Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssaraaa

małe piersi..

Polecane posty

30B ma podobną wielkość do 70A, tyle tylko że ciaśniejszy obwód. Często miski odstają tez przez za luźny obwód, a jak obwód zawiążesz na supeł to wszystko wypływa. 65B i 80B to zupełnie inne miski i obwody, 80B będzie o wiele większe. Marki już podawałam, Pour Moi, Discover Mademoiselle, może Mimi Holliday, z pozostałych, ale to raczej internetowo Gossard, La Senza,ostatecznie Marks & spencer ale oni mają nieunormowaną rozmiarówkę i to jest loteria czy trafisz ścisły obwód czy luźny, większa miskę czy mniejszą.

Gość a ciekawe co mi poradzisz ..s
dzieki glaszcza sprobuje poszukac czegos w tym rozmiarze, zobaczymy jak wyjdzie:)

Ekspert to chyba za dużo powiedziane :P 67/80 Masz kilka możliwości z brytyjskich: 30B, 30C, 28C, 28D, ciężko określić co będzie najlepsze, musiałabyś zmierzyć. z polskich: 65B, 60C, 60D

Dokładnie, 70 będzie na 100% za luźne. Dobre może być najwyżej 70 effuniak, bo te staniki są bardzo ciasne, obwód często trzeba zawyżać, ale to już zależy od Twojej własnej ściśliwości.

Gość maaale piersi
moje wymiary to 77/87 chociaż pod biustem nie bardzo wiem czy dobzre mierzę, czy na plecach nie za wysoko ogólnie mam malutkie pieri szczególnie po karmieniu prawie nic z nich nie zostało

Gość maaale piersi
dziekuje:) bede szukać takiego rozmiaru bo zazwyczaj nosiłam 70A a ostatnio 75b

No właśnie, że internetowo to wolałabym nie kupować, bo jednak co przymierzone to dla mnie bardziej pewne.

Kupując internetowo (w sklepach) masz 10 dni na zastanowienie się i przymierzenie stanika pod wszystkie bluzki jakie tylko masz. Potem możesz odesłać stanik jeżeli Ci nie będzie pasował. Rozmiary, które podaję sa czysto teoretyczne, tylko z wymiarów, ale wiadomo, że każda z nas ma inny biust, inny kształt i stan, inny będzie biust 20 latki i inny 40 latki. W praktyce może okazać się, że potrzeba miski mniej lub więcej. Ale zawsze podczas przymierzania należy wygarnąć cały biust spod pach i z pleców do miski, wyregulować ramiączka, poruszać się trochę i dopiero oceniać jak leży.

Gość WredneSuczyskooo
W taim razie ja też poproszę Ciebie o pomoc:). Pod biustem mam 73 cm, w biuście 90 cm. Jaki stanik bedzie dla mnie odpowiedni? Teraz noszę 70b, tyle, że zwężam obwód, a te gąbki przesunęłam bardziej w kierunku pach, żeby piersi tworzyły dolinke, bo ak to mam porozjezdzane na boki;/. Nie dosc, ze male, to wygladaja, jakby wcale ich nie bylo, jak nie mam ych gabek;/. Z gory dzieki za pomoc.

73/90 Zacznij od brytyjskich 30E, polskich 65G. Jeżeli będzie Ci za ciasno to wtedy 32D brytyjskie, 70D polskie. Podejrzewam że masz biust pod pachami, jeżeli tak go upychasz w 70B, więc będzie co zgarniać do misek spod pach. Nie szalej z zakupami, bo możesz doświadczyć migracji biustu na właściwe miejsce i może będziesz potrzebowała niedługo większych misek. :)

Gość WredneSuczyskooo
Dziękuje Ci Głaszczko:). Oglądałam na Allegro sttaniki 65G i 70D i z ego co widzę, o są na mnie za duże. A nie lepsze byłoby 65E?

A skąd wiesz że są za duże jeżeli nie mierzyłaś? :) Poszukaj 30E, czyli 65E, ale brytyjskie, marki np. Panache, Freya, La Senza (chociaż La Senzy może lepiej byłoby szukać 32D lub DD, bo staniki są w miarę ścisłe), Debenhamsy nie są złe, Discover Mademoiselle, Pour Moi, ale te też potrafią być ciasne. Odradzam na początek M&S, bo tutaj staniki wypadają różnie, możesz trafić na obwód i ciasny, i luźny, różne miski w tym samym rozmiarze. Czy w tym swoim skróconym 70B obwód już nie podjeżdża i trzyma się cały czas w tym samym miejscu? Wygarniasz biust do miseczek spod pach? Jeżeli nie, to wygarnij i zobacz, że potrzebujesz większej miseczki.

Gość ????????
daj zdięcie to bedze więcej odpoweidzi