Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sleep

podjazd dla niepełnosprawnych pod oknem

Polecane posty

Gość sleep

czy mozna nie wyrazic zgody na taki podjazd lub kazac spółdzielni o zamontowanie rolet antywlamaniowych? Jak nam to wybuduja to ktos jak stanie na podjezdzie bedzie mogł zagladac mi do okien bo mieszkam na parterze.

Gość sleep
z drugiej zaś strony będzie można z ziomkami jeździć zimą na sankach :)

Gość sleep
podszywie drogi ja mam problem a ty sie smiejesz

Gość lalazmaja2
bez sensu a teraz nie moze? jak sobie wezmie wiekszy kamien to tez wam zajrzy do okien co? jak chcesz to działaj, ale mysle ze nie maz co utrudniac zycia ludziom którzy i tak maja ciezko.

Gość sleep
mój problem polega na tym, że mi ukradli sanki:( mam tylko króciutkie nartki dla dzieci :(

Gość moim zdaniem możesz
się starać o takie rolety, bo faktycznie - ja też bym nie chciała żeby mi każdy mógł w okno zajrzeć. Co innego, jakby podjazd był jak się wprowadzałeś, ale tak to moim zdaniem możesz się nie zgodzić. Inna rzecz jak będą cię po tym traktować sąsiedzi.

Gość lalazmaja2
ale co sie moze nie zgodzic? chyba jaja sobie robisz. od tego jest wspolnota mieszkaniowa by zdanie nie zalezało od 1 osoby. chyba sobie zartujecie. wysmieja ja a i tak zbuduja.

Gość sleep
Chyba jednak się zgodzę. Pan Zenon spod 17 juz obiecał że bedzie do mnie zaglądal rano jak bedzie wracał ze sklepu z bułeczkmi dla żony. Prosil zebym codziennie 0 6.45 chodzila po domu topless po podobują mu się moje bimbały :)

Gość sleep
dziękuje podszywie za urozmaicenie wątku:) . Maz byl w spoldzielni i powiedzieli ze jesli juz wiemy o takiej mozliwosci to mamy poczekac az kierownik wroci i z nim rozmawiac. Nie chce utrudniac zycia ludzia ( chociaz nie wiem kto jest ta niepelnosprawna osoba bo takiej nie spotkalam u nas w bloku) ale boje sie ze ktos moze sie wlamac do mieszkania, pomijajac ta ciekawosc ludzka.

Gość do autorkii
oczywiscie że mozesz sie nie zgodzic do cholery przecież ty nie musisz byc ''matka teresą od niepełnosprawnych'' a zwłaszcza ze ta akcja odbywa sie pod twoimi oknami od razu pisz pismo do społdzielni to chodzi o jaka s osobe z twojego bloku co jezdzi na wózku czy taki ogólny podjazd dla wózków? jesli o mieszkańca to dlaczego spółdzielnia nie zamieni jej mieszkania na parter i tam wybuduje

Gość sprawdź ofertę Orange witaj
"nie wiem kto jest ta niepelnosprawna osoba bo takiej nie spotkalam u nas w bloku" - bo widocznie nie ma mozliwosci w ogole wyjscia z bloku, po to ten pojazd. Gwoli wyjasnienia, nie jestem zlosliwa.

Gość lalazmaja2
"do autorkii .....jesli o mieszkańca to dlaczego spółdzielnia nie zamieni jej mieszkania na parter i tam wybuduje " ta niech spóldzielnia zamieni ta osobe za utorka topiku. ty myslisz wogole? przweciez taki podjazd to mniejsze zło, tzn budowac go niz kazac komus zamieniac mieszkanie WŁASNOSCIOWE najlepiej. phi! smieszni jestescie.

Gość mały odkrywca
Ja pierdacze obyś nigdy nie musiała korzystać z takiego podjazdu. "nie wiem kto jest ta niepelnosprawna osoba bo takiej nie spotkalam u nas w bloku"- szczyt ignorancji:O I tak, wszyscy będą zaglądać ci w okna bo jesteś osiedlową gwiazdą i każdy kto tylko przechodzi pod twoimi oknami marzy żeby zajrzeć do twojego mieszkania przez okno:O PS. U mnie kilka bloków dalej jest zamontowany taki podjazd na parterze i jakoś nigdy nikt się nie włamał ani do mieszkania ON ani do pobliskich mieszkań. Dziwne, nie?

NO TAK A tY TO BYŚ PENIE CHIAŁA TAKI PODJAZD W bloku obok mojego jest taki i służy do targania wóżków przez mamusie, wprowadzania rowerów, przywiązywania psów (obok jest sklepik osiedlowy) które szczekają no i oczywiście zbierania sie przy nim dzieci bo to fajne drabonki a wieczorem młodzież chla browary. I jak się na nim stanie to ma się wspaniały widok do mieszkania ludzi tam mieszkajacych.

Gość do autorkii
lalazaj pomysl zamin napiszesz niepełnosprawnym mieszkajacy na parterze buduja cos w rodzaju windy pod balkonem masz pojecie o czym mówie taki wyciag elektryczny wjezdza na tym wózkiem i to podnosi wózek razem z gosciem do góry na balkon tępoto jedna

Nie jestem przeciwny takim podjazdom ale nalezy je tak rozwiazywac żeby nie utrudniac innym zycia. Pomożemy jednemu a zaszkodzimy drugiemu :O Identyczna sytuacja z buspasami. Zrobimy buspasy ale zamiast je zbudowac to zabierzemy kierowcom pas do jazdy

Gość lalazmaja2
sama jestes tempota jedna:) czytaj co piszesz a napisałas wyraznie. spóldzielnia montuje. taaa a wiesz moze skad sa na to funduszE? pokaz mi 1 spóldzielie króra cos takiego zamontowała o czym piszesz. nie mow mi ze widziałas, moze i widziałas ale spóldzielnia tego nie finansuje tylko prywatnie ktos takie robi, albo stara sie o kase. ile ty masz lat ze takie głupoty opisujesz? poczytaj sobie trocje regulamin społdzielni? rozporzadzenia zarzadny spóldzielni, infor o wspolnoscie mieszkaniowej i innych rzeczach a potem bedziesz mnie od templi wyzywac smarkulo:P:)

Gość do autorkii
ale na podjazd spółdzielnie stać ? bo to twoim zdaniem tani interes? to głupia jesteś

Gość sleep
z ta zamianą to ja bardzo chetnie, ale chyba takiej mozliwosci nie ma. Jak pisala "niski próg wrażliwości" to wszystko co piszesz to prawda, tak wyglada to przy innych podjazdach. Bez tego podjazdu nikt mi w okno nie zagląda, to jest wysoki parter. Ale jak to wybudują będzie METR od ona i NA WYSOKOŚCI okna. Zeby byl jasne, ja nie mam ochoty nikomu robic problemów ( jesli ktos ma potrzebę niech ten cholerny podjazd bedzie) ale ja tez chce sie czuc komfortowo we własnym mieszkaniu.

Gość sleep
niech se niepełnosprawni windę zamontują. Np. taką jak pokazywali w telewizji. Z napedem ręcznym, który może tylko bardzo silny facet obsłużyć, bo prezes spółdzielni uznał że tak będzie taniej

Gość sleep
w SPÓŁDZIELNI powiedzieli ze zrobili rolety komus ( wiec byla na to kasa) a jesli juz o tym wiemy ( plotki osiedlowe) to mamy rozmawiać z kierownikiem ( wróci za tydzień) Zastanawiam sie czy sa jakies przepisy ktore o tym mowią?

Gość TY masz problem????
Tępy kretynie, problem to ma osoba na wódzku że musi z niego korzystać, a nie ty. Doceniaj, że masz zdrowe nogi i możesz sam chodzić, pie***ny egoista. Więcej empatii imitacjo człowieka

Papier zniesie wszystko więc pisz, skarż sie, monituj i blokuj budowe do bólu. Niepełnosprawność, niepełnosprawnościa ale bez przesady to nie Ty jestes winna temu kalectwu i niby z jakiej paki masz ponosic chocby minimalne konsekwencje?? Masz swoje mieszkanie, płacisz za nie i masz prawo do własnego komfortu. A może jak poprzeciagasz sprawe to ten kaleka kopnie w kalendarz i sie sprawa sama rozwiąze??

osoba na wózku ma problem ze spółdzielnia nie zrobila tego wcześniej. Mi chodzi o rolety :) A jesli ci chodzi o empatie- to wczuj sie we mnie :)

Gość do tej obrończyni wózków
lalazmaja siedzi ta matrona z dupa wielkąąąąąąąąąąa w tej spółdzielni i tylko zeby piłuje zeby cie umoralnic jacy to niepełnosprawni biedni a moze on na wózku jezdzi bo popierdalał 170/h swoim merolem i miał wypadaczek a teraz wózek na napęd ręczny

niski prog wrazliwości - dzięki,przynajmniej ty mnie rozumiesz. A tak swoją drogą zawodowo zajmuje sie osobami niepełnosprawnymi