Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamanatusi

Topik dla mam roczniaków i nie tylko :)

Polecane posty

Liwka wierzę że ogromnie się stresujesz... no właśnie co do puzli też małemu zafunduję :) tylko jeszcze tego pchacza chciałam żeby się uczył chodzić więc zobacze jak z kasą wyrobimy. a wy mamy pracujecie czy siedzicie z maluchami w domu? ja to bym bardzo chciała iść do pracy ale szukanie mnie przeraża... :(

Własnie czytalam poprzednie wypowiedzi niektorych internautek faktycznie masz racje chyba 5 jestem .. Moja mala jeszcze nie ma 10 miesiec ale prawie juz juz..:)

ya no ja pracuje od września.....ale szukam czegoś innego i niestety matki z dwójka małych dzieci nie maja lekko:P:P i gdzie ta polityka prorodzinna:P

Gość no nie nienie
duszyczka ma córkę Nikolę..dziwny zbieg okolicznosci co?

ja tez chetnie bym poszla do pracy ale niestety nie mam jak babcie daleko maz pracuje na zmiany a zlobka ani jednego w okolicy niestety... musze poczekac az mala dorosnie do przedszkola

Gość no nie nienie
ONA SIE OD WAS NIE ODCZEPI!!!!

ja kupie malej wózek dla lalek i puzzle :) Obecnie studiuje,nie pracuje i bardzo chcialabym pracowac kiedys dla siebie,a nie dla szefa.jesli mi sie uda.ale póki co to bardzo odlegle marzenia,trudne do spelnienia :(

Gość no nie nienie
prosze, zeby nie byc gołosłowną : : 11:33 [zgłoś do usunięcia] szalonaduszyczka Okej sory nie wiedzialam . Jestem tutaj nwa i nie wiem jakie zasady panuja Jestem Magda i mam coreczke ktora za 2 dni skonczy 10 miesiecy Mama Nikolki urodzonej 3 stycznia 2010 roku waga 4.100 56 cm :* http://www.suwaczek.pl/cache/723b87abc8.png "

Magdalena,no ja tez mam w sumie babcie daleko,wiec wiem jak to jest :( a organizujecie jakies spotkania swoim maluchom z innymi dziecmi? stelka-masz dobrze hihi,ja niestety musze małą zabierac do centrum zabaw dla maluchów,inaczej dzieci nie ma okazji zobaczyc :D a powiem wam ze naprawde ladnie sie zachowuje wsród innych maluchów :)

Gość no nie nienie
mama natusi, czytam wasz topik bo jest super kopalnia wiedzy o dzieciach i nie chce zeby ta baba rozwalila wam topik! nie pozwol jej na pisanie z wami, prosze:O

Moja coreczka ma dobrze bo ja mam brata ktory ma 5 lat wiec bardzo lubi sie z nim bawic ... :) A tak to jak wychodze z nia na spacerki to idziemy na plac zabaw do dzieci zawsze troszke posiedzi i sie pobawi po swojemu bo jeszcze mala:)

Stelka, ja może bym miała inne podejście do szukania pracy gdybym miała gdzie młodego zostawić, bo niestety obie babcie pracują, prababcie są ale wiadomo że oczy przy takim dziecku trzeba miec że tak powiem w d... :P więc trochę się boję, na nianię nas nie stać, na żłobek prywatny też, zresztą ja i tak bym nie chciała wpuszczać obcej osoby do domu i żeby jeszcze zajmowała się maluchem, do przedszkola chciałabym żeby szedł w wieku 3 lat ja też tyle miałam :) więc narazie jest ciężko niestety...

wlasnie zjadlam 2gą kolacje :p jak tak dalej pójdzie to na gwiazdkę powiesze sie jako ozdoba na choince :D:D:D

ja nie organizuje bo nie muszę:P:P:P:P ale jak dzieci nie chodziły do żłobka to codziennie widywały się z kuzynostwem teraz 2i 5 lat:)

my nie organizujemy wystarczy że spotkam się z sąsiadkami co maja córeczki :)

ale ja nie mam zamiaru nikogo stąd wypraszac w chwili obecnej.nawet jesli to duszyczka to przekonam sie jaka jest :) jesli bedzie cos nie tak to sama zdecyduje co z tym zrobic.póki co jest ok :) a co będzie dalej-zobaczymy

stelka a powiedz czy mając dwójkę w takim wieku-nieraczkującym to juz jest ok?wiesz co mam na mysli,latwiej jest? dzieci zajmują sie troche same sobą?

ya powiem Ci że nasze chodzą do prywatnego żłobka a ja płace jak za państwowy:) tyle dobrze że mamy w gminie polityke prorodzinna:D:D która umożliwia młodym mama pójście do pracy:)

zgadzam sie :) dlatego postaram sie zapewnic natalce jeszcze wiecej kontaktu z innymi dziecmi. ostatnio w sobote tam bylysmy to mala przytulala wszystkie dzieci,na te niechodzące sie prawie kladla zeby przytulic,wszystich calowala i podawala zabawki-taka ci całuśna córa hihi :D

Gość naiwne jestescie
Dziwne jest to,ze magdalena iles tam na poczatku nie napisala ze jest osoba spod byłego nicku "duszyczka itd" Chyba warto byc uczciwym co? Przygarniacie sredniej wiarygodnosci panienke:O

Mama Nadusi - kupowalas malej moze taki chodzik pchacz ? bo mysle zeby sprawic mojej ale nie wiem czy bedzie chciala przy tym chodzic czy to bedzie tylko wywalenie pieniedzy niepotrzebienie:)

bylam dzis na wazeniu-10.2kg :o czyzby znowu schudla?albo nie tyje,ale jestesmy na 50 centylu wiec nie panikuje :)

dobra dziewczyny ja uciekam. Dobrej nocy wszystkim :)

Magdalena-tak mamy chodzik pchacz i do tej pory mala go uwielbia :) poza pchaniem bawi sie przyciskami,tanczy przy melodyjkach itd-polecam :) uwazam ze spokojnie przynajmniej natalka jeszcze rok sie nim pobawi,a moze nawet dłuzej...

Gość acadalfffo
najlepiej to kupic dla dziecka auto do odpychania z pchaczem z tylu, na poczatku sluzy do nauki chodzenia a potem do jazdy. w naszym przypadku super sie sprawdzilo;)