Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość boję się*

czy przez seks oralny można sie zarazić HIV?

Polecane posty

Gość boję się*

Gość boję się*
kiedy najlepiej się przebadać? mam jeszcze jedno pytanie czy oddanie krwi jako honorowy krwiodawca zweryfikuje moje watpliwości?

Gość 16 latek lulz
oddaj mocz i bedzie wszystko jasne hehe

Wydaje mi się, że jak się oddaje krew to jest ona badana. Ale badania można zrobić bezpłatnie i anonimowo w wielu miastach. Jeśli jesteś z jakiegoś większego miasta to nie powinno być problemu ze znalezieniem laboratorium gdzie się takie badania wykonuje. Coś mi się kiedyś obiło o uszy, że badanie najlepiej wykonać nie wcześniej niż dwa tygodnie po "zdarzeniu", ale możliwe, że to bzdura, bo generalnie się nie orientuję zbyt dobrze w temacie.

zweryfikuje...... honorowi dawcy krwi sa zawsze badani, za kazdym razem co do badan krwi to robisz je mniej wiecej po miesiacu od przypuszczalnego zakazenia i pozniej po 6ciu miesiacach

Gość boję się*
czy zostane poinformowana jeżeli coś znajdą? jaką pewnośc dadza mi takie badania?

Gość jest to ekstremalnie niskie
ryzyko

Gość boję się*
jak bardzo niskie?

1 na kilka tysiecy jesli ta druga osoba ma hiv a pamietaj ze szansa ze partner/partnerka ma wirusa i tak jest juz niskie praktycznie nie ma ryzyka ze idac z pierwszym lepszym gosciem z ulicy albo z dyskoteki i robiac s ek soralny, zklapiesz hiv bardziej mozliwe sa opryszczki czy inne choroby tego typu

Gość boję się*
to był tylko oral! ale mimo wszystko sie obawiam. musze się przebadac bo niepewność mnie wykończy.

no kurcze nie masz hiv ale znam ten lek jak sobie cos wmawiasz, rozne schizy sie pojawiaja ale powaznie, nie masz hiv od seksu oralnego !

Gość boję się*
koleś z którym byłam z perspektywy czasu wydaje mi sie niepewny.

Ty mu zrobiłaś laskę, czy on ci wylizał. A może wzajemnie ?? Chodzi mi o ewentualną wzajemną styczność.

Gość boję się*
KEEPsky Fdk - tak jak napisałeś, chociaż próbował czegos więcej ale na to nie pozwoliłam.

koles niepweny typu taki co wyrywa laski jedna po drugiej? owzem, taki koles ma wieksze szanse na posiadanie HIV niz okularnik z biblioteki :D:D:D: ale i tak dosc male a wiec reasumujac male sa szase ze on ma HIV, a nawet jesli ma, to bardzo male ze zarazisz sie od orala, autentik

Uspokój się i przestań bać szansa na zarażenie bardzo bardzo minimalna. Teraz wszystkie dziwki biorą do buzi bez opakowania. One wiedzą najlepiej czy to jest grożne czy nie Jak biorą to znaczy niegroźne. Trzymaj się i nie figluj z nnieznajomymi.

Gość boję się*
jest to ekstremalnie niskie - dzieki za pocieszenie, ale mimo wszystko mam obawy. Czy zwykłe laboratoria robia tego typu badania?

Gość aidgja;dslgijigjka
Szansa jak trafienie w totka. Byłem na darmowych badaniach w Warszawie i nawet tam kręcili nosem jak się o to pytałem. Oczywiście nie powiedzieli, że to niemożliwe bo jakiś tam pojedynczy przypadek się zdarzył, ale szansa jest tak mała że nie warto się denerwować. HIVem w ogóle nie tak łatwo się zarazić, no ale sam miałem mokre gacie jak szedłem na badania więc cię rozumiem :)

Gość --tytan
Do zarazenia moze dojsc podczas stosunku tradycyjnego, oralnego, analnego i wszystkich praktyk seksualnych,ale TYLKO i WYLACZNIE w przypadku,jezeli towarzyszy temu przerwanie ciaglosci blony sluzowej lub naskorka i wirus wniknie do organizmu. Jest wiec malo prawdopodobne zarazenie sie poprzez oral,ale ryzyko zawsze jest. http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/choroby-intymne/hiv-zycie-z-wirusaem_36588.html http://free4web.pl/3/2,55537,212039,6283197,Thread.html forum - wszystko o testach