Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sleep

podjazd dla niepełnosprawnych pod oknem

Polecane posty

sleep napisała: "nie wiem na ktorym pietrze mieszka niepełnosprawny, bo nigdy takie osoby w tym bloku nie widzialam wiec nie wiem o kogo chodzi." no właśnie, może nie wiesz, że taka osoba mieszka, bo ta osoba nie jest w stanie wyjść samodzielnie na dwór??? P.S. wszyscy jeździmy samochodami i stac sie niepełnosprawnym to naprawdę nie jest wielka trudność, czego oczywiście nikomu nie życzę, pozdrawiam

I prosze mmi nie wmawiać, że jestem przeciwko burzeniu barier architektonicznych bo nie jestem. Poprostu podjazd nie jest najlepszym wyjściem dla osób które miały by przy nich mieszkac ( wiem po sasiadach z bloku obok). Tylko podnośnik przy schodkach taki jak przy przejściach podziemnych. Łatwo sie mówi jak sie nie ma pod oknami takiego czegoś i w lato nie mozna otworzyc okna w obawie że jakiś gnój wlezie i cos wyniesie jak pójdziesz sie do kibla zesrac

hm a jesli ktos z was bedzie kiedys potrzebowal takiego podjazdu i znajdzie sie osoba ze nie wyrazi zgody co wtedy? dzis chodzisz a jutro niewiesz co czeka ciebie bo nikt tego nie wie

Gość co za chamstwo!zycze przeciwni
kom podjazdu zeby im nogi do samej d.u.p.y u.j.e.ba.lo.moze wtedy zrozumieja tego biednego niepelnosprawnego.sama jestem chora i wiem jak to jest siedziec cale zycie w domu.

Gość gość
Witam, śledzę temat i ludzie to co wy tu wypisujecie jest karygodne. Sam się muszę użerać z takim podjazdem pod oknami. Nie ma problemu że on jest, problemem jest to iż nie służy on do takich celów, do jakich on został zaprojektowany. Mianowicie w bloku nie ma osoby niepełnosprawnej ale za to mieszkańcy zdrowi i nie mający nic wspólnego z tematem korzystają z niego nagminnie. Tzn. skracają sobie drogę z i do bloku, porą zimową (co najważniejsze)otrzepują sobie buty ze śniegu a latem dzieciaki korzystają z tego jako zjeżdżalnia dla rowerów, rolek itp. Zapewniam każdego mądrego, który wypisuje bzdury i dogina autorowi tematu, iż byłby pierwszym do zlikwidowania owego podjazdu dla wózków. Hałas jaki niesie się do mieszkania z tej konstrukcji jest tak drażniący że nawet nie da się spać w nocy. Pozdrawiam wszystkich, którzy nie doznali takiego problemu.

Gość gość
Obecnie jest wiele urządzeń i rozwiązań architektonicznych dla osób niepełnosprawnych. Możecie skontaktować się z firmą http://proreha.pl/ mają duże doświadczenie w projektowaniu i realizacji takich przedsięwzięć,więc mogą okazać się pomocni.

Gość gość
Pytanie do osoby wyzej. A czy maja oni ( www.proreha.pl/ ) rozwiazania takie bardziej domowe i przystepne? Nie mowie o windach tylko o zwyklych akcesoriach i mniejszych rzeczach, ktore beda pomocne dla osob niepelnosprawnych. Dzieki za odpowiedz

Gość gość
Bez przesady, jak można tak mowic, ze to wina tych wlasnie ludzi, którym i tak się zyje 100 razy ciezej. Pogadaj z ludzmi którzy robia takie windy i nie tylko dla niepełnosprawnych np. www.proreha.pl i może znajdziecie jakies rozwiazanie

Gość terree
Mi się dobrze zamawiało schodołaz poprzez portal www.uzywane-schodolazy.pl . Szybki kontakt, poza tym, zrobili mi na miejscu w ich sklepie w Nowym Dworze przeszkolenie jak taki sprzęt poprawnie używać. Polecam każdemu, kto opiekuje się osobą niepełnosprawną.

Gość gość
Warto mieć na uwadze, że wszelkie podjazdy dla niepełnosprawnych bardzo ułtwiają im życie. Są też firmy takie jak np. http://www.aura.gda.pl/ które proukują różne udogodnienia dla takich osób, by łatwiej im sie żyło.