Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Auroton

czym jeździcie???albo o jakim aucie marzycie;-)

Polecane posty

toyota rav to jest suv a nie jeep...czy jak kto woli auto terenowe...a supra to fajny wózek...jak skończe skołe i dostanę prace jako mechanik (ucze się na mechanika) to kupię supre rok 90 3,0 turbo moc 238 koni :-)

toyota rav nie jest jeepem albo autem terenowym tylko suv-em...czyli tak jakby wyższy kompakt...z podniesionym prześwitem i ew napędem 4x4 a supra fajna jest jak skończe szkołe (ucze się na mechanika) to moze tez kupie supre rocznik 90 3,0 turbo 238 koni ma :-)

Gość _klaudoocha_
Auroton Jakiego koloru jest Twój rajdowy maluszek;)

Wiem pisałam że nie bardzo się znam, Rav bardzo mi się podoba, wiem tylko że następne auto to musi być terenowe z napędem na 4 koła bo nie raz już siedziałam w zaspie porażka. Teraz jeżdzę VW polo a wcześniej, oplem kadetem. A ty co byś mi polecił jako przyszły mechanik

Gość Kikkirikki
Mnie się bardzo podoba Peugeot 307:)

biało niebieski...jest biały i ma biały pas z boku na wytłoczeniu...nie mam zdjęć bo nigdy nie było sposobności...albo mi się nie chciało???ale pokażę ci jak wygląda bo jest pomalowany w dawne barwy zespołu fabrycznego w latach 70.

http://www.google.pl/imgres?imgurl=http://www.topgear.com/content/features/stories/2007/08/stories/04/images/2/large.jpg&imgrefurl=http://www.sor.krapkowice.net/forum/viewtopic.php%3Ft%3D7242%26postdays%3D0%26postorder%3Dasc%26start%3D0%26sid%3D6a8b5b644d93b125a87f729197afefa7&usg=__UmCjz3kdPbWcPq6BhIgGoXAyN-I=&h=350&w=560&sz=73&hl=pl&start=20&zoom=1&tbnid=p6fj1zCmp8HSFM:&tbnh=155&tbnw=204&prev=/images%3Fq%3Dfabryczne%2Brajdowe%2Bmalowanie%2Bfiata%2B126p%26um%3D1%26hl%3Dpl%26lr%3D%26biw%3D1280%26bih%3D834%26tbs%3Disch:10%2C755&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=346&vpy=266&dur=456&hovh=177&hovw=284&tx=138&ty=122&ei=Xbd0TIXDApTNjAeNysGnBg&oei=Hrd0TKXYHs2KOJDOhOAF&esq=9&page=2&ndsp=20&ved=1t:429,r:6,s:20&biw=1280&bih=834 to jest link akurat udało mi się znaleźć te malowanie chciałem aby mój maluszek wyglądał jak w fabrycznym zespole za prl

ja jako przyszły mechanik polecam auto terenowe pokroju nissana patrola, toyoty land cruisier...itp ale jak auto terenowe to tylko w dieslu...bo wóz terenowy musi się charakteryzować dużym momentem obrotowym a nie mocą...a diesle są bardziej żywotne od benzyniaków... podesle ci propozycje takich aut

A nasz Jeep Cherokee jest w benzynie ale tylko dlatego że silniki diesla w tym modelu były nie za bardzo udane. Ale ma prawie 200KM i nawet nieźle sobie radzi w terenie - wiadomo nie jakimś ekstremalnym, ale ogólnie jest ok. No i na autostradzie zapierdziela:) A aerodynamikę kredensu ma:) http://www.jeepcherokees.info/images/2010/04/jeep-cherokee-pictures.jpg

Auroton Wow, jestem pod wrażeniem, fakt aż tak źle u mnie nie jest z tym śniegiem bo odśnieżają tylko najgorzej z samego rana jak jeszcze płóg nie przejedzie. Wiesz to bardziej auto dla mojego męża ja wolałabym coś w tym stylu ale bardziej no wiesz kobiecego. Fakt że lubię przycisnąć i czasem zaszaleć za kierownicą.

Gość _klaudoocha_
Auroton Wnętrze pewnie też zmontowane inaczej:D z wiadomych względów duży men nie mieści sie do takego maleństwa, czy jest po tuningu;)

czemu ja sie tam mieszcze mam 183 i daje rade w zwykłym maluszku przeszkadzała mi kiera bo nóg nie miałem już gdzie chować a więc jeździłem tak jak rodząca kobieta czyli z rozstawionymi nogami...ale w rajdowym kiera jest mniejsza a więc jest trochę miejsca...środek wybebeszony nawet w środku klamki nie ma tylko jest linka za którą ciągne aby zmknąc drzwi...co do silnika jest to jednostka 1,2 MPI na wtrysku elektronicznym a silnik z pandy...jeszcze koło zamachowe odelżone splanowana głowica zrobiony dolot...stożkowy filtr powietrza...a skrzynie biegów mam z fiata sc jest 5 biegów i jest krótko zestrojona ja nim wycisłem 180...na ekspresie...a i no oczywiście wydech wybebeszony :-)

no hummer to auto zdecydowanie dla amerykańskiej kieszeni bo mnie nie stac aby wlac na 100 20 litrów benzola...waży 4 tony i nie zmieściłbym go w żadnym garażu...do terenu wolę nissana patrola którego możliwe że w przyszłości kupię...jak do nissana zamontuje dobre gumy i snorkel no i wyciągarke to mogę bez obaw wjeżdżać w rzeki o głębokości nawet półtora metra tak samo błotko nie jest przeszkodą... :-)

Auroton A skąd jesteś fajnie by było mieć pod ręką takiego czarodzieja?

ja jestem z cieszyna ze śląskiego...ja tam czarodziejem nie jestem...ot tam zwykły mechanik... :-)

a jaka masz bmw??? ja ostatnio jeździłem e30 ta taką małą (sedan) z silnikiem 3,5 V6 zrobioną do driftu i miło to wspominam...

wy nie myślcie że ja jestem jakiś spec jak z tokio drift...owszem maluszka zrobiłem sam...wszystko w sumie...ja nawet prawka nie mam bo mam 17 lat dopiero...a policji się nie boję bo mam znajomego w drogówce a jct redukujemy na 2 i pizda i ja i mój malcik znikamy za pierwszym zakrętem...ostatnio maluszka mierzyłem na hamowni i z wykresu wynika że malec ma 84,6 KM 129,2 Nm...i do setki ma 6,5 sekundy czyli tyle co 250 konne np;BMW jestem zadowolony a jawka to lepiej nie gadac jak 60 wyciśnie to jest cud...a i tak nie mam w niej wogóle hamólców to tez nie popiepszam tak

Gość _klaudoocha_
Auroton bemka nie moja, kumpla:D pozyczyłam na godzinke, musiałam coś zmienic w moim życiu:D Imponujesz mi swoją wiedzą i talentem przyszłego mechanika. Tylko powiedz ile jeszcze wytrzymasz? ja poszłam spać chyba ok 3ciej, wstałam 5;45,Ty całą noc w necie:D Powiem tyle sio do łózia i jak sie wyśpisz wracaj na topa;) zapisze w ulubionych, ;)

Auroton Spoko nie stresuj się, szkoda że tak daleko mieszkasz ja jestem z woj. gdańskiego. To muszę ci pogratulować bo jak na 17 latka to cakłkiem dużo wiesz widać że to twoja pasja.

ja jestem hybrydą i spalam 500 kilokalorii na dzień a ostatnio spapałem dobre ciastko i haburgera czyli jakieś 4000 tysiące kcal a więc energii mi starczy na 8 dni... :-)

Gość P........P
jeżdżę hondą civic, a marzę o bmw x6:)

No co ty całą noc tu siedzisz idź spać ja też zapiszę w ulubionych i później poklikamy.

Gość _klaudoocha_
Auroton nio, nio hybrydko sio do łozia za godzinke Cie obudze :D