Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brafitting

brafitting ktora sie zna na rozmiarach stanika?

Polecane posty

Gość brafitting

nie wiem czy powinnam miec 65 f.ff czy 65 g albo 65gg bo w sklepie mi pani doradziła 65f ale chcialabym kupic inny biustonosz przez internet. przegladałam balkonetke i tam dziewczyny ktore mialy podobne wymiary do mojego mialy 65g albo 65 gg i teraz juz nie wiem jaki kupic :( pod miustem mam tak 76 a w biuscie 98

Gość ja ci nie poradzę
ale powiem, że to zależy od budowy ciała. Powinnaś poprzymierzać różne podobne rozmiary. U mnie np. jest tak, że mam mały biust, a szerokie plecy, więc rozmiar wychodzi mi podobny do dziewczyn, które mają większy biust - i wąskie plecy. Ale w rzeczywistości wyglądamy zupełnie inaczej w podobnych stanikach, to co na kogoś innego (w tym samym rozmiarze) jest dobre - na mnie wcale nie.

Gość brafitting
wiem ze w cm ten obwod wychodzi 70 ale 70 jest na mnie za luźny tylko 65 jest ok ale to sie tez roznie odnosi do tych misek i juz sama nie wiem

Zmierz stacjonarnie to co poradziła pani, weź może miarkę ze sobą, zmierz rozstaw fiszbiny U, UU, głębokość miski. W sklepie internetowym onlyher są podawane takie wymiary, na allegro często też. Z wymiarów wychodzi Ci 65GG brytyjskie.

Gość brafitting
o co chodzi z tym rozstawem fiszbiny dokladnie?

Tak naprawdę to każdy biustonosz powinnyśmy przymierzyć bo różne firmy mają różne rozmiarówki. Ale jest już coraz więcej salonów z bielizną, w których oferują brafitting. W Krakowie na Zwierzynieckiej jest salon christies - tam oferują profesjonalne dobranie bielizny. No i wnętrze jest przecudne.

Rozstaw fiszbin bywa różny w poszczególnych modelach bielizny - odpowiada to rozstawowi biustu kobiet.Jedne mają piersi blisko siebie ( z reguły panie o szczupłej budowie), inne mają szeroko rozstawione (panie o budowie atletycznej,nie mylić z osobami tęższymi). Generalnie fiszbiny powinni być tak rozstawione,by miska obejmowała całą pierś,a fiszbiny na nią nie nachodziły. Jak kupujesz stanik pamiętaj,że między piersiami powinien dobrzeprzylegać (nie może odstawać).Pod biustem nie może być luźny,ani za ciasny (tworzy nieestetyczne wałki).Miseczka musi obejmować całą pierś. Warto też pomyśleć o odpowiednim fasonie.