśli Was stać.Musicie się dogadać. Masz prawo dalej się kształcić.Ew. powiedz mu, że będzie zajmował się dziećmi co drugi weekend a jeśli mu nie pasuje, to niech zaproponuje Ci realne rozwiązanie i je znajdzie (iania, babcia).

Gość matkastudentka
ale wiecie co...wyszło coś z mojego męża.Jak miałam kryzys i płakałam,ze mam dość to on mnie pocieszał,ze chętnie by się ze mną zamienił i pobył w domu z dziećmi.Teraz ma moźliwość- i proszę bardzo:)jakoś zapał się wykruszył:)

niebieska chmurka - bardzo fajie napisane ;))) podpisuję się ;))

Oni chyba tak mają. Mój przysięgał, że jak bym zaszła w ciążę to na rękach będzie mnie nosił, a teraz marudzi, że ciągle chce mi się spać. Pogadaj z nim, wytłumacz, że nie zgadzać się to on może do woli, Ty chcesz i masz prawo, więc idziesz na studia. A on się pewnie najnormalniej w świecie boi. Córeczka pewnie zadaje więcej pytań na godzinę, niż on przez tydzień, do tego wszędzie jej pełno, a roczny berbeć to wielka niewiadoma (jak on mówi, że jest głodny? że chce pić? Który koniec niekapka idzie do ust? I jak się zmienia pampersy???!!!). Skoro Ty na co dzień zajmujesz się dziećmi, to się nie dziw. Twój mężczyzna potrzebuje chyba okresu przejściowego...

Gość każdy kowalem swego losu
mąz ma rację, to trzeba bylo nie rodzić dwoje dzieci jedno po drugim, wtedy mialabyś kontakt z ludźmi, a coś ty myślała, ze narodzisz jak królica i będziesz szalała,

Gość zostaniesz samotnaaaa
no i nasępmy materiał do samotnej matki