Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stolatmalolat

Oklepane imiona

Polecane posty

Gość aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Apolonia kojazy mi się z tą Apolonią z niani:) a Paola z sokami:)

Gość szpola za
Antonina czyli Tosia też śliczniusie :)

Gość Magda jest takie imie ale
Paola to z Pauliną m isię kojarzy nie z Polą. Paulina to ładne, neutralne imię, które chyba w każdym zakątku świata ma taką samą formę :)

Nazywajcie swoje dzieci, tak jak się wam podoba, każdy ma inny gust. czy wy nie macie innych problemów?? :O

camember mamy ale po to jest forum by prowadzić takie rozkminki na RÓŻNE, nawet te mało ważne, tematy :)

Wiem, że to forum, każdy ma prawo się wyrazić, ale po co od razu besztać ludzi i przeklinać? :O Może się coś komuś nie podobać, ale szanujmy czyjeś zdanie...

a kto kogo beszta i przeklina :O

no ale nie ma tam bluzgów na te osoby tylko opinia, ze krzywdza dzieci

zreszta camember, pewnie masz normalne imię, a co ma powiedzieć taka Dżesika jedna z drugą jak mają coś w głowie i dorosną, to wstyd będzie się przedstawiać

Gość Ostra a tak całkiem serioq
kogo najbardziej lubisz a kogo nie cierpisz na kafeterii?

Powiem wam, ze mało spotkałam imion, o których piszecie. Moja kuzynka nazwała córkę Nicola, ale mieszka w Irlandii. Inna koleżanka dała imię Maja, a jeszcze inna Lena. Poza tym jest Wiktoria, Patryk, Julia, Jaś - to są dzieciaczki do 3 toku życia. Jessice znam jedną, ma ok.15 lat. A reszta to normalne imiona.

Każdy rozsądny człowiek wie, że niemowlę sobie samo imienia nie wybrało tylko rodzice, więc, myślę, że to nie problem...

Gość to nie rodzice krzywdzą swoje
dzieci nadajac im takie czy inne imie. Krzywdzi je ta cała masa palantów, która ich imię wyśmiewa. Co za różnica czy ktoś ma na imię Petronela, Ewa, Gryzelda, Brajan czy Zosia? Imię to tylko etykietka, zbiór literek. Gnębcie koogś dalej nie patrząc na to, że jest fajnym człowiekiem, tylko na to, jak ma na imię. Patologią jest własnie to wasze wyśmiewanie kogos, a nie nadawanie dziecku trych imion które tu podajecie.

sam napisałeś - to etykietka. wróć do tego.

Gość ijabuba
To nie wstyd i wiocha ,ze dziecko ma zagraniczne imie...Wiocha to jest reakcja innych ludzi na jego dzwiek! Ludzi ,którzy nosa nigdzie nie wychylili, a zgrywaja swiatowców :) Inna sprawa to polska pisownia tych imion..w orginale nie istnieje rzadna Nikola,Dżessika czy Brajan. Cóz ma zrobic dziecko ,ze rodzice nie pzemysleli sprawy polskiej pisown i synchro zpolskim nazwiskiem ,pani w okienku upiera sie na polska pisownie ( choc nie musi ,wszak jestesmy w Unii ),a sasiedzi wydziwiają ,bo ktos odstaje od szarej masy... Mnie osobiście rażą te wszystkie "gustowne " i "dobropochodzeniowe "imiona typu: Zosia, Hania,Franio, Stasio czy Jasio , ble ! Ja to w nich widze chłopów co najmniej Reymonta :) Moja córka ma na imie Pamela :), nie znam rzadnej innej.Inie inspirowała mnie Anderson,bynajmniej:) Urodziła sie gdy był wysyp na Patrycje i Pauliny :) Teraz gdy mieszkamy poza Polska nie ma z nim rzadnego problemu :) Chyba nie zdajecie sobie sprawy jak wymawiane sa te nasze polskie imiona....Maja= Madża ! Na szczęścieo gustach sie nie dyskutuje ,jak napisano powyzej. I na szczęście kazdy moze nazwać swoje dziecko jak chce ,nie zwracając uwagi na wasze opinie ! :)

Gość rzadnej rzadnej rzadnej rzadne
rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej rzadnej

Gość luska.s
To co podałeś to nie są oklepane imiona. Wśród dzieci oklepane są Julki, Majki i Jakuby. Wśród starszych to pewnie Anny, Joanny i Katarzyny. Co do tej teorii, że ludzie o niskim wykształceniu dają takie imiona to szkoda gadać, ktoś tak powiedział i teraz taka jak ty sobie mówi : ja jako dobrze wykształcona dam na imię np. Franciszek. A co z z rodzeństwem np. Kasia i Samanta - jedną chcieli wywyższyć i ułatwić jej życie, a drugiej nie?? Ludzie wybierają imię takie jak im się podoba, anie dorabiają do tego takiej ideologii jak wy. Ale wmawiajcie sobie tak dalej to pewnie sie w końcu dowartościujecie. Mi osobiście nie podoba się też np. Brajan, ale nie podoba mi się tez Zosia! Poza tym zarzucacie tym ludzią, że czerpia swoje pomysły z tv, z Zachodu. A przepraszam bardzo skąd nagle taka moda na Amelki, Kuby, Julki, Tosie??? Jak tylko w serialu pojawi się jakieś dziecko to nagle to imię zaczyna bić szczyty popularności.. Ludzie zastanówcie się czasem..

Gość iusa
moja corka bedzie sie nazywac Marlenka:D

Gość imie swiadczy o tym z jakiego
srodowiska dziecko pochodzi, o gfustach rodziców i nic na to sie nie poradzi. Jesli nadane po jakims obciachowym serialu to znaczy,ze rodzice sa jego fanami.Za czsów komuny sporo było Wlodzoimierzy - po Leninie. Po wyborze Papieża - Karolów. Po stanie wojennym przez dluzszy czas nie było Wojciechów. Imie Sebastian stało sie popularne po serialu Bella i Sebastian.W ubiegłym wieku po ukazaniu sie Trylogii byl wysyp Andrzejów, Michałow i Baś. A po przysłowiowym juz kiczu literackom "Tredowata" - - Waldemarów. Wczesnie, poMickiewiczu, masowo pojawiły sie Grazynu i Tadeuszowie.

Gość iusa
i dlaego ja dam oryginalnie Marlena-prawda ze ładne?

Gość Masia26
Mój syn będzie miał na imię IGOR i jakoś mnie nie razi że ro Rosyjskie imię

Gość PlaAastyczna
Tez znalalm jedna Marceline ..znam nadal ale mam nadzieje wiecej jej nie spotkac ..to imie z gory u mnie skazane jest na kleske :P... ...Przekichane z tymi imionami zwlaszcza gdy sie nam z kims juz kojarza...

Gość iusa
ale napiszcie co sadzice o Marlenie...za 4mce rodze:) i mnie sie bardzo podoba imie to ale nie znam osobiscie zadnej:) wiec licze na Wasze opinie:)

Gość marlena to b. ladne imie
:)

Gość anna ania anulka
Jest szansa dla Ań i Kaś ;) teraz w szkole - szczególnie podstawowej, tego imienia jak na lekarstwo ;) zaczyna być oryginalnym. Na tle 10 Julek jedna Ania staje się osobowością ;)