Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sleep

podjazd dla niepełnosprawnych pod oknem

Polecane posty

Gość ale wy macie

Gość ale wy macie
skamieniałe serca,nie jej wina ze ktos niepełnosprawny,a moze tego niepełnosprawnego tez co?

Jest mi żal niepełnosprawnych ale nie mozna ze względu na nich utrudniac dla odmiany zycia innym. U nas jest moda robienia wszystkiego na siłe. Skoro blok został 'wyprodukowany' bez podjazdu to niech go na sile nie dobudowywuja

Gość ...........oj............
to oddaj temu kto wynajmuje to pomieszczenie gospodarcze po drugiej stronie bloku swoją piwnice i żeby miał gdzie przechowywać graty. Albo niech poczekają z tym podjazdem aż tamtemu od pomieszczenia wygaśnie umowa. Rozwiązań jest pełno a ty tak na prawdę jeszcze nie wiesz co oni będą chcieli zrobić. Niech zorganizują spotkanie dla ciebie, ON i dyrektora spółdzielni i pogadajcie o tym. Na pewno da się tak zrobić żeby wilk był syty i owca cała. A np z tym podnośnikiem to nie jest tak że jak jest nieużywany nie mógłby sobie wisieć przy oknie ON? Ewentualnie skoro podjazd ma być pod twoim oknem to pewnie będzie to podjazd do wejścia do klatki schodowej a tu już faktycznie troche kicha.

Gość ale moze gdy ktos sie wprowadz
do tego bloku był zdrowy,a teraz tez chce zyc normalnie o ile mozna zyc normalnie jezdzac na wozku

Gość perdomela
http://www.rolety.info.pl/rolety_kasetowe.html o zobacz, tu jest np. o takich rozwijanych od dołu; moze to są tylko te cieniutkie, nie te antywłamaniowe Mozesz zrobic tak, że na noc zaciagasz te zewnętrzne antywłamaniowe, od góry, a w dzień wewnątrz sobie podciagasz od dolu na te 30 cm takie "zasłonki" i masz wiecej prywatnosci. Moze ci spółdzielnia zasponsoruje, byłoby fajnie, postaraj się, pomęcz. Ale jak nie - to zamontuj sama, na własny koszt, dla własnego spokoju. Te podjazdy sa naprawde wazne

ale mnie sie nikt o zdanie nie pytał. Zaczeli po oknami usuwać krzaczki, kwiatki i inne takie więc zapytałam panią która to robiła co się dzieje. Ona mi powiedziała ze za dwa tygodnie maja postawić podjazd ( mineło już 3 miesiące podjazdu nie ma) A wczoraj dowiedzielismy sie o mozliwosci "zamontowania" przez spoldzielnie rolet

Gość ...........oj............
szkoda że nie ma zdjęcia twojego bloku bo może ten podjazd dało by się zrobić z drugiej strony (jeśli ma być bezpośrednio do klatki) albo nie robić takiego typowego podjazdu tylko coś ala podjazdy dla ON przy przejściach dla pieszych + barierka. Rozwiązan jest tysiące tylko trzeba wykazać odrobinę dobrej woli i zrozumienia dla ON. Ciesz się ze to nie ty jesteś na miejscu swojego sąsiada. Na razie nic nie wiesz, oprócz tego że ma być podjazd. Może to że będzie pod twoim oknem to tylko ploty.

Gość perdomela
Niski próg - a jak juz wybudują ten podjazd i zecydują, ze mimo jej protestów i krzyków niczego jej nie zrefundują - TO CO? Moze siedziec w kącie i sie złoscic - albo dla własnego spokoju założyć te rolety. Oczywiscie powinna zrobic , co w jej mocy, żeby to przejęła spłdzielnia, ale ja mówię o tym, co zrobić, jak spółdzielnia powie NIE NIE I NIE. bo ja bym w takim przypadku założyła sama. Mój spokojny sen jest mi wazniejszy niż jakies tam dąsy i pare złotych

Gość perdomela
no widzisz, jak już spółdzielnia informuje o tym, że moze na życzenie założyc rolety, to nie ma sie czym martwić

Gość perdomela
Moze - i spedzić ileś tam miesiecy swojego życia, włóczac sie po sądach i tracąc nerwy. Zreszta autorka sama właśnie napisala, ze poinformowano ich o tym, że spółdzielnia moze założyc rolety, wiec chyba nie ma o czym dyskutować. A blokowac budowę podjazdu dla niepełnosprawnych to jest zachowanie asocjalne i po prostu oburzające. Nie wiem, jak mozna byc tak bezmyślnym i podłym człowiekiem, zeby chcieć takie inicjatywy podkopywać

Gość MOMENT 10 PIĘTER
i bez windy jakim cudem?

Pisze to po raz ostatni. Niech sobie takie inicjatywy będą ale nie czyims kosztem!!!! Zrozum kurwa to wreszcie. mozna zrobić przy schodach podnośnik elektryczny i nikomu pod oknem nie trzeba nic budować. Poza tym skoro blok z lat 70 to 40 lat podjazdu nie było wiec dalej tez nie musi cyć

Gość MOMENT 10 PIĘTER
to co zwykłe podjazdy wyszły z mody czy co? owszem w nowych blokach widziałam takie podjazdy na wysokosc 1 pietra ale do balkonu

Gość perdomela
A jaki tu jest koszt? Że komus bedzie mozna w okno zajrzeć? Tak to bysmy nic nie zrobili. Autostrady nie wybudowali, obwodnicy, bo komuś za blisko, zalewu nie zrobili, bo dwie stare chałupy trzeba bedzie poswiecić. A podnosnik? Ciekawe, czy aotorka byłaby zachwycona, jakby niepelnosprawny sąsiad wracał o 2 w nocy i uruchamiał tę całą maszynerię, która by przy podnoszeniu skrzypała i trzeszczała

Gość perdomela
Zresztą ja nie wiem, o co ten cały szum. Ten podjazd będzie potrzebny do pokonania pewnie jakichś 3 schodków, czyli niecałe 60 cm. A ze okno autorki chyba nie jest przy samych schodach, to w miejscu, gdzie mozna zajrzec do jej okna, sytuacja podniesie sie o moze 40 cm. Wielki mi powód, zeby zbombardować całą sprawę

ja bym nie byl zachwycony jak by mi każdy mógł morde przez okno wsadzac i patrzec co mam w mieszkaniu. Albo na siłe w ciemnicy siedzieć. Szczyle które z barierek sobie zrobia ławki a z podjazdu tor dla deskorolek. A podnośnik zawsze mozna zepsuc i bedzie świety spokój

Gość perdomela
No jasne, Ty nalezysz do tych ludzi, ktorzy będą bronić swojej stodoły-rudery po pradziadku, która jako jedyna stoi na przeszkodzie do budowy autostrady.

Gość perdomela
A tobie, niski progu wrażliwości, życzę, żebyś przez jakis czas sam musial poruszać sie na wózku. Wtedy zobaczysz, jak fajnie jest isć w odwiedziny do kogos, u kogo nie ma podjazdu, a taki buc jak ty obecnie - popsuł podnosnik.

Powiem to jak Pawlak z samych swoich. Cudzego nie wezmę i swojego ruszyć nie dam. Do mojego bloku prowadzi 10 schodków bo kladka jest na wys ok 170 cm. Wyobraź sobie jak długi podjazd musi prowadzić żeby to nie bylo na tyle stromo żeby niepełnosprawny na wóźku mógł swobodnie podjechać. Przy samej klatce lokator ma mieszkanie a poziom podjazdu jest jakies 20 cm niżej niz podłoga w mieszkaniu po drugiej stronie okna. podjazd ma ok 8 metrów i teraz sobie wyobraź co tam szczyle wyrabiają. W lato rolki a w zime zjeźdźanie na butach - tak czy siak darcie pizd przez gnoi - przed wybudowaniem podjazdu tego nie było - chiała bys miec tam okna?

Gość perdomela
Do tego trzeba szacunku z wielu stron. Lokator powinien miec szacunek do niepelnosprawnych, dzieci i ich rodzice powinni miec szacunek do lokatora. Tylko trzeba ze sobą rozmawiac, a nie awanturzyc sie i pieklić. Podjazd to nie jest zjeżdżalnia i absolutnie nie ma służyc do jeżdżenia tam na wrotkach.

W bloku obok mojego to wyglada mniej wiecej tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/fc5f27eaee5cfac0.html chciała bys miec mieszkanie zaraz przy klatce? Uwierz mi tam na barierkach sobie gnoje siadaja i do 2 pija piwo a w dzien dzieciaki hałasuja. kiedys siadali dalej na lawkach ale odką IM to zbudowali to maja klubokawiarnie pod cudzymi oknami

u nas jest to własnie taki wysoki parter jak u niski prog wrażliwości. Jest ok 10 schodow

Poprostu stare bloki nie sa do tego przystosowane bo wzdłuż bloku ida mieszkania z oknami a na wprost nie da się zrobic podjazdu bo nie ma na to miejsca. jedyne wyjście to zrobić platformę, zainteresowanym dac klucze do odpalenia mechanizmu a jak ktoś postronny by chciał to domofonem do ciecia i cześc