Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nooocik

od jakiego miesiaca na nocnik?

Polecane posty

Gość nooocik

mam 9 miesieczna corke

To jeszcze poczekaj raczej :) Znajoma psychiatra sadzała synka jak miał roczek, szwagierka jak młody miał jakiś rok i 7-8 m-cy. Szwagierka ma teraz ponad dwuletniego synka i zwłaszcza z sikaniem problem bo mały nawet jak nie ma pampersa to leje w spodnie. Zwykle koło roku zaczyna się dzieci sadzać, półtoraroczne na pewno. Z tego co wiem dziewczynki szybciej to łapią :)

Ja czytałam, że wg ostatnich badań nie ma sensu zmuszania do nocnika dzieci poniżej 2 roku życia bo nie załapią i tak,a mogą mieć traumę. Jasne posadzić można, ale jak zejdzie to nie zmuszać.

Ja bym zdecydowanie jeszcze poczekała ;) Z doświadczenia swojego i innych widzę że najlepiej najwcześniej wieku 1,5-2 lat. Nasz pierwsza przygoda z nocnkiem była wieku 1,5 roku.Klapa.Potem powrót za miesiąc czy dwa i też nic.Najłatwiej i najszybciej udało nam się w okresie ok 2 lat synka.

Gość pytanie rzeka
z moich doświadczeń: ok. roku. Posadź dziecko na nocniku i puść mu wodę z kranu. To zachęci bobaska:)

Gość olalaal90
Mój chrześniak ma 1 rok i 5 miesięcy i już od miesiąca siusia:) Kupili mu grający nocnik i to go zachęca. Jak chce siusiu to mówi, czasem nie zdąży hhe ale stara się:)

Dzieciak ma nerwy ze stali, moja to prawie zawału dostała przy grającym nocniku, wywaliłam cholerstwo i sika ładnie. A co do wieku, to wszystko zależy od dziecka, jak jest spokojne, to może posiedzieć osiem godzin i w końcu coś tam zrobi, moja dała się namówić miesiąc po drugich urodzinach, wcześniej był wrzask i ucieczka. A teraz ładnie się załatwia i leci sama wylać do łazienki :) Jak to mówią nic na siłę.

Gość moj problem na kolejne msce
1.5 roczku i juz nie robi ani kupala ani siku w majtki;-)

Gość nie pogadasz
teraz cokolwiek sie zrobi to wedlug psyhologow dziecko bedzie mialo traume.im wczesniej tym lepiej!

moja szwagierka (notabene pani psycholog :/) ma 3 letniego syna, ktory nie wola,ze chce siku (ba,sam sobie nawet portek do sikania nie sciagnie!), tylko robi w gacie. czasem w pore zapytaja go,czy chce i wtedy mowi,ale zeby sam z siebie to nie. a na nocnik zaczela go sadzac jakos grubo po 2 urodzinach,wlasnie,zeby nie mial traumy ;) moja ma rok. nocnik jest u nas jakos od 8 miesiaca jej zycia. najpierw sie z nim zapoznala,wszedzie go taszczyla za soba jak zaczela chodzic,ale poki co schodzi z niego i sie denerwuje. mniej wiecej raz na miesiac przeprowadzam kolejne proby :P