Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sleep

podjazd dla niepełnosprawnych pod oknem

Polecane posty

Gość lalazmaja2
"do autorkii ale na podjazd spółdzielnie stać ? bo to twoim zdaniem tani interes? to głupia jesteś " wielka filozofia troche betonu wylac. ehh róbcie co chcecie. jiedys pkazywali program jak niepełnosprawnemu dziadkowi było przykro i nie wychodził z domu bo nie miał jak bo inni sasiedzi nie zgodzili sie na podjazd. a on był taki smutni i taki skropny i taki biedny i miał szkliste oczy. uwazam ze nie powinien nkt sie sprzeciwiac podjazdom dla osob niepełnosprawnych. czy wy chociaz przez chwile wyobraziliscie sobie ich zycie?? autorko co ci do cholery szkodi ten podjazd? zbiedniejesz? niech ci zamontuje cos społdzielnia albo sama sobie za montuj i tyle. nie zbiedniejesz. znieczulica na maksa.

Gość lalazmaja2
wiecie co, róbcie co chcecie. zycze kazdemu z was by spotkało go cos przykrego od ludzi na czym wam bedzie zalezało. mzoe wtedy zrozumiecie. zycze wam byscie byli niemocni i nie mieli pomocy z kikad. cya

lalazmaja2 - tak zbiednieję jesli bede musiała sama sobie rolety wstawić. Nikt nowy sie do bloku nie wprowadził, mieszkamy tu już dobre pale lat a niepełnosprawnych ( KTÓRZY JEŻDŻĄ WÓZKIEM) NIE MA. A nie wierze ze od lat nie wychodzi z domu- to jest plotkarskie osiedle i byloby o tym głośno.

jaka ty jestes durna. Tu nie chodzi o zbiednienie tylko o utrudnienie w jakims stopniu jej zycia. KURWA MAC TO NIE ONA JEST WINNA KALECTWU TAMTEJ OSOBY WIĘC DLACZEGO MA PONOSIC KONSEKWENCJE????????? To nie bedzie słuzyć tylko jako podjazd dla tego jednego niepełnosprawnego. To bedzie dla smarkaczy na rowerach i rolkach, to bedzie do wiązania psów i obszczywania przez psy a ona ma tam okno i będzie wąchać. Wieczorem podrostki będą tam chlac piwo i palic zielone gówno. ZROZUM TO WRESZCIE!!! Jak bys sie czuła gdyby ktos po drugiej stronie okna stał na tej samej wysokości co ty????? Rolety??? to ma w ciemnicy siedziec. Tu nie o empatie chodzi tylko o czucie sie swobodnie we własnym mieszkaniu

kilka lat temu moj mąz przez rok jeździł na wózku i wiem jaki to problem dostać się do mieszkania. Ale wiem również ze spółdzielnia powinna moją stronę też wziąć pod uwagę

Gość magdamwaw
"niski próg wrażliwości K**WA MAC TO NIE ONA JEST WINNA KALECTWU TAMTEJ OSOBY WIĘC DLACZEGO MA PONOSIC KONSEKWENCJE????????? " o ja pierd*********, lalazmaja2 ma racje. szkoda mi was.

Gość do tej obrończyni wózków
a jaki miał byc przed kamerą ubawiony? ludzie potrafią na kalectwo brac innych na litość i myslą tez tylko o swoim nieszczesciu a jakby wam przed oknami budowali takie podjazdy? zadwoleni by byli? ze swoich pieniedzy rolety montowali? bo ktos inny jezdzi na wózku nie sądze ktoś tu mądrze napisał ze matki bedą wózki tam popychały ,dzieciaki darły do wieczora ja nie wiem czy te rolety coś ci pomogą bo bedziesz miała ciemnie w domu od rana do wieczora przy opuszczonych

lepsze rolety niz nic. Przynajmniej wieczorem, jak zapalę swiatło nie bedzie mnie widać jak na dłoni. To okno o ktorym pisze jest kuchenne, wiec troche czasu tam spędzam. A moze zrobię program osiedlowy o gotowaniu ( otworze okno i bede gotowała)

Gość ...........oj............
moim zdaniem takie są uroki mieszkania na parterze. Jak ci postawią ławkę pod oknem, albo zbudują plac zabaw to też będziesz się pruła że ci ludzie przeszkadzają? gdzie ma byc ten podjazd? przy wejściu do klatki? czy bezpośrednio do mieszkania niepełnosprawnego?

Gość do lalazmaja2
taka dobra dla innych a od razu wszystkim ludziom..... życzliwosci ..... nie znoszę takich jak Ty dobrze wiesz ze nie masz racji i ton przybierasz co chwile inny

myślisz że teraz ludzie nie gapią ci sie w okna jak coś robisz wieczorem? chociaż wątpię żeby to kogoś interesowało

mogą go zrobić po drugiej stronie ( gdzie nie ma okien) ale powiedzieli ze pod schodami osoba prywatna wynajmuje od spółdzielni pomieszczenie ( trzyma tam jakies graty) i nie moga jej odebrac tego pomieszczenia bo ma umowę.

dalej nie wiem czy mieszkanie niepełnosprawnego jest na pierwszym piętrze? parterze? macie winde w bloku? może zaproponuj w spółdzielni żeby nie robili podjazdu dla tej osoby ale taki mały podnośnik. Albo żeby ten podjazd był bepośrednio do mieszkania ON i zamykany jakąś bramką na szyfr, tak żeby tylko ON mógł z niego korzystać. Możesz też poprosić o zamontowanie krat w oknach, wtedy będziesz spokojniejsza że nikt ci się nie włamię. Skoro pracujesz z ON to powinnaś się znać na różnych typach udogodnien dla nich. Swoją droga nienajlepiej to o tobie świadczy jako pracownicy. Na twoim miejscu zadbałabym żeby w pracy nikt nie dowiedział się o twoim konflikcie.

Gość ojjojoj6
powiedz ile te bloki maja lat? stare budownictwo?

Gość magdamwaw
"niski próg wrażliwości magdacostam uważasz że moje argumenty sa nieracjonalne? " tak uwazam.

Gość ojjojoj6
do .....oj...... tu juz była mowa o podnosniku i taka jedna lalazmaja strasznie krytykowała nie czytasz od poczatku?

Gość zrobic to pewnie i tak zrobia
Na to nie masz rady. Ale mozesz jak najbardziej starac sie o te rolety... Kazdy z tych co tu tak psioczy inaczej by mowil, jakby to jemu pod oknami cos takiego budowali, jakby mieszkal na parterze. To jak np ze skladowiskiem odpadow, czy oczyszczalnia. Wszyscy za za taka inwestycja,. byleby daleko od wlasnego domu :P

nie wiem na ktorym pietrze mieszka niepełnosprawny, bo nigdy takie osoby w tym bloku nie widzialam wiec nie wiem o kogo chodzi. Wiem jakie sa możliwości udogodnień dla niepełnosprawnych ale podjazd jest najtańszy dla spoldzielni. Blok jest z lat 70' 10-pietrowy .

a w pracy wiedza o problemi i sami niepełnosprawni ( dorosli) są po mojej stronie. Poniewaz gdyby spółdzielnia chciala/miala pieniadze moglaby to rozwiazac inaczej.

Gość ojjojoj6
to tym gorzej ze z lat70 spółdzielnia z czasów prl-u oni tam zyja jeszcze tamtymi czasami bedzie ciężko cokolwiek zdziałać

ojjojoj6 pogubiłam się już i nie wiem co wam przeszkadza takie podjazd? Nie wiemy tak naprawdę gdzie on ma być: Jeśli bezpośrednio do mieszkania ON to raczej nie sprawia to problemów. Z tego co czytałam to nie wydaje mi się żeby lalazmaja krytykowala ten elektryczny podjazd czy jak to się tam nazywa a była raczej "za". Autorko a wiesz chociaż gdzie ma być zbudowany ten podjazd? Skoro 'siedzisz' w tym temacie to może zaproponuj żeby ON albo spółdzielnia postarali się o jakąś dotację? Z jakiejś fundacji czy coś. Na pewno ten problem da się rozwiązać inaczej tak by zadowolic obie strony.

podjazd ma byc dla ON ( ktora podobno mieszka u nas w klatce) POD moim kuchennym oknem poniewaz mieszkam na parterze. Chce zeby spoldzielnia zamontowala mi rolety antywłamaniowe lub postawiła podjaz po drugiej stronie.

Gość ojjojoj6
lalazmaja życzyła nam tu wszystkim niepełnosprawności w ostatnim swoim poście

Gość perdomela
Nie stawaj okoniem do samej inicjatywy, bo takie rzeczy są ważne. Niepenosprawni mają w Polsce bardzo cieżko. krawężniki wysokie, mało podjazdów. Tylko faktycznie przedstaw swoj problem i poproś o rolety. Moze są takie wysuwane od dołu, to bedziesz miała i światło, i zasłonięte od dołu

pierwszy raz slysze o wysuwanych od dolu, ale takie cos byloby super

Gość perdomela
a taki podjazd nie musi byc dla konkretnej osoby, w cywilizowanych krajach po priostu takie podjazdy sa do każdego budynku, bo niepełnosprawny moze przyjść w gosci, moze sie za miesiac wprowadzic itp. Myslicie, ze fajnie byc takim człowiekiem na wózku, podjechac pod blok i wyszukiwac 4 facetów, zeby go podniesli po schodach z tym wózkiem?