Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanaaaaa

Problem.. Chlopak i moje tabletki anty

Polecane posty

Gość nanaaaaa

Moj chloapk nie jest wogole przekonany do tabletek antykoncepcyjnych. To znaczy uwaza ze sa dla nas przydatne wiadomo ale boi sie o moje zdrowie i powiedzial nawet ze jezeli kiedys bede miala problemy w zajsciem w ciaze to bedzie obwinial te tabletki ... nie potrafie go przekonac ze jak beda odpowiednie tabletki to tak nie bedzie... co myslicie o tym ?

Gość myślę że masz normalnego
i odpowiedzialnego chłopaka, który się o Ciebie martwi i nie stawia wygody i braku gumek ponad Ciebie. Jednak statystycznie większośc kobiet zdecydowanie po odstawieniu problemów ani z ciążą, ani z niczym nie ma. Ale ryzyko minimalne kjest, zwłaszcza przy długim stosowaniu

Gość ma rację
każda ingerencja hormonalna w organizm kobiety może zaburzyć rozrodczość. Już bardziej naturalna jest spiralka domaciczna, gdyż pozwala na ujście krwi menstruacjnej na zewnątrz. Najlepszą, choć bardzo ryzykowną byłaby matoda naturalna, wykorzystując dwa okresy niepłodności: drugi stały- 11 dni przed spodziewanym okresem, pierwszy ruchomy -uzależniony od długości cyklu i ilości dni krwawienia. Notabene, im dłużdszy cykl, tym więcej dni niepłodnych jest w pierwszym okresie niełodności. Ponieważ uprawisz seks, zatem spróbuj znaleźć coś dla Was w necie pod hasłem: "fizjologia i filozofia seksu" O pewnych rzeczach Twój chłopak zapewne nie miał i nie ma zielonego pojęcia, tak jak 85% badanych ankietowo mężczyzn. Cyt.: 80% badanych mężczyzn seks w życiu stawia na 1-szym miejscu. Co to może być za seks skoro nie wiedzą, że kobieta wymaga 5 razy dłuższczego czasu, w stosunku do mężczyzny, stymulacji łechtaczki by osiągnąć orgazm. Statystyczny mężczyzna już po 2 minutach strzela spermą i zostawia kobietę, nie wiedząc, że zostawił kobietę bez orgazmu.

Wynos się podszywaczu. Jak chcesz reklamować wszedzie to swoje vademecum na którym nic nie ma odkrywczego, to jeszcze musisz się podszywać i wysyłać głupie linki. Powinieneś się leczyć bo masz jakieś problemy psychiczne, jak widać Twoje wspaniałe zasady z vademecum na mózg Ci padły:/ Do autorki. Z tego tematu przy tym gościu już nic nie będzie. A jak chcesz chłopaka do antykoncepcji przekonać, niech idzie z Tobą do lekarza, który mu wszystko wyjaśni.

Gość zdesperowana żono
to się tylko ciesz ale mam jedną prośbę - nie pisz młodym dziewczynom - bo obserwuje twoje wpisy i widzę że jest to u ciebie nagminne - że tabletki nie robią żadnej krzywdy , że przesadzamy że to sam miód cud i orzeszki , to zawsze będzie ingerencja w organizm bo chyba sama nie wierzysz w to że tak nie jest i jeśli 99 na 100 kobietom pigułki nie zrobią krzywdy to świetnie ale nie zapominajmy o tej jednej która problemy miec będzie i to różne. To że ty ich nie masz i twoja kuzynka i siostra i całe osiedle nie oznacza że osoba której doradzasz również.To nie oznacza że pigułki są super bo takie są dla ciebie i ty nie miałaś skutków ubocznych a oznacza jedynie że w twoim przypadku zdały egzamin

Gość rteteett
test, bo pojawiły się dziwne wymogi dot. nicka

Gość podszywaczzzzzzzz
Do "Myślącej": za karę, że nie grzeszysz humorem i głupio czepiasz się jakiegoś podszywacza, "zaskoczysz" w przeciągu 3. miesięcy. Pewnie jesteś seksowną laską, zatem na pożegnanie masz👄 i kilka 🌼🌼🌼

zdesperowana żono --> zdanie mam takie, ze jak nic sie nie dzieje, to po co reygnowac z tabletek tylko dlatego ze ktos cos wyczytal i nalega. ja bym osobiscie bala sie ciazy za bardzo zeby nie brac tabletek. wszystko inne jest dla mnie zawodne a nie dalabym sobie nic do srodka wsadzac.. chodzi mi o spiralki i inen tego typu mechaniczne rozwiazania. nie znajduje innej metody dla siebie mimo ze mam dosc brania dzien w dzien od teraz juz 9 lat tabletek (z przerwa na ciaze..). zgadzam sie ze moze na kogos innego inaczej podzialac niz na mnie. przyznam ze tez sie balam ze nie bede mogla w ciaze zajsc, a poszlo mmi bardzo latwo i dziecko zdrowe w 100%. wiec uwazam tabletki za najlepsza metode.. ale co jest jeszcze roznie skutecznego powiedzcie mi??

Gość nanaaaaa
Nie chodzi o to ze moj chlopak nalega zebym przestala brac tylko poprostu sie boi a ja nie zaczelam brac jescze tabletek dopiero po nie mam zamiar isc i nie wiem jak na mnie zadzialaja.. Ja sama naczytalam sie tyle wszystkieog i zauwazylam ze naprawde na kazda inaczej dzialaja ale celem zalozenia tego postu bylo to jak moge przekonac chlopaka do tego zeby sie nie bal o ciaze pozniej a nie to zebyscie sie nawzajem sprzeczaly czy tabletki to dobra sprawa czy nie... Moj chloapk jest strasnzie uparty i nie wiem czy w jakis sposob go przekonam.. najpierw chyba mussimy zobaczyc czy dostena odpowiednie tabletki dla siebie ale nawet jezeli po tabletkach nic mi nie bedzie to on i tak bedzie sie bal.. i to mnie dreczy. bo co jezeli moge miec prolbemy z ciaza ale nie z winy tabletek.. to wteyd on nie uwierzy i nie bedzie nigdy jzu chcial zebym brala te tabletki...

po prostu musisz zdecydowac za siebie - masz do tego prawo. daj mu do poczytania artykuly na necie ktore sie pozytywnie wypowiadaja o tabletkach. bo z tym jakie one sa niebezpieczne to trcohe przesada uwazam. wszystko moze byc niebezpieczne, nawet witaminy.

Nie przekonasz go inaczej jak rozmową z lekarzem. A sama najpierw zrób badania hormonów płciowych i tarczycy, aby spawdzic czy faktycznie nic sie nie dzieje, do tego USG dopochwowe.

Gość rewelacja .
są ponoć tabletki anty dla mężczyzn, , albo podwiązanie nasieniowodów , spróbujcie. Po co Ty masz ryzykować, może niech on spróbuje. W razie jego bezpłodności, jakiś jeden plemnik można z jego jądra wydostać i zapłodnić twoje jajeczko. Bezpłodność u Ciebie to raczej rzecz nieodwracalna.

Gość propozycja doskonała
albo najpierw urodź dziuecko, a później podwiąż jajowody albo bierz tabletki jakie popadnie!!!!!

Gość jeden plemnik i zapłodnienie
Człowieku gdzieś Ty się uchował że wierzysz że jeden plemnik ma szanse na zapłodnienie komórki... Owszem docelowo zapładnia ją jeden, ale to wiele plemników osłabia oslonkę jajeczka i większość plemników ginie zanim do jajeczka dotrze. Tylko najsilniejsze są wstanie dotrzeć do jajników... Szansa że jeden plemnik który u mężczyzny powstanie, akurat dostanie się w drogi rodne kobiety w dni płodne i zapłodni jajeczko są absurdalnie małe... Niepłodnośc u kobiet wynika z wielu przyczyn i czasami jest odwracalna. Podwiązywanie nasieniowodów i jajowodów jest w polsce nielegalne

Gość nanaaaaa
chyba rzeczywiscie najlepszym sposobem bedzie zabranie go do lekarza bo to jak widze jedyny najlepszy pomysl...

Gość ale ciemnota
cyt. Myślącej: Człowieku gdzieś Ty się uchował że wierzysz że jeden plemnik ma szanse na zapłodnienie komórki... Owszem docelowo zapładnia ją jeden, ale to wiele plemników osłabia oslonkę jajeczka i większość plemników ginie zanim do jajeczka dotrze.. Ameryki nie odryłaś, że mnóstwo plemników atakuje jajeczko, a najsilniejszy zapładnia; ale to nie znaczy, że akurat jeden pobrany z jądra mężczyzny mie zapłodni. A czy Ty słyszałaś, że wcale do zapłodnienia nie potrzebny jest plemnik? Wystarczy jądro komórkowe z dowolnej komórki. W ten sposób dwie lesbijki, bez udziału mężczyzny i plemników, urodziły dziecko.

Gość jeden plemnik i zapłodnienie
Jeden pobrany z jądra mężczyzny to co innego niż stosunek. W ten sposób przeprowadza się zapłodnienie in vitro i do Twojej wiadomości nadal jeden nie wystarczy. Przy in vitro pobiera się kilka plemników i kilka jajeczek - każde zostaje zapłodnione. Tylko częśc zaczyna się prawidłowo dzielić, reszta jest do wyrzucenia. te prawidłowo dzielące się wszczepia się do macicy kobiety, a częśc można zamrożić na później - zalezy ile w sumie udało się ich otrzymać. Zwykle wszczepia się więcej niż jedno zapłodnione jajeczko, bo jest ryzyko że obumrze. A do zapłodnienia nie wystarczy jądro komórkowe dowolnej komórki... Dowolna komórka ma już pełen zestaw genów, potrzebne jest jądro komórki rozrodczej. Pobranie jądra z dowolnej komórki byłoby klonowaniem, a to na ludziach jak na razie oficjalnie nie wyszło. Co do połączenia dwóch komórek jajowych nie słyszałam. Tak czy inaczej doradzam pouczyć się biologii bo cięzko z tym u Ciebie podszywaczu i zboczeńcu. A i nie jestem Myślącą jakbys nie zauważył i ona na pewno buziaczka by ci nie wysłała bo jesteś pewnie tak szpetny jak twoje teksty tutaj. Masz małego i leczysz kompleksy na kobiecym forum - współczuje Ci