Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość elma światt

ile kromek na śniadanie/ kolacje zjadają wasze dzieci?

Polecane posty

Gość elma światt

i w jakim są wieku? (max 7 lat) Tak z ciekawości pytam bo chce zobaczyć jak to jest z apetytem mojej córy na tle innych dzieci.

Gość elma światt
napisałam ze max do 7 lat. powyżej tego wieku niespecjalnie mnie to interesuje bo wiadomo, ze nastolatki jedzą dużo. 19 mies i 2 kromki?To moja ma 4 lata i ledwie jedną wciśnie, a czasem nawet zostawia. Pół bułki to dla niej max możliwości.

Gość elma światt
Tak, a elmo to ukochana bajka :) Zresztą moja też.

Gość 2,5 roku i pol kanapki
prawie pietki.... a czasem w ogole tylko mleko wypije....

Tak, jak jest bardzo glodna to potrafi zjesc dwie kromki chleba bez skorek. Ale to tylko z pasztetem lub zoltym serem. tak ogolnie to straszny niejadek :P

Mój ma 5 i pół roku i zjada jedną lub dwie. Zależy jaki ma apetyt. Ale jak robie mu takie kromki wymoczone w jajku z przyprawami i upieczone na patelni to zje 3 lub 4.

Gość mamama martynkiii
Moja corka ma 17 miesiecy.I jak na swoj wiek je bardzo duzo. Dzis na snadanie zjadla- 2 kromki chleba takie srednie z serkiem topionym do tego calego pomidora i ogorkaA przed tym pol.h wypila ok.200ml mleka z kaszka. I niewidomo gdzie to idzie- jest chudziutka wazy zaledwie- 10,5 kg.Alejest za to wysoka. Zawsze jadamy posilki razem.Mala zje swoja porcje i jeszzce wyjada odemnie.

Moj synek ma 13 m i na sniadanie zjada dwie srednie kromki bez skorki a jak z weka mniejsze to nawet 3 a tez po nim nie widac bo wazy 9,5 kg

Gość Marchewka z groszkiem:)
mój syn ma 9 miesiecy i zje 2 skibki chleba z masłem i dzemem,oczywiście chleb bez skórki

Gość 14 miesiecy
zje czasem i 3 kromki (bez skorki)

mój ma 4 lata i je jedną kromkę, to max jego możliwosci. Czasem do tego troche jogurtu. chyba ze nutella lub maslo orzechowe, to zje nawet 3. Ale rzadko mu to daję.

Gość mammam martynkii
A co takim dziecio dajecie na kolacje i sniadania. Jakos urozmaicacie posilki. Moja corcia ostatnio bardzo polubila ogorki i pomidory.Codziennie jej daje. Ja daje oprocz mleka czy kaszki np. jajko na twardo, parowki, omlet, kanapki z wedlina, serem zoltym, pasztetem, sewrek topiony, dzem. Czasami mleko z makaronem. Mam wrazenie ze ciagle je to samo.

Gość bjzxb zb Z
9 m-cy i dwie skibki chleba? można podawać dziecku tak małemu ?

Gość fedgthjyk
Syn 4 lata - zje 2-3 kromki chleba z ulubionym serem żółtym Córka 2 lata -ok. 1,5 kromki z szyneczką