Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płomień w nas

imie Matylda-skrzywdze dziecko?

Polecane posty

Gość olalaal90
Mojej znajomej córka ma tak na imię. Mówią na niż Mati. Mi osobiście kojarzy się ono średnio, ale to kwestia gustu. Nie jest to jakieś wydziwiane imię, dziecka nie skrzywidzisz:) Oryginalnie przynajmniej

tak mnie nagle olśniło przeciez zamiast Matylda spokojnie mozesz dać małej Matilda w urzędzie stanu cywilnego powinno przejść skoro takie inne dziwacta juz przechodzą :)

Gość płomień w nas
cześć mami:) no Matilda podoba mi się o wiele bardziej, ale chyba takiego imienia nie ma u nas w kalendarzu, zresztą nie wiem...nie sądzisz,. ze w tej wersji brzmi lepiej>?kurde, jedna literka ale moim zdaniem zupełnie co innego;)

nie ma czy jest mało istotne :) imieniny będzie obchodzić jak każda Matylda w Matyldy a imię śliczne pytaie tylko czy panie w USC nie będą robić problemów ale myślę że nie skoro jessiki i inne takie przechodzą :)

Gość lepsze niz ok 20 innych
superpopularnych imion typu Andzelika, Sandra czy Nikola :P

Gość płomień w nas
kurde, czasami mnie zastanawia jak to się dzieje, że właśnie rejestrują Dżessiki i Brajanów, Kewinów itp...dziwne,k ze nie mają żadnych obiekcji. nie to, ze mi to przeszkadza bo absolutnie, ale czasami takich pierdól się czepiają a tutaj proszę-jaka tolerancja;)

Gość i jak bedziecie wołac swoje co
córki? TYLDA? TYLDZIA? w skrocie

no doszliśmy dziś z mężem do porozumienia co do imienia dla dziewczynki :) na 99% będzie Natasza :) gorzej z imieniem dla chłopca bo nic mu się nie podoba z tych co wybrałam :D:D:D ehhhh szkoda że nie znamy płci byłoby łatwiej ;)

dziś decyzja zapadła :) doszliśmy z mężem do porozumienia jak będzie dziewczynka to na 99% bedzie Natasza a jak chłopiec..... no i tu jest problem nic mu się z moich propozycji nie spodobało :D:D:D wymyślił że damy chłopcu Tomasz :/ a to przecież jego imię :D:D:D szkoda że płci nie znamy łatwiej by było ;)

Gość płomień w nas
czyli mąż też zachwycony Natszką;) no przecież miał być Borys?:) to może podsunę kilka propozycji (wg mnie fajnych, może coś Wam sie spodoba;) ) Adrian, Damian, Daniel, Dawid, Emil lub Emilian,Filip,Igor, Kornel, Leon, Maksymilian, Oliwier, Olaf,, Tymon lub Tymoteusz...tyle mi przyszło do głowy tak na szybko:) no i wiadomo że Borys heh. zwróć uwage na Tymona i Tymoteusza-moim zdaniem bardzo ciekawe. no i Kornel:)

z tych co wymieniłaś kilka biore pod uwagę :) np Damian, Daniel, Dawid, Emil, Igor ale jemu jakoś żadne nie pasuje :/ mam nadzieję że tego Borysa uda mi się przehandlować ;) przekupię jakoś mojego wkońcu mam taką walutę której on się oprzeć nie potrafi :D:D:D a tak serio to narazie dam mu spokój poczekam do 6 września bo wtedy mam usg i mam nadzieję że się wtedy płeć wyjaśni

Gość płomień w nas
heh, ale zadziwiło mnie, ze zgodził się na Nataszę skoro nie lubi "rusko brzmiacych";)

lubi Urbańską :D:D:D:D też mnie to zdziwiło trochę ale reakcja była natychmiastowa wyczytałam mu wszystkie propozycje przy każdej się krzywił a tutaj od razu krzyknął że oooo tak ma być :D:D:D a mi się tak bardzo podoba np Anastazja ale co zrobić lepsza Natasza niż Tatiana na którą był strasznie napalony :/

Gość płomień w nas
Anastazja jest ładne, ale mi kojarzy się z zadufaną księżniczką;) a może Kornelia albo Blanka?

no wiesz do Wiktorii pasuje nadęta Anastazja :D:D:D mi się kojarzy z zaginioną carówną :) a kornelia i blanka mi się nie podobają prędzej i to dużo prędzej dałabym Klara :) albo Łucja :) i jeszcze jedno tak mi się teraz skojarzyło :) według wielu moich znajomych w tym mego męża moi rodzice mnie strasznie skrzywdzili imieniem bo ono sie z babciami kojarzy a nie z młoda kobietą ale jakoś z tym żyję i nie uważam żeby mi ktoś krzywdę zrobił a wręcz przeciwnie przynajmniej jestem niepowtarzalna :) znam aż 2 osoby mniej więcej w moim wieku o moim imieniu i nigdy nigdzie nie miałam problemu że ktoś woła "Krystyna" a oprócz mnie obraca się pół ulicy :D:D:D tak więc może jednak warto wrócić do myśli o Matyldzie????

Gość płomień w nas
masz na imię Krystyna? to faktycznie rzadkie imię wsród ludzi 20+:) ale Wiktoria nie jest nadęta:D wiesz, no myślę o tej Matyldzie, ale mimo wszystko odstraszają mnie reakcje otoczenia...nie chodzi o to że żyję dla innych, ale dla mnie jest ważne jak bliscy reagują na imię...nie chcę żeby dzieciak miał problemy w związku z dziwnym imieniem...no nie wiem... Matylda na pewno rzadsza, ale zostanę przy Nataszy raczej;)

Gość płomień w nas
lecę lulu, do jutra;)

dzień dobry :) no dali mi tak dziwacznie na imię ale jakoś specjalnie problemów nie miałam a co do reakcji najbliższych im akurat to powinno być zupełnie obojętne i rodzina powinna kochać małą nie ważne czy będzie miała na imię kasia, zosia czy hermedegilda albo inna walburgia (znam jedną walburgię to dopiero przerąbane imię )

cześć dziewczyny mami82 krystyna to bardzo ładne imię, faktycznie rzadkie wśród dziewczyn z naszego pokolenia ale to dobrze. Mi się kojarzy z kryształem (nie wiem czemu) :-)

Gość płomień w nas
cześć:) ale pytałaś kiedyś dlaczego akurat Krystyna? ciekawe...:)

mojej mamie się bardzo podobało a poza tym nie chciała by była kolejna ewa albo kasia czy ania :D:D:D inne imię o którym myśleli to Olga i szczerze powiem że cieszy mnie to że jednak wybrali Krystynę :)

Gość bumtramalamalaria
Mi się nie podoba :)

Gość płomień w nas
no to teraz rozważmy pewna kwestie która w zwiazku z Twoim imieniem przyszła mi do głowy...Tobie nie przeszkadzało, ze masz rzadkie imię w swoim środowisku, przez wielu uważane za "ciotkowate", jesteś z niego wręcz zadowolona. Ale co gdybyś była inną osobą? cichą, pragnącą nie wyróżniać się z tłumu? przeciez nie wiemy jakie będzie nasze dziecko...wtedy czułabys się pewnie bardzo skrzywdzone i całe życie dźwigałabyś to imie jak krzyż...więc pytanie brzmi czy zawsze warto by nasze dziecko miało oryginalne, rzadko nadawane imię? czy go tym nie skrzywdzimy?

Gość płomień w nas
heh, na razie na tym temacie nie ma podszywów to jakoś tak sobie śmigam na orange:D

hmmm nigdy się nie zastanawiałam nad tym czy jakbym miała inny charakter czy imię by mi przeszkadzało ale pewnie nie bo to czy się dobrze z nim czujemy zależy w dużej mierze od tego czy ogólnie się dobrze czujemy znaczy się czy czujemy że jesteśmy kochani :) ktoś może mieć najpiękniejsze imię na świecie a nienawidzić siebie a ktoś może mieć na imię Walburgia i kochać cały świat zależy jak był wychowany i to już jest zadanie nasze czyli matek :)

Gość fifi-
matylda -okropne imię.zero zdrobnień dla dziecka...pasuje to do jakiejs grubej,starej baby...ale juz przynajmniej oryginalniejsze niż te wszystkie zuzie,julki i kubusie

Gość fifi-
natasza 100 razy lepsza:)

fifi o zdrobnieniach do tego imienia już pisałyśmy kilka razy