Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość płomień w nas

imie Matylda-skrzywdze dziecko?

Polecane posty

Gość masakryczne imię
Matylda :/

masakryczny nick - masakryczne imię :D:D:D:D imię jak każde inne no może nie do końca bo przynajmniej jest ładne a nie jakieś vannessy :/ czy jak to się tam pisze :D

Gość płomień w nas
Catie skoro tak długo si.ę staraliście to mała powinna nazywać się Wiktoria czyli zwycięstwo!:)

to tak jak u nas :D:D:D mała dostała właśnie Wiktoria - zwycięsto bo mieliśmy totalne przypały w ciąży :D w 21 tc rozwarcie i szwy, w 27 powtórka a w 31 odeszły wody, że wszystko się dobrze skończyło to cud i dlatego mała dostała właśnie Wiktoria :) czasami faktycznie warto o znaczeniach imion poczytań to nagle można doznać olśnienia :)

Gość płomień w nas
Klara też ładnie:0 Aniela jest dla mnie nie do przyjęcia Catie az tyle znasz Natasz? ja ani jednej a jestem z jednego z największych miast w Polsce...

Gość płomień w nas
ale tak szczerze mówiąc to ja w te znaczenia nie wierze, mogą być najwyżej miłym dodatkiem.tak jak nie wierze w to, ze imie wpływa na charakter człowieka:)

no ja tez z wielkiego miasta jetem i tez żadnej Nataszy nie znam może geograficznie trzeba popatrzeć może np Natasze sa częste w Wielkopolsce? tak jak na śląsku multum (niestety) Wiktorii

imie na charakter nie ma najmniejszego wpływu, ale znaczenie i owszem fajnie np pomyśleć sobie że moje dziecko to zwycięstwo, albo np mądrość :)

Gość płomień w nas
choć nigdy nie nazwałabym córki Amelia bo amelia po łacinie to wrodzony brak kończyn i takie znaczenie faktycznie odpycha. Ale nie mam tego dylematu bo imie mi się i tak nie podoba. Ale gdybym brała je pod uwagę to na pewno by mi to przeszkadzało...

Gość płomień w nas
masz racje, takie ładne znaczenia jak mądrość są miłym dopełnieniem imienia, ale w takim układzie dzisko musiałoby się nazywac Zofia a ja nie znoszę tych starodawnych imion i zupełnie nie rozumiem tej dziwnej mody na nie....nie wiem co jest ładnego w imieniu Zośka czy Maryśka albo Stasiek ale jeśli komuś się podoba...:)

Gość płomień w nas
mami a ja Twoja listopadowa dzidzia będzie się zwała? bo nie doczytałąm;)

Matylda Macht-siła, władza oraz hiltja- walka Imię oznaczające osobę, która jest silna i odważna w walce. Kobiety sympatyczne,szlachetne, obiektywne, pewne siebie. Potrafią zawziąć los w swoje ręce. Łatwo wybuchają, potrafią zdecydowanie się przeciwstawić. Pociągają je zawody gdzie można rozkazywać i istnieje ryzyko. Nie lubią pokazywać swych uczuć na światło dzienne. Osoby o tym imieniu chętnie lubią zwracać na siebie uwagę. Pochodzenie:germańskie Natasza Dies natalis- dzień narodzin. Natasza to kobieta, która potrafi nas zaskoczyć. Nie mogą usiedzieć w miejscu, przez co brak im trochę stabilności i równowagi. Pełne uroku, wrażliwe, uczuciowe, choć potrafi być też stanowcza a nawet groźna.Towarzyskie, posiadają zdolność przystosowania się do każdej sytuacji. Pochodzenie:łacińskie no proszę i natasza wcale nie jest rosyjskie tylko łacińskie :]

no właśnie jeszcze nie do końca wiemy :D:D:D po pierwsze nie mamy pojęcia czy to chłopak czy dziewczyna bo się cały czas odwraca tyłkiem :D:D:D a co do imienia hmmmm z chłopakiem nie powinno być problemu na 99% będzie Borys, ale z dziewczynką gorzej mąż chce Tatiana (po mojej śmierci :/), a ja o Zosi myślałam, ale jeszcze to dokładnie z nim przedyskutuje może i do Nataszy się zwrócimy :] albo Matyldy bo bardzo mi się to imię podoba no i jak to już ktoś wyżej wspomniał kojarzy się z zespołem Pod Budą a bardzo ich lubię :)

Gość płomień w nas
no przyznam, ze Matylda ma ładniejszy opis;) kurde a wszędzie gdzie nie sprawdze jest napisane, ze Natasza to samodzielnie funkcjonujący odpowiednik (zdrobnienie) imienia Natalia...już głupia jestem

Gość płomień w nas
ah pisałaś, faktycznie;) dlaczego nie chcesz Tatiany? moim zdaniem piękne, dużo szlachetniejsze niż Zośka:( za to Borys czad! też bym tak nazwała synka:D ps ale Borys i Natasza to chyba lekkie przegięcie co?;)

nic nie jest przegięciem jak się matce podoba :) a co do Tatiany to z 2 powodów nie chcę : - po prostu mi się strasznie nie podoba - była męza tak miała i obawiam się że on tak chce ze względu właśnie na nią bo zasadniczo jest przeciwnikiem wszystkiego co się może kojarzyć z Rosją a jakoś nie chciałabym by moje dziecko mu się z byłą kojarzyło:/

Gość płomień w nas
aha, no to faktycznie. ale jako że Ty lubisz "pachnące Rosją";) to może Lena, Nadia, Katia, Larysa? no i oczywiście Natasza:D ps skoro Twój mąż nie lubi "ruskich" to jak chcesz go przekabacić na Borysa?;) choć to imię tak na prawdę bułgarskie to wszystkim się z Rosją kojarzy...

Gość antypatologia
Tez lubie Pod Buda, ale to imie mi sie nie podoba. Brzmi tak niemiecko.

Gość płomień w nas
niemiecko? pewnie kojarzy Ci się z Klotyldą;)

Borys to mi się z Szycem kojarzy i chyba nie skumam że ono tez takie jakieś wschodnie zresztą sam je wymyślił :) a co do tych innych propozycji co napisałac to Nadia brzmi fajnie :)

ale mi się chrzani już klawiatura a właściwie palce na niej miało być w rodzaju męskim że to mojemu się z Szycem kojarzy i że to on nie skumał że ono wschodnie :D:D:D

płomień w nas już Wiktoria w rodzinie jest. Siostrzenica Męża tak ma na imię. :-) aż tylu Natasz nie znam, dwie małe dziewczynki i koleżanka z czasów szkoły. No to trzy :-) też żaden dramat :-D

Gość płomień w nas
;) no Nadia teraz jest całkiem popularna, ale nie tak jak Lena;) a z takich już "nie-ruskich" to fajne jest Jagoda, Karina, Kornelia, Blanka, Berenika-rzadko spotykane, alternatywa dla ładnej ale oklepanej Weroniki:)

Gość płomień w nas
Catie, ale uważasz, że jest ładne czy nie? (wiem, wiem jestem upierdliwa:p )

dobra kobietki ja znikam się położyć bo mi maluch strasznie rozrabia :D:D:D jutro się odezwę :)

Gość płomień w nas
ok, do jutra:)

też mi się podoba, pewnie że tak :-) te dziewuszki które znam to słodkie kilkulatki są więc miło się kojarzy. Koleżanka też w porządku ;-)

Gość płomień w nas
no to fajowo:)a jakieś inne imiona oprócz Matyldy braliście pod uwagę?

jak już mówiłam wcześniej Matylda od lat się u nas przewijała w rozmowach o dziecku ale myśleliśmy jeszcze (jak już w ciążę zaszłam) o Jagodzie. Też mi się podobało, słodko brzmi Jagódka a Wy tak już definitywnie któreś z tych dwóch wybieracie czy jeszcze jakieś bierzecie pod uwagę? ile masz do rozwiązania ciąży?