nowka_sztuka123 6 Napisano Listopad 16, 2021 Dnia 12.11.2021 o 23:02, Laurka15 napisał: Dziewczyny szampon z Forever! Podam Wam link, ale to piszcie priv Aloes w Forever jest przerabiany w USA czy Europie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laurka15 3 Napisano Listopad 16, 2021 8 godzin temu, nowka_sztuka123 napisał: Aloes w Forever jest przerabiany w USA czy Europie? Szczerze - nie wiem. Nie zastanawiałam się nad tym, sprawdziłam parę produktów i generalnie wszystkie ok, z szamponu jestem właśnie chyba najbardziej zadowolona Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowka_sztuka123 6 Napisano Listopad 17, 2021 11 godzin temu, Laurka15 napisał: Szczerze - nie wiem. Nie zastanawiałam się nad tym, sprawdziłam parę produktów i generalnie wszystkie ok, z szamponu jestem właśnie chyba najbardziej zadowolona Pytam, ponieważ UE zakazuje stosowania formaldehydu przy stabilizacji aloesu, który ma później być kosmetykiem naturalnym, a w USA nie ma takich regulacji. Niestety kosmetyki z mlm mają to do siebie, że nie ma szans na znalezienie obiektywnych opinii - raczej wszystkie są pozytywne, pisane przez konsultantki, a brakuje opinii merytorycznych czy właśnie informacji o pochodzeniu składników. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowka_sztuka123 6 Napisano Listopad 17, 2021 23 godziny temu, pamparampam90 napisał: ja mam strasznie suchą skórę głowy swędzi przez to, że czasami drapie aż do krwi, nie wiem jak sobie z tym poradzić Próbowałaś stosować olej przed myciem głowy? Mi na mega suchą skórę pomogło olejowanie skóry głowy i balsam do ciała nałożony przed myciem (Dexeryl emolient). Szampon nie nawilży porządnie, bo za chwilę go spłuczesz, a odżywki czy maski są głównie przeznaczone do włosów, więc ich składniki niekoniecznie mogą pomóc przy problemach skórnych. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Laurka15 3 Napisano Listopad 17, 2021 11 godzin temu, nowka_sztuka123 napisał: Pytam, ponieważ UE zakazuje stosowania formaldehydu przy stabilizacji aloesu, który ma później być kosmetykiem naturalnym, a w USA nie ma takich regulacji. Niestety kosmetyki z mlm mają to do siebie, że nie ma szans na znalezienie obiektywnych opinii - raczej wszystkie są pozytywne, pisane przez konsultantki, a brakuje opinii merytorycznych czy właśnie informacji o pochodzeniu składników. Wiem o czym mówisz. Może da się to wygooglować? Nie zastanawiałam się nad tym nigdy, wypróbowałam, sprawdziło się więc używam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
nowka_sztuka123 6 Napisano Listopad 18, 2021 11 godzin temu, Laurka15 napisał: Wiem o czym mówisz. Może da się to wygooglować? Nie zastanawiałam się nad tym nigdy, wypróbowałam, sprawdziło się więc używam Próbowałam wygooglować, bo po prezentacji oferty na spotkaniu z przedstawicielkami Forever miałam mocno podrażnioną skórę. Żadna z obecnych konsultantek nie była w stanie mi powiedzieć dlaczego tak się wydarzyło. Potem sama wyszukałam informację o tych regulacjach, bo Forever chwali się, że ma uprawy w Ameryce Południowej (tam nie ma już żadnych regulacji prawnych), ale sama firma prawdopodobnie produkuje w USA (choć kod ean wskazywał na Kostarykę). Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
MarysGlebiec 0 Napisano Grudzień 1, 2021 Dnia 2.12.2014 o 14:03, Gość gość napisał: Nie chcę cię straszyć ale mnie też tak kiedyś głowa swędziała i okazało się, że to wszy. Zastosowałam specjalny szampon http://wszawica-sora.pl/ i na szczęście to paskudztwo ustąpiło całkowicie. Tak samo jak swędzenie. Włosy moga się osłabić po kuracji, więc dodatkowo można je wzmocnić np. biotyną i cynkiem w drazetkach Merz Special opracowanych z myślą o zdrowych włosach. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach