Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stolatmalolat

Oklepane imiona

Polecane posty

'Przyjęło się, ze w ten sposób nazywają dzieci rodzice z mało zamożnych domów, żeby wyróżnić swoje dziecko imieniem, bo to takie "dobrze brzmiące". Rodziny zamożne wybierają imiona zwykłe lub rzadziej używane, typu Franciszek czy Hanna. To chyba zalezy od mody, a moda obecnie podąża w tym własnie kierunku.' ---> dokładnie to chciałam napisać.

Gość do oryginal
Karol po papiezu daja ludzie ze srodowisk katolickich - czy az trzeba Cie oswiecać?

Gość ludia nie mysl; rodzin
zamoznych z inteligenckimi, to nie zawsze idzie w parze.

Gość lydia nie myl rodzin
(miało byc)

Moja ciocia ma na imię MARYTA - jeszcze na tym portalu nikt nie wymienił-dla mnie brzmi dobrze bo się osłuchałam,ona jest fajna - ale oryginalne no nie?

Gość do oryginal
ze sie deklaruje 90% nie swiadczy o tym, ze tyle procent jest faktycznie wierzącychi, to na tyle powaznie, zeby uczcic w ten sposób swoje dziecko.Z tego, co widze, to imie nazdawali głownie rodzice zdecydowanie religijni. Zreszta faktem jest,ze w zadnym innym kraju po wyborze Papieza tylu Karolow sie nie pojawiło.

a mi się podoba Kornelia, rzadko spotykane ale nie trudne w wymowie, a imię męskie Adam lub Bartuś :)

Gość Szczęśliwa mamusia hani
Sama mam na imię Amanda.i mam 34lata i wcale nie jest mi ciężko sie przedstawiać.jestem z porządnej katolickiej rodziny a mimo to według waszej teori mam zagraniczne, zresztą piękne imię.a moja córka ma na imię Hanna.nie ma reguły. I nie wciskajcie mi że amanda to brzydkie imię.wszędzie sie tak samo je pisze i tak samo brzmi

Gość powodkowa
Mi się podoba imię Olga , nie oklepane i bardzo fajne . Nazwę tak moją kruszynkę ;)

Najbardziej oklepane imiona (wśród moich rówieśników) to Ania, Ola, Magda. Zawsze w szkole, na studiach pełno było dziewczyn noszących te imiona i ciężko było czasem się połapać o kim mowa. Nie wiem jak nazwę swoją córkę, ale na pewno postaram się, żeby było w miarę oryginalnie (ale również nie skrzywdzę jej czymś w stylu Andżeliki czy Nikoli).

w moich rejonach najczęściej występują Emilie, Amelie, Wiktorie i Nikole nie spotkałam się z Julią ani Leną jeszcze