Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mniam,miam ,mniam,

Ile razy pierzecie w ciagu tygodnia?

Polecane posty

Gość mniam,miam ,mniam,

I ile jest was w domu. Bo u mnie 6 osob (prynosze jeszcze pranie od mamy) i pralka chodzi minimum 1dziennie. Mieszkam na wsi i widze ze nikt tak czesto nei pierze :O Moi sasiedzi maja 3 dzieci a pranie robia 1 w tyg i jak widze tylko 1 cykl. Jak oni to robia bo zanaczam, ze nikt w naszej okolicy nie chodzi brudny.

Gość mniam, mniam , mniam
podnosze :)

codziennie albo co drugi dzien ale 2-3 prania ale ja mam manie prania kocy, poscieli, ręcznikw, maskotek. widze po sasiadach ze rzadko piorą takie rzeczy

Gość no nie wiem, mi z mezem
wystarcza raz na tydzien, zbieramy w koszu bielizne, ubrania, reczniki i jak jest poogoda to piore...po prostu e jednym dnuiu wole wlaczyc pralke 3 razy i wszystko zebrac,poprasowac niz wlaczyc ja codziennie raz i tyle...

my na dwie osoby robimy chyba a raz na 2 tygodnie 2-3 prania.jak jest posciel to wiadomo,ze 3...jedno biale,jedno czarne (w sensie fabrujace) i ewentualnie jedno z posciela.wiecej sie nie nazbiera

1-2 razy na tydzien ale oczywscie jest to kilka pran (odzielnie kolory, biale, ciemne, reczniki) - wtedy wszytsko mam suche w tym samym czasie i prasuje na raz, a nie na raty

Gość onaoanoanoanoan
Ja z mężem pierzemy raz w tyg.

Nas jest czworka (dwoje dzieci i my).Robie pranie praktycznie codziennie,a jak co drugi dzien to 2-3 prania sie zdazaja.Tylko ja mam taka manie,ze nie zaloze dziecku drugi raz tej samej bluzki,podkoszulki...

ja, mąż i synek. przynajmniej 1-2 prania dziennie, 6-7 dni w tygodniu. ale ja mam małą pralkę na 3,5 kg wsadu. poza tym piorę pościele raz w tygodniu, często piorę maskotki, koce.... raz na jakiś czas zdarzy się dzień bez prania, ale to od święta dosłownie :)

Co najmniej raz dziennie odzież, synek ma 15 miesięcy, wszystko chce jeść samodzielnie więc tona śliniaków plus bluzeczki, spodnie i do tego nasze ciuchy (ja, mąż). Pościel, ręczniki raz w tygodniu, w niedzielę nie piorę bo rzadko jesteśmy w domu i dziecię musi się pogodzić z tym że jest karmione ;) na jutro zaplanowałam odświeżyć cieplejsze ciuchy bo robi się zimno, więc kilka razy pralka pójdzie extra.

Gość iorę 3 razy w tyg
ale puszczam wtedy po 4-5 pralek dziennie. Jest nas 4 w tym jeden uczący się sikać na nocnik maluch więc majtek cała góra.

U nas są 3 osoby (dziecko 5 lat). Piorę praktycznie codziennie,czasami mam przerwę 2-3 dniową ;) Latem wiadomo częsciej się pierze bo człowiek się poci a na dworze dziecko ubrudzi się lodem czy sokiem,już nie wspomnę o zabawach w piachu czy na tawie.

Dwoje dorosłych i dzieci 3 lata i rok, piorę codziennie lub co drugi dzień. Jak coś zasiusiane jest w koszu to nawet 2 pralki na dzień, bo mi śmierdzi z kosza. Jakbym czekała tydzień to by się nie dało wejść do łazienki, bo nic by się w koszu nie mieściło.

Gość mamusia praczka
ja piore codziennie a pralke mam 7 kg 2 doroslych i dziecko prawie roczne, kotre uwielbia samo jesc. Segreguje pranie: biale i posciele na 60-90 delikatne jasne kolory ciemne ciemne delikatne dzieciece i wychodzi mi min 5 pran w tygodniu. Plus ejuszcze jak wieksze sprzeatnie to firanki, narzuty i takie tam. Mam zasadae ze w sobote na noc i w niedziele w dzien nie pouszczam pralki, zeby miec choc jeden dzienbez szmat ;)

Gość hgcasjndskv
w sobotę 3 pralki w tym raz w tygodniu właśnie m.in pościele i w ciągu tygodnia ze 2 pralki

Gość fgdffgggggg
nas dwoje, pralka chodzi minimum 3 razy w tyg, w tym tyg robie wlasnie pranie poraz 4. 1.biale 2. kolorowe 3. ciemne 4. reczniki, dywaniki, scierki itp 5. raz na 3. tyg piore posciel (oddzielny kosz) , mam bardzo duzo na zmiane,

mi cieżko powiedziec bo piorę u siebie dopiero od 2 tyg:) jesteśmy we 2 mąż i ja i jakos 3 razy w tyg będzie.Wcześniej woziłam do mamy jakies 3 4 razy w tyg

Gość jeżeli chodzi
2osoby 3prania na tydzień, czasami 4

Gość zapytajjjjjnikl
To gdzie wy to pranie rozwieszacie skoro włączacie pralke 3 razy dziennie? Ja z ledwością mieszczę jedną turę prania na suszarce :/

Gość To wszystko zależy od pewnych
założeń. U mnie jest tak, ze nigdy nie nosimy dwa razy tego samego ciucha. Raz założony - idzie do prania. Piorę bardzo często. Warto zainwestować wtedy w pralkę oszczędzającą wodę. Pozdrawiam

Gość To wszystko zależy od pewnych
Do zapytajniiiki Ja mam trzy suszarki i albo stoją na balkonie, albo gdzieś w domu jeśli pada. Wówczas mieści się ok. 3 prań:)

Gość getgetg
3 osoby: dwoje dorosłych i jedno dziecko, i pranie wychodzi 7 razy w tygodniu (jeśli jednego czy drugiego dnia nie piorę, to i tak uzbiera się na kilka prań w następnych dniach)

JA MAM TAKA SUSZARKE ROZKLADANA TAKI STOJAK I ZMIESZCZAM 2 PRANIA TZN NP RECZNIKI SZMATKI I DRUGIE JAKIES CIUCHY BO JAK 2 PRANIA CIUCHOW TO JUZ SIE NIE ZMIESCI

Gość mrówka79
Białe rzeczy piore co drugi dzień ,a ciemne raz w tygodniu-jesli chodzi o srodek,którego używam,to płyn Dreft.I do koloru i do ciemnych rzeczy.

Jest nas troje (ja,maz i corka). Piore codziennie,ale recznie. Raz na dwa tygodnie piore posciel,koce i zabawki w pralce.

Gość lalalalalalalalalalalalal
nas jest 4 w tym dwoje duzych juz dzieci:) piore codziennie czasem dwa razy dziennie bielizne skarpetki i bielizne do spania wrzucam do suszarki elektrycznej reszte susze normalnie mamy dwie zwykle suszarki wiec sporo sie tego miesci:D niedlugo dojdzie niemowle wtedy bede wiedziala ile prania wiecej bedzie i czy sie zmiesci na suszarkach:)

pranie codziennie? jakie wy rachunki płacicie za prąd albo wode...i co wy robicie ze takie upieprzone co dzień jesteście...słyszeliście o czymś takim jak oszczedzanie wody? choćby ze względu na ochrone srodowiska?