Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość raffe

Dlaczego mężczyźni tak bardzo chcą syna a jak im się nie uda to oczekują wnuka?.

Polecane posty

Gość raffe

Mój ojciec cały czas miał żal do matki że nie urodziłam się chłopcem, gdy ja byłam w ciąży to powiedział mi że ma być chłopiec bo dziewczynki to on nie chce na oczy widzieć:( nie traktowałam tego poważnie ale jednak źle się z tym poczułam.

nie martw sie, moj ojciec ma 2 corki. do naszych kuzynow za to mowi "syneczku", tak sobie rekompensuje brak meskiego potomka.

Gość raffe
Co to znaczy żę syn jest wartościowszy? w końcu w większości opiekują się rodzicami na starość. Ja się nie martwie, głupio mi słyszeć takie komentarze od własnego ojca , który uważa że to jest jeszcze w dodatku śmieszne.

Gość monique2222
no.. moj facet też stwierdzil ,że chcialby syna bardziej. a mój ojciec niby mówil ,że chcial zawsze corkę czyli mnie ,ale np nie raz mu szkoda bylo ,że nie chce sie nauczyć grac w piłkę..

Gość raffe
Syn, teraz ma już 4 latka. Mojemu ojcu szkoda było że nie chce isc z nim na grzyby, grac w piłke czy wybrac się z nim na mecz bo nie rozumiał że mnie to nie interesowało a pretensje do matki to miał oto całe życie.

syn , czyli osobnik płci męskiej , jest obrazem genetycznej doskonałości ludzkiego gatunku :classic_cool: Jest także gwarantem przetrwania rodu , oszczędzi też rodzicom wstydu "łatwej córki" :classic_cool:

Gość Kinga...
i można się pobawić kolejką ;)

Gość Monique2222
a dlaczego? wydaje mi się ,że dlatego ,że mimo równouprawnienia syn jest jakby ,,dziedzicem" roku ,nazwiska... a kobieta przechodzi do innej rodziny jakby.. no i syn kojarzy się z mocniejszym ,silniejszym.. można z nim pograc w pilkę czy pójsc na mecz, nauczyć pewnych rzeczy ,ktorych samych sie uczylo jak bylo się chlopcem

Gość mądry sebian81/piękny kwiat81
Bo córka będzie zapłodniona przez czort wie kogo, a syn będzie d00pczył córeczki innym tat00siów analnie!

Gość też
Nazwisko może być przekazane również w linii żeńskiej. Nie spotkałam się na szczęście z takimi fochami facetów. BTW dla dziadka wnuk ze strony córki jest bardziej "wartościowy", bo na pewno jest dzieckiem córki. Co do potomstwa syna... a czy to do końca wiadomo, że to jego ;)

Gość nie każdy facet mój chciał
córki - takie córecvzki tatusia.... a mamy 2 synów - bardzo ich kocha ale czasem wspomina o 3 dziecku - oczywiście też marzy o córce....

Gość raffe
Ja teraz jestem ze swoim mężem w trakcie rozwodu ale co do nazwisko to syn nosi moje nazwisko, z pewnych względów mój już wkrótce były przyjął moje nazwisko.

Gość przyszly tatusiek...
A ja bym chcial corke i beda ja mial juz nie dlugo Taka ktora by mi ugotowala, wyprala, wyprasowala ubrania, corka napewno dla ojca to zrobi , predzej niz zona , moja corka moglaby byc nawet lesbijka a o dziecko moglaby sie tez z czasem po skonczeniu studiow i znalezieniu pracy rowniez starac, nie przeszkadzala by mi corka lesbijka z nieslubnym dzieckiem.