Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katerinka75^^

opaski przeciw mdlosciom w ciazy

Polecane posty

Gość Katerinka75^^

Czy ktoras z Was stosowala? skuteczne? Mam mdlosci cale dnie jestem w 8 tygodniu nie wyrabiam

Gość Katerinka75^^
nikt nie odpowie?

ja bralam tabletki mdlosci-bez wymiotow, choc z odruchami meczyly mnie cale dnie gin zapisal na poczatku 6 tyg taletki na noc i jak reka odjal :)

Gość tojatojatojatoaj
mi przeszly ok 10 tyg;-) wiec przeczekaj i sie nie faszeruj zadnymi tabletkami czy jakimis opaskami....... to taki niedobry czas ktory musimy przetrwac;-)

No w to to nie uwierzę :) Mimo że mdłości i wymioty mnie męczą. Po pierwsze, każda kobieta ma ciut inną budowę, nie wierzę że jedna opaska założona na nadgarstki u 100 różnych kobiet uciskałaby dokładnie ten sam punkt. Dodatkowo, z tego co wiem i tak u kobiet w ciąży może być coś takiego jak zespół cieśni nadgarstka, przez słabe krążenie- nie zdecydowałabym się jeszcze na opaskę. W akupresurę i akupunkturę wierzę, ale powinno się to konsultować z lekarzem.

Gość Heheheheheh dobrze powiedziane
"To nie magia, tylko NEUROLOGIA!" Ot co. ;)

Gość Heheheheheh dobrze powiedziane
Najlepsze są Sea-Band i PsiBands, a nie wynalazki z Allegro.

niby dobrze zakładałam, w określony nerw trafiłam (homeopata mi pomagał) a i tak nie działało :( ale wierzę w ich działanie tak ogólnie, bo na chorobę lokomocyjną działają świetnie! a zakładam dokładnie tak samo jak wtedy!!!

Gość moze zalezy jeszcze wlasnie od
firmy. bo rozne firmy robia roznej jakosci towar. przeznaczenie niby to samo, wyglad ten sam, ale dzialanie juz nie koniecznie.

To raczej nie zadziała. Powód występowania mdłości w przypadku choroby lokomocyjnej (błędnik) jest inny niż w przypadku ciąży (hormony).szkoda kasy.

Gość gość
ja stosuje. 9 tydzien ciazy i jak reka odjol. wymiotowalam po 20 razy na dobe. polecam

Gość gość
ja stosowałam te sea band. Troche pomagały, mdłości były nadal ale odrobine lżejsze. Jak zdejmowałam je do kąpieli to natychmiast się nasilały. Tak więc generalnie polecam ale na cud 100% uleczenie nie liczyłabym. Teraz jestem w 23 tc. Mdłośc**plus wymioty miałam do 16 tygodnia. trzymaj się wiem jakie to straszne. Z moich rad to mimo wszystko trzeba często jeść, bo pusty żołądek tylko nasila mdłości. Ja jadłam głównie paluszki słone i brzoskwinie. Lekarz powiedział mi żeby się nie martwić takim wąskim menu bo najważniejsze żeby w tym okresie w ogóle cosa jeść. Dziecko nie potrzebuje dużo bo jest malutkie.

Gość gość kkkkk
Te opaski naprawde pomagają. mdłosci zaczeły sie u mnie od 5 tygodnia ciąży przez 2 tygodnie byłam wyjęta z życia jedyne co jadłam to suche bułki i ziemniaki wymiotowałam po wodzie cherbacie, na jakie kolwiek ionne jedzenie nawet nie mogłam patrzeć wraz z męzem szukalismy spsoów na mdłości,,, cherbata z imbirem, ziołowe cherbatki zjedzenie czegos przed wstaniem nic nie skutkowało. w koncu w telewizji usłyszeliśmy o opaskach sea band i stwierdzilismy ze spróbujemy pierwszy dzien było ciut lepiej... zjadłam skromny ale pełny obiad,,,, na drugi dzien wstałam juz bez mdłosci jadłąm wszystko.... dosłownie wszystko :)wspaniały dzien kiedy nie wymiotuje sie którys raz z rzedu i je sie rzeczy których sie nie jadło przez 3 tygodnie w ogóle :) kosztują ttylko 40 zł naprawde spróbujcie... :)

Gość gość
Uzywam sea band. W pierwszej jak i drugiej ciazy wymiotowalam niemilosiernie. W pierwszej przez 7 i pol miesiaca nie moglam sie podniesc z łóżka. Gdy skonczyly sie mdlosci postanowilam ze nastepnym razem w inny sposb sobie z tym poradze. Kupilam opaski. Nosze na obu nadgarstkach. Dzialaja. Jednak jest jedna zlota zasada, moze dwie, trzy. 1. Trzeba je dobrze zalozyc w przeciwnym razie nie bede dzialaly. 2. Nie sciagac, nawet do kapieli. 3. Jeść w malych ilosciach i czesto. Polecam. Obecnie mdlosci nie mam odkąd prawidlowo nosze opaski. U kolezanek, u ktorych mimo opaski jeszcze gdzies występują mdlosci polecam sprawdzic poprawne ulozenie. Jesli wszystko jest ok, a mdlosci nie mijaja polecam dodatkowo przykleic plaster na pępek. Starym dobrym zwyczajem opaski plus plaster dadza rade. Pozdrawiam