Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość edfghjk,nbvcvbn

Czy to jest zgodne z regulaminem Allegro ???

Polecane posty

Gość edfghjk,nbvcvbn

Dziewczyna kilka dni temu wystawiła na sprzedaż paczkę ubranek. Wystawiła od 1 zł, bez ceny minimalnej !! Ja wraz z kilkoma innymi allegrowiczami braliśmy udział w licytacji. Dziś, na godzinę przed ukończeniem licytacji dziewczyna poodwoływała nam oferty i zakończyła licytację. Myślę, że nie była zadowolona z kwoty, którą by uzyskała ! Ale czy mimo wszystko tak można robić ??? To ta aukcja: http://allegro.pl/show_item.php?item=1196151173

Gość Klarcia_35
Napisała jako powód że sprzedała w innych źródłach a czy to prawda to już inna historia.

sprzedała w innym źródle jeśli wystawi jeszcze raz wtedy może da się coś zrobić

Gość edfghjk,nbvcvbn
ahaaa ok :) Dziękuję za odp !

Gość allealle
nic nie zrobisz, sprzedala gdzie indziej i tak mogla. Gdyby coś stało się choćby z jednym z wystawionych ubrań. np. zginęło, przypaliło się żelazkiem, odbarwiło itp odwołuje się ofertę, bo co zrobić?

Gość ddbcfdvcfxsz
nie jest zgodne z regulaminem Mnie kiedyś też odwołała i jako powód podała "na prośbę kupującego" o czym w ogóle nie miałam pojęcia! Nie chciała sprzedać za 1 zł, a powód podała taki jaki chciała - z listy wybrała jaki był do wyboru. Przyszedł do mnie mail i dostała upomnienie z allegro. Od tego są ceny minimalne, za którą ponosi opłatę - jeśli jej nie dała to ma obowiązek wywyiązać się z umowy i nie odwoływać ofert.

Gość allealle
mogla dodać dopisek na aukcji, że zstrzega sobie zakończenie aukcji przed czasem lub odwolanie ofert, gdyż wystawiła aukcję również w innych mediach

Gość allealle
energiczna, który punkt regulaminu o tym mówi?

Gość goniąca aferki
Oooooo, następna aferka na kafeterii dotycząca Allegro :) Pieknie, pięknie ....... czekam na ciąg dalszy ;)

Kafe powinno założyć kolejny dział pt.: allegro i jego oszukańcze osobniki

Gość a jaka była kwota ostateczna ?

Gość a jaka była kwota ostateczna ?
1 zł czy poszła do góry?

Gość zezezezeze
ale w ysie wczuwacie w to allegro-dzikuski,podpierdalaczki

Tak, miała prawo tak zrobić. ALe jeśli tak będzie czesto robic, to Allegro moze to wykryc i zawiesić jej konto dyscyplinarnie - mój kolega tak miał.

oczywiście, że nie miała prawa tego zrobić choćby ze względu na podany powód. Gdy wystawia się aukcje to się pośwadcza, że w tym czasie towaru nie wystawia się na sprzedaż w innych źródłach. Wycofać licytujących miała prawo - ale podany powód jest niezgodny z regulaminem i śmiało możesz zgłosić to do allegro (tylko napisz do nich opisując sytuację, zamiast wciśnięcia samego "zgłoś".

A strona "o mnie" nie stanowi warunków formalnych, tylko i wyłącznie informacje zawarte w treści aukcji - tak gwoli ścisłości.A nawet, gdyby zastrzegła to sobie w treści aukcji - to ta zostałaby usunięta (jeśli ktoś by zgłosił) bo zasady wystawiającego nie mogą stać ponad regulaminem allegro (tak samo, jak nie mogą stać ponad prawem). Obowiązuje regulamin. Ja bym zgłosiła. Z resztą nie raz zgłaszałam i konto było zawieszane (jeśli to nie był pierwszy taki przekręt). w końcu poświęcam swój czas i nie chcę być robiona w trąbę a takie zagranie, niestety, jest bardzo częste jeśli cena nie satysfakcjonuje sprzedającego. jest opcja minimum i należy z niej wtedy korzystać.

ngLka - ok, ale są rózne przypadki np. sprzedajsze ubranka dla dziecka i załóżmy że kilka ubranek zostało "zniszczonych" przez Twojego Malucha, przypaliłaś żelazkiem itp itd, mi samej się taka sytuacja zdarzyła 1 raz, przeprosiłam, napisałam w czym rzecz i nie było problemu:)

MBM przeczytaj proszę moje posty jeszcze raz :)Odnioslam się tylko i wyłącznie do POWODU odwołania.Niezgodne z regulaminem jest, by sprzedawać w tym samym czasie w innych źródłach - a nie samo odwołanie.

sorry, jestem trochę rozkojarzona, dziekuje za odpisanie na moim temacie, pomysł super:)

Gość fdbgfgbfgbhfgbhfdgbhfgnhdghnjf
ja tez bralam kiedys udzial w aukcji, w ktorej dziewczyna odwolywala sobie aukcje kiedy chciala. /napisalam do allegro, wklepałam te wszystkie aukcji i od tamtej pory juz tak nie robi (pewnie dostala jakies ostrzezenie).

Gość mnie się podoba, ale wiesz
ale z was kable na tej kafeterii ja pieerdolę! aż strach coś napisać, bo wszędzie znajdą się jakieś donosicielki. naprawdę wstydźcie się i zajmijcie się swoim życiem, bo jak na razie to "umilacie" życie innym, ale w złym kierunku:o

Jasne, sama pewnie tak kantujesz :/ Jak nie chcesz być podkablowana, to bądź UCZCIWA! To przecież dziecinnie proste.Bądź uczciwa i szanuj czas innych.

ja nie kantuje w ten sposób, bo wystawiam tylko kup teraz. nie bawię się w żadne licytacje. nigdy nikomu nic nie zawiniłam, mam dużo pozytywnych komentarzy, ale zauważyłam, że tutaj na kafeterii ciągle się do kogoś o coś ktoś przypieprza. jakieś brudy wyciągacie, straszycie, manipulujecie, wyzywacie, gnębicie, wyśmiewacie się. istna paranoja, ja się czasem zastanawiam z kim się ma tutaj do czynienia, czy z matkami, a może z dziećmi tych matek? albo z jakimiś nawiedzonymi psycholkami?

Nie wiem, ja nie jestem każdy i nie przypieprzam się do aukcji w których nie biorę udziału (chyba, że widzę rażące naruszenie regulaminu i tym samym działanie na szkodę człowieka lub zwierzęcia, np oferowanie wysyłki żywych zwierząt pocztą).Ale jak spędzam na licytacji pół godziny swojego czasu, w tym czasie olewam inne bo ta wydaje mi się atrakcyjniejsza i nagle ten ktoś 2 minuty przed końcem wycofuje wszystkie oferty, to mnie najzwyczajniej w świecie trafia, bo to jest nieuczciwe i inaczej tego nazwać nie można.A może poszerz swoje horyzonty, zamiast wrzucać indywidualne osoby do wspólnego worka z zawistnymi babami, które próbują wejść innym w zabłoconych buciorach w życie?

nglka , raczej nie pisałam o Tobie, ale po prostu te wredne i wścibskie pomarańcze nadają kafeterii taki wygląd, że człowiek się irytuje i nie chce tu się nawet zaglądać, a tym bardziej napisać jak zaraz dostaniesz pocisk, zostaniesz o coś oskarżony, wyśmiany, skrytykowany, tak jest tu prawie na każdym topiku...dobra, zmykam spać, nie mam już siły wdawać się w dyskusję. widzę po prostu co tutaj się dzieje prawie, że każdego dnia i kafeteria jak dla mnie za chwilę sięgnie dna. takich kulturalnych osób jak Ty jest garstka...pozdrawiam.

Ano tu się zgadzam, tutaj wyjątkowo lubują się w dopier..nkach i wyciąganiu danych osobowych na wierzch :/