Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marcola777

Asertywność u lekarza-konsekwencje

Polecane posty

Gość marcola777

Witam -może to zły topik na ten temat(za to dość kompetentny ) ale spytam jak jest u was z asertywnością w gabinetach lekarskich. U mnie to długo dojrzewało po wizytach (przełom był u gina ) gdzie czułam się robiona w konia lub upokarzana... W końcu postawiłam sie dwa razy-u nowej ginekolożki(boleśnie badała )-ta tylko zrobila minę... i u dentyski. Mniejsza o powody ale pani dkotor mało nie pękła gdy ośmieliłam się mieć swoje zdanie a potem dostała dosłownie trzęsiawki...myslałam że rzuci się na mnie.. pożegnałam sie chłodno . Post factum przyszło mi do glowy że mam jesze u niej jeden ząb itak myślę co zrobić -poradzcie czy przyjść znów jak gdyby nic czy odczekać czy poszukać innego dentysty / Bo ciekawi mnie zy uwas też były takie spięcia -jka potem ukladały się wasze stosunki z lekarzem? Takim któremu się postawilyście ?

Gość moze paste zmieńnnnn
a tak z ciekawości...co powiedziałaś gin , że cie boli?? i jak ona zareagowała....a u dentysty o co chodziło? bo ja zawsze sobie obiecuje ze u lekarza bede asertywna a potem nic nie wychodzi:(((

Gość marcola777
Hm u ginekolozki powiedziałam żeby była bardziej delikatna.... A dentystka -chciała naciągać mnie na forsę -nachalnie naciągała na zabiegi i badania wykonywane oczywiście u niej....i drogo płatne. Ja długo nie byłam asertywna ,efekty tego były kiepskie dla mojej psychiki..zwł po pobycie w szpitalu i wizytach u gina . A spytałam teraz ,kiedy pierwszy raz się postawiłam ,jak reagują na to lekarze / Może mialyście potem jakieś nieprzyjemności ?

Gość tajasne
to zalezy JAK sie postawisz. mozna się wydrzeć i żadac odpowiedniego traktowania krzykiem, a mozna egzekwować swoje prawa w sposób stanowczy i spokojny. Twoja akcja spowoduje okresloną reakcję.

ja się zawsze stawiam jak mi coś nie pasuje. a co to oni są żeby im nie można bylo zwrócić uwagi????? od jednej ginekolog to wyszłam trzaskając drzwiami. nawet nie zdążyła mnie zbadać, chamka jedna. i jeszcze jej powiedziałam że jak taka światowa jest to niech sobie poczyta opinie na swój temat w internecie bo pozostawiają wiele do życzenia :-D

Z dentystką nie mam na szczęście problemu, fantastyczna i baaardzo doświadczona - wolałabym z Nią nie zadzierać :D szczególnie jak ma wiertło w rękach ;) Ale miałam problem z ginekologiem, a w zasadzie ginelokożką, byłam u Niej pierwszy raz na wizycie, w sumie nie miałam żadnych problemów ze zdrowiem, skończyły mi się tabletki, a moja gin. do której chodziłam zazwyczaj była akurat chora i nie przyjmowała. Po badaniu powiedziała mi, że mam endometriozę :o Pojęcia nie miałam co to więc się przeraziłam ale powiedziała, że muszę przyjść w następnym tygodniu na badania, oczywiście do Niej - podkreśliła, że załatwi to szybko i nie będę musiała czekać, no i od razu wysłała mnie na badania krwi, bo według niej mam też problemy z tarczycą :o Jak dojechałam do domu, oczywiście internet poszedł w ruch, poczytałam o owej chorobie i jak się okazało nie miałam ani jednego objawu endometriozy, nie poszłam na badania na które miałam pójść ale umówiłam się do mojej stałej lekarki i jak się okazało, żadnych problemów ani z tarczycą, ani tym bardziej endometriozy nie miałam. Wkurzyłam się i poszłam do tamtej "Lekarki" nie zapisywałam się na wizytę powiedziałam w recepcji, że zapomniała mi podbić pieczątki na recepcie :D i wygarnęłam co myślałam, nie powiedziała kompletnie nic, wyszłam i więcej nie wróciłam. Znalazłam za to w internecie więcej takich opinii na jej temat... Teraz jeśli coś mi nie pasuje u lekarza, to szukam innego i już, internet trochę to ułatwia ale najczęściej jeśli muszę gdzieś pójść to wypytuje Znajomych, jest ich tylu, że naprawdę szkoda się męczyć.