Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takasobieja23

Jutro poprawka z matematyki.jest tu ktoś kto postara sie mi pomóc?

Polecane posty

Gość Takasobieja23

jeśli jest tu ktoś komu sie nudzi,dobrze kuma matme i ma chęć pomocy mi o ile jest taka możliwość. Zapraszam,a wrecz prosze:)

i w ciągu tych paru godzin do rana chcesz wszystko zrozumiec?

Gość a czego nie umiesz?

Gość kafnjknfeknfjka
w ktorej kl jestes? dawaj, to ci moze pomoge ;)

Gość Takasobieja23
nie jestem aż taka głupia,żeby uwierzyć że w 1 dzien zrozumiałabym wszystko. zostało mi kilka rzeczy tylko.. jestem w 2 gimnazjum. zdaje do 3,a powinnam być rok dalej. nie ide spać.i tak bede sie uczyla . zreszta nie usne,za duży stres

Gość a czego nie umiesz?
no to pisz co ci zostalo

Gość miś yogi na kafe
masz 23 lata i jeszcze zdajesz maturę?

Gość Takasobieja23
układy równań kosmos jak dla mnie.

Gość a czego nie umiesz?
to nic trudnego, musisz tylko odpowiednio rownania przeksztalcic, ale nie umiem tego wytlumaczyc na kafe :P

Gość i co z tymi ukladami?

Gość miś yogi na kafe
to znaczy że nie zdałaś?

hej,ja też mam poprawke tylko że w piątek i zaliczam 1 klase LO Dzisiaj miałam ostatnią lekcję z korepetytorem i jeszcze jutro poćwiczę,a czwartek sobie zostawię,bo słyszałam,że nie powinno sie dzień przed egzaminem uczyć tylko powinien być dzień na "uleżenie się w mózgu" wiadomości.I powinnaś się wyspać! Jak chcesz zdać niewyspana?! Dostałam też radę,żebym poszła na ten test bez stresu,jakby mi nie zależało...żeby mi sie nie pomieszało w głowie ze stresu..odetchnij głeboko i idź spać,w ostatni wieczór już niewiele się nauczysz..ale jak Ci zależy to przez tą godzinę jedną jeszcze sie dopytaj o coś tam ale potem IDŹ SPAĆ!!

Gość taki ja
daj gadu to pomoge

Gość shesalady
na poprawce bedziesz miec 3 pyt ustne i 3 pisemnie, tak przynajmniej jest standardowo. Jesli nawet dostaniesz te układy a szansa jest mała moim zdaniem bo duuuzo tematow do wyboru to bedzie to tylko 1 zadanie na 6. Wez lepiej cos na uspokojenie zeby zasnac i wyspij sie bo niewyspana to srednio sie mysli :/ Uwierz. Powodzenia i NIE DZIEKUJ bo to pecha przynosi :D trzymam kciuki .

ale jak nie będziesz spać przez cała noc to jutro będziesz tak padnięta i chora,że nie dasz rady..na pewno zaśniesz

Gość Takasobieja23
po co mam iść spać? jeśli pisze że nie usnę dziś to tak będzie. więc nie piszcie,że mam iść spać. ; o bo temat jest jednak inny. dzieki za stronkę. no własnie nie mogę skumać tych układów. 1.Pojecie układu równań , rozwiązania układu , układu oznaczonego,nieoznaczonego i sprzecznego. 2.Rozwiązywanie układów równań metodą podstawiania i przeciwnych współczynników. 4.Rozwiązywanie prostych zadań tekstowych za pomoca układów rownań.

patrz na przykłady w książce i staraj się zrozumieć co skąd się bierze. nie ucz sie na pamięc i schematycznie. i zastanów się czego konkretnie nie rozumiesz;)

Gość Takasobieja23
ok pójde spać,ale jak troche sie poucze. NAMÓWILIŚCIE MNIE! ;-) mam wilekiego stresa. nie bedzie trzech pytań. mój zakres wynosi 8 działów. każdy z nich ma średnio 5 podpunktów. Umiem 5 całych działów tak mniej wiecej. mogę jeszcze zdać warunkowo,ale szanse są małe gdyż moja nauczycielka to stara su** ,że tak brzydko sie wyraże.

Gość shesalady
Milky way, z tego co mi wiadomo to liceum tez, ja juz po maturze w tym roku ale jeden kolega rok temu mial poprawke i mial 3 pis i 3 ust :P Taksobieja23 a jutro na ktora masz ?

Gość Takasobieja23
na 9 ;/

http://www.bryk.pl/teksty/liceum/pozostałe/matematyka/23524-rozwiązywanie_układów_równań_pierwszego_stopnia_z_dwoma_niewiadomymi_metodą_podstawiania.html http://www.bryk.pl/teksty/liceum/pozostałe/matematyka/23495-rozwiązywanie_układów_równań_metodą_podstawiania.html http://www.medianauka.pl/rozwiazywanie_ukladu_rownan_metoda_przeciwnych_wspolczynnikow -ta strona jest świetna

Gość shesalady
Ale na komisyjnym musi byc 1 albo nawet 2 dodatkowych nauczycieli (przynajmniej w LO ale w gim na bank tez tak jest) takze nawet jak ta baba bedzie chciala zlosliwie cie usadzic to nie moze bo MUSI byc obiektywna i wlasnie po to sa ci dodatkowi zeby musiala taka byc przy swiadkach. Nie bedzie mogła być złośliwa :P

też mam na 9 :D ale ustne to jak mogą wyglądać...regułki jakieś czy w pamięci obliczać czy przy tablicy?