Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ghdsfhfdh

odpowiedniki perfum - używacie?

Polecane posty

Gość ghdsfhfdh

Oczywiście że chciałabym mieć oryginały, ale zwyczajnie - za mało zarabiam by sobie je kupować. Może i na jeden bym sobie mogła pozwolić, ale lubię różnorodność, więc trochę z bólem serca ale kupuję "zamienniki". Trudno mi jednak znaleźć dobrą firmę czy też rozlewnię - z trwałymi zapachami jak najbardziej podobnymi do oryginałów. Możecie jakieś polecić?

Gość ja ci polecam szukanie zapacho
w, probek, albo po prostu szukanie wsrod tych tanszych. mozna naprawde cudne zapachy znalezc czasem i bardzo trwale a niedrogie

Gość Olfaktoryczna
Mam do zaoferowania odpowiedniki perfum o aż 25% zaperfumowaniu, odpowiednik, a nie podróbę - znanych, drogich perfum. Cena 19 zł za 35 ml lub 27 za 55 ml, za szklany klasyczny flakon. Odkryłam je kilka miesięcy temu i zachwyciło mnie ogromne podobieństwo do oryginału. Zapachy są świetliste, przestrzenne, czyste,na prawdę trwałe. Na bazie naturalnych komponentów z olejków eterycznych, więc nie uczulają nawet tak łatwo ulegającej alergii skóry jak moja mruga Mam konto na portalu Szafa.pl, więc można przeczytać komentarze na temat transakcji przeprowadzanych za mną oraz na temat owych perfum. Mam te perfumki nie tylko o pojemności 35 ml ale i o pojemności 55 ml w szklanym, klasycznym flakoniku.Firma ta oferuje dużą listę odpowiedników, więc mogę udzielić szczegółowych informacji na ten temat gdyby ktoś był zainteresowany. Polecam z czystym sumieniem w dobie kryzysu, gdy sytuacja Nas zmusza aby odnaleźć wyjątkowo udane zastępstwo dla Naszych ukochanych, oryginalnych perfum. Proszę, oto moje konto i komentarze na innym portalu oraz opinia o tych perfumakch: http://szafa.pl/profil/GoldenGreenEyes Jest tam również podana lista zapachów.

Gość gość
Nie. Próbowałam, ale to nie ma sensu, tanie to to owszem, jest, ale poza pozornym podobieństwem do tego, co ma przypominać w niczym podobne nie jest. Zapach jest podobny tylko "z wierzchu", potem sie nie rozwija na skórze tak jak oryginał, pozostaje płaski, jednowymiarowy, nudny, a przez to po prostu irytujący na dłuższą metę. W oryginałach cenię właśnie dochodzenie do głosu poszczególnych nut, a w podróbkach tego nie ma.

Gość gość
No ale jak ktoś nie ma 400 zł na perfumy tylko 50, to co ma zrobić?

Gość gość
Cóż, perfumy to jest luksus a nie rzecz pierwszej potrzeby ;) Jak mnie nie stać na łososia to nie kupuję farbowanej na pomarańczowo piersi z kurczaka udając, że to to samo ;) A na serio: można sięgnąć po całkiem przyzwoite zapachy z Avonu (niektóre), Yves Rocher (na promocjach zwłaszcza), były fajne - choć bardziej na lato - zapachy Coty (nie wiem, czy jeszcze dostępne?), niektóre zapachy "celebryckie" bywają całkiem fajne a niedrogie. No i zawsze można kupić mniejszą buteleczkę dobrych EDP i używać rzadziej, a na co dzień jakaś fajna woda perfumowana.

Gość gość
Nie, nie używam odpowiedników czy podróbek perfum, zresztą takie perfumy prawdziwe miałam raz i nie uważam żeby było warto. Kupowałam albo dostawałam w prezencie wody toaletowe i wody pefrumowane, niekoniecznie super wypasione zapachy, na co dzień wolę proste i lekkie. Kupuję na co dzień z Yves Rocher, a droższe dostaję, te droższe to przeważnie ciut bardziej złożone i ciężkie zapachy, raczej na wyjście.

Gość gość
Aha, jeszcze Bourjois miewa niezłe a niezbyt drogie zapachy, tylko nie wiem, czy w Polsce są?

Gość Martulkaa
Ja lubie niektóre zapachy z Avon (chociaż ogółem za firmą nie przepadam) jest tam tyle zapachów ze każdy coś dla siebie znajdzie :))

Polecam wam nową markę perfum Livioon. Mają świetne odpowiedniki perfum w bardzo atrakcyjnych cenach: 1 Armani Code Femme 34,90 zł 2 Armani Acqua di Gioa 34,90 zł 3 Armani Si 55,00 zł 4 Bvlgari Jasmin Noir 77,90 zł 5 Burberry The Beat 34,90 zł 6 Burrbery Brit 3 4,90 zł 7 Cacharel Amor Amor 3 4,90 zł 8 Calvin Klein Euphoria 3 4,90 zł 9 Calvin Klein One 5 5,00 zł 10 Calvin Klein Sheer Beauty 3 4,90 zł 11 Calvin Klein Downtown 34,90 zł 12 Chanel Nr.5 34,90 zł 13 Chanel Coco Madmoselle 34,90 zł 14 Chanel Chance 55,00 zł 15 Chanel Allure 4 9,90 zł 16 Chanel Coco Noir 77,90 zł 17 Chloe Chloe 55,00 zł 18 Diesel Loverdose Tattoo 34,90 zł 19 Dior J'adore 34,90 zł 20 Dior Hypnotic Poison 49,90 zł 21 Dior Addict 34,90 zł 22 Dior Miss Dior Cherie 34,90 zł 23 Dior Addict Eau Fraiche 49,90 zł 24 DKNY Be Delicious 55,00 zł 25 Dolce & Gabbana Light Blue 77,90 zł 26 Dolce & Gabbana Desire the One 34,90 zł 27 Dolce & Gabbana Pour Femme 55,00 zł 28 Elie Saab Le Parfum 89,90 zł 29 Estée Lauder Pleasures 34,90 zł 30 Givenchy Very Irresistible 77,90 zł 31 Givenchy Ange ou Demon 8 9,90 zł 32 Gucci Guilty Women 3 4,90 zł 33 Chanel Chance Eau Tendre 3 4,90 zł 34 Gucci Premlere 7 7,90 zł 35 Guerlain Shalimar 8 9,90 zł 36 Hugo Boss Orange Woman 34,90 zł 37 Hugo Boss Nuit Pour Femme 34,90 zł 38 Hugo Boss Deep Red 55,00 zł 39 Hugo Boss Jour Pour Femme 49,90 zł 40 Hugo Boss Boss Women 3 4,90 zł 41 Issey Miyake L'Eau d'Issey 77,90 zł 42 Jimmy Choo Jimmy Choo 34,90 zł 43 Kenzo Flower by Kenzo 49,90 zł 44 Lacoste Pour Femme 34,90 zł 45 Lancome Miracle 34,90 zł 46 Lancome La vie est belle 55,00 zł 47 Lancome Tresor Midnight Rose 34,90 zł 48 Lancome Hypnose 34,90 zł 49 Narciso Rodriguez Narciso Rodriguez for her 77,90 zł 50 Nina Ricci Nina 77,90 zł 51 Nina Ricci Ricci Ricci 34,90 zł 52 Paco Rabbane Lady Million 77,90 zł 53 Paco Rabbane Black XS 34,90 zł 54 Prada Candy 49,90 zł 55 Roberto Cavalli Cavall Just Women 49,90 zł 56 Salvatore FerragamoSignorina 49,90 zł 57 Tommy Hilfiger Peach Blossom 3 4,90zł 58 Thierry Mugler Angel 34,90 zł 59 Thierry Mugler Alien 55,00 zł 60 Valentino Valentina 34,90 zł 61 Versace Bright Cristal 34,90 zł 62 Lacoste Eau de Lacoste 77,90 zł 63 Versace Versense 49,90 zł 64 Viktor & Rolf Flowerbomb 5 5,00 zł 65 Yves Saint Laurent Manifesto 34,90 zł 66 Yves Saint Laurent Parisienne 49,90 zł 67 Armani Acqua di Gio 34,90 zł 68 Armani Armani Code Homme 59,80 zł 69 Ralph Laurent Polo Blue 34,90 zł 70 Chanel Platinium Egoist 59,80 zł 71 Calvin Klein Free Man 34,90 zł 72 Carolina Herrera 212 for Men 34,90 zł 73 Chanel Blue de Chanel 59,80 zł 74 Chanel Allure Homme Sport 34,90 zł 75 Chanel Allure Homme 59,80 zł 76 Davidoff Cool Water for Men 75,70 zł 77 Mont Blanc Legend 59,80 zł 78 Diesel Fuel for Life for Him 34,90 zł 79 Diesel Only the Brave 59,80 zł 80 Dior Fahrenheit 34,90 zł 81 Dior Eau Sauvage 75,70 zł 82 Dolce & Gabbana The One for Men 59,80 zł 83 Dior Home Sport 34,90 zł 84 Dolce & Gabbana Light Blue pour Homme 34,90 zł 85 Gucci Guilty pour Homme 59,80 zł 86 Hermes Terre d Hermes 75,70 zł 87 Hugo Boss Hugo Men 59,80 zł 88 Hugo Boss Boss Bottled 75,70 zł 89 Hugo Boss Hugo Red 34,90 zł 90 Hugo Boss Boss Bottled Night 34,90 zł 91 Jean Paul Gaultier Le Mâle 34,90 zł 92 Lacoste Pour Home 59,80 zł 93 Paco Rabanne 1 Million 59,80 zł 94 Paco Rabanne Invictus 34,90 zł 95 Prada Luna Rossa 34,90 zł 96 Yves Saint Laurent L Homme YSL 59,80 zł 97 Versace Eros 59,80 zł 98 Hugo Boss Hugo Energise 34,90 zł

Gość edziq
Ja polecam Perfumerię NENESS :) www.neness.pl Zapachy są bardzo intensywne i długotrwałe. Tylko 12zł za 22ml ! <3 Ponad 170 zapachów ! Wszystkie szczegóły na stronie.

Gość gugusiakiwa
Oczywiście, że używam. To żaden wstyd, że kogoś nie stać na taki wydatek, takie są niestety płace w Polsce. Ja też należę do tej grupy niewiele zarabiającej, ale można kupić prawdziwe perfumy z firmy w Sosnowcu, mają różne zapachy w różnych pojemnościach, trzeba wejść na stronę odlewkiperfum.pl

Gość gość
błędne rozumowanie że oryginał musi kosztować krocie, tak naprawdę płacisz za markę a nie za zawartość opakowania, są w pl od bardzo dawna znane firmy kosmetyczne /nie mylić z dystrybutorami/, które na dokładnie tych samych komponentach co światowe marki produkują perfumy, ale pod inną nazwą i w cenie 10-krotnie niższej niż ten "oryginał"

Ja mam fajną perfumerię z naprawdę spoko odpowiednikami - www.aparperfume.pl I mają tam teraz taką promocję, że ile butelek perfum kupisz to drugie tyle dostaniesz dodatkowo za darmo

Gość gość
Identyczne w zapachu są te z www.zapachowiec.pl Świetnie się trzymają, są intensywne i każdy kto je wypróbował nie powie na nie złego zdania :)

Gość gość
Oferujemy duży wybór najbardziej znanych zapachów. Produkty Nicole to odpowiedniki markowych oryginalnych perfum. www.wdobrymsklepie.pl ZAPRASZAMY !!

Gość gość
Oferujemy duży wybór najbardziej znanych zapachów. Produkty Nicole to odpowiedniki markowych oryginalnych perfum. www.wdobrymsklepie.pl ZAPRASZAMY !!

Gość gość
żadnych podrób

Gość andziol
Serdecznie mogę wam polecić perfumerie WWW.GASHIO.PL bardzo dbaja o kazdego kleinta oraz o kazdy detal. Paczki są świetnie oraz bezpiecznie zapakowane zawsze przesylka na czas. Zapachy mega trwale i ogromny wybor. Ja nie raz dokonam tam jeszcze zakupu. Pozdrawiam

Gość gość
Nennes ma właśnie odpowiedniki, nie oryginały. Na odlewkachperfum. pl mają oryginalne, lane perfumy. Kupujesz tyle mililitrów na ile Cię stać. Ja też nie zarabiam dużo, ale co miesiąc pozwalam sobie na kupno 4 - 5 zapachów po 2 ml. i kosztuje mnie to średnio 60 zł., wraz z kosztami dostawy. Gdy zamówienie jest na conajmniej 150 zł. dosrawa jest gratis.

Gość gość
Zgadzam się z opinią niżej na stronie zapachowiec.pl różnicy w zapachach nie ma a sa w dobrych cenach i na dodatek baaaardzo trwałe :)

Gość Patrycja99
Oczywiście,używam od kilku lat. ;)) Tańsze nie znaczy gorsze.. Jakościowo dobre i trwałe perfumy można znaleźć na stronie www,goia.pl Mają tam mnóstwo odpowiedników znanych marek

Gość Lolax
Oczywiście że używam odpowiedników bo na oryginały po prostu mnie nie stać. Zamawiam z goia.pl nie odczuwam różnicy miedzy oryginałem :)

Gość gość
Ciągle używam odpowiedników i sobie chwalę. Są trwałe i bardzo zbliżone do oryginałów. Może trwałość zależy od danej perfumerii, ale ja zamawiam z zapachowiec.pl i zapach pozostaje faktycznie cały dzień na skórze. Polecam serdecznie

Gość mydelkooo
A kupował ktoś na galeriazapachow.pl? Ja dzisiaj zamówiłam Armani SI i czekam :) ale po pozytywnych komentarzach sądzę, że będzie ok :) dam znać jak przyjdą!

Gość gość
Kupuję zamienniki moich ulubionych perfum z rozlewni Goia na goia.pl. Są bardzo trwałe. Mają duży wybór zapachów w bardzo atrakcyjnej cenie. Teraz mogę pozwolić sobie na ulubione zapachy bez wyrzutów sumienia, że dużo wydałam :D