Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sssaraaa

małe piersi..

Polecane posty

Gość Kornelllliaaaa
Czyli jak już uda mi się znaleźć jakiś porządny sklep to mam pytać o rozmiar, który podałaś ? a powiedz mi tylko jeszcze na czym polega "zgarnianie" biustu ? trza go zebrać zewsząd i umieścić w staniku, który jeśli będzie dobry to ten biust tak będzie trzymał i nic nie wypłynie poza, tak ? Dziękuję Ci dobra kobieto za porady, trochę się tu wepchałam autorce, no ale cóż ;) ps. do autorki- jeszcze się może zdarzyć mnóstwo rzeczy, zanim skończysz dojrzewać, musisz wierzyć, że nie będzie tak jak ze mną i rozwój biustu nie zatrzyma się na pierwszej fazie wzrotu ;) głaszczka jeszcze raz wielkie podziękowania za poświęcony czas 🌼

Tak, zacznij od tego rozmiaru. Dostaniesz pewnie kilka modeli do zmierzenia. Załóż stanik w pochyleniu, zapnij, potem lewą ręką odegnij lewą fiszbinę i prawą ręką od strony pleców, pachy, zgarnij wszystko do miseczki i połóż fiszbinę z powrotem. Z drugą piersią tak samo, tylko ręce na odwrót. Wyreguluj sobie ramiączka. Jeżeli obwód będzie odpowiedni, to przy wymachach rąk nic Ci nie ucieknie, biust będzie się trzymał podczas biegania, skakania i skłonów. Już nigdy nie będziesz musiała zakładać z powrotem stanika na piersi po podniesieniu rąk, bo zgaduję, że tak Ci się w 75B działo. Stanik w odpowiednim rozmiarze zakładasz rano i zapominasz o nim na cały dzień :) Proszę bardzo :)

Aha, stanik zapinamy na pierwszą haftkę, żeby w miarę noszenia i rozciągania obwodu móc zapinać ciaśniej :)

Gość sssaraaa
zmierzyłam swoje piersi i ciasno pod nimi mam 76 a w biuście mam 84. Co możesz mi doradzić? Dodam że moje piersi są tak trochę "daleko od siebie" :(. Przepraszam że odpowiadam tak późno ;)

To masz takie uczciwe 70B, tyle tyko, że nie z byle bieliźniaka za 20zł, tylko coś porządnego, o dobrym kroju, bez gąbek, z dobrym obwodem. Np marki Pour Moi, Discover Mademoiselle, Effuniak, ale u Effuniak musisz obliczyć sobie rozmiar na stronie w kalkulatorze.

Gość sssaraaa
mieszkam w małym mieście i nie ma u nas takich sklepów. Jest jedynie triumph, atlantic i w sumie nic poza tym

Do Triumpha nie zachodź, bo mają strasznie rozciągliwe obwody, w atlanticu też nie masz czego szukać niestety.

Gość głaszczka jeszcze ja :)
pod biustem 73 w biuście 83/84 prosze napisz hmm, po polsku tzn czy to B czy A :) dziękuje z góry

tzn, normalnie nosze miseczkę A czyli to co powyżej jest do mnie>?

73/83 To jest jakieś 65C :) Z ciaśniejszych 70B, ale to muszą być naprawdę ciasne, takie push upy za 15zł bedą podjeżdżać

dziękuje:) z triumpha? czy z tych firm które wymieniłas wczesniej

Miseczka A w obwodzie 65 będzie znacznie mniejsza niż miseczka w 80A, więc rzucenie hasła 'noszę A' nic nie mówi.

czyli 65 C np w Effuniak?

W Triumphie nie znajdziesz obwodu poniżej 70, a ich 70 rozciąga sie z czasem do 90cm, więc nie warto nawet zachodzić. Gdzieś w tym wątku podawałam mapę, sprawdź do którego sklepu masz najbliżej. Mało jest firm, które szyją miseczki A-C, zazwyczaj to zaczyna się od D, ale mniejsze miski ma właśnie Pour Moi, Discover Mademoiselle, Audelle, Effuniak. http://www.balkonetka.pl/katalog/size/30c poprzegląaj co tu dziewczyny mają.

Effuniak jest tylko w niektórych sklepach, kilku na całą Polskę. Masz jeszcze Panache - Cleo, to powinno być w lepszych sklepach, internetowo jeszcze Gossard, La Senza, odradzam Marks & Spencer i polskie firmy (Konrad, Gaia, Kinga itp)

dziękuje, kupie sobie choc raz konkretny stanik normalnie bym sie nie radziła, gdybym nie ujrzała tej różnicy z e zdjęcia które na 1 stronie podałaś, zasadnicza różnica, może i z moich żadnych piersi coś będzie dzięki!

Gość a ciekawe co mi poradzisz ..s
glaszczka ja to praktycznie prawie wcale nie mam piersi, nosze 32/70A, a wymairy mam takie: pod 70, a w biuscie 74 :( Co bys mi radzila?

30AA brytyjskie wychodzi z tabelki, a jak leży miskowo 70A? Jak zawiążesz obwód na supeł i wygarniesz piersi do misek to jest dobrze? Czy coś odstaje, a moze wbija się? Pod biustem zmierzyłaś się ciasno czy luźno?

Na dużych piersiach lepiej widać różnicę po zmianie rozmiaru, sylwetka sie wyszczupla, biust jest uniesiony, wyeksponowany, wszyscy to zauważą. Z małym biustem jest tak, że różnicę zauważysz tylko Ty, ale zyskasz też komfort, koniec z podjeżdżającym obwodem, z miskami wchodzącymi na biust od przodu, będziesz mogła pozwolić sobie na staniki bez ramiączek, na głębsze dekolty. Biustu stanik nie wiadomo jak nie powiększy, ale może lepiej wyeksponować, zebrać, zrobić ładną dolinkę zamiast rozpłaszczać jeszcze bardziej Jeszcze jeden link: http://img11.myimg.de/cvdggl6c71b1.jpg

a to zalezy w sumie od biustonosza, ale u mnie biustonosz lezy dobrze, jesli nie odstaje... czyli musze miec dosc plaskie miski, hmm ostatnio kupilam biustonosz 32/70A i mam wrazenie, ze miseczki sa o dziwo zamale obwodowo, wyjatkowo mala rozmiarowka mi sie trafila. Zazwyczaj moim problemem jest to, ze wiekszosc miseczek mi odstaje, albo unosi sie do gory, no ale czasem cos sie trafi prawie idealnego. I chyba w moim przypadku juz nic sie nie ulepszy.. hehhhh Tak na ciasno pod biustem to moze i jest 69.

moze sprobuje zakupic jescze jakis biustonosz 32AA ciekawa jestem czy bedzie jakas roznica. A ten problem ze push up sprawi ze jeszcze bardziej mi sei splaszcza piersi, to chyba mnie nie dotyczy? hmmmm czy tez moze?

Z obwodem 65 nic Ci się nie będzie unosiło do góry, tylko wszystko będzie leżało na swoim miejscu :) Też miałam ten problem w 75B, teraz 65D zakładam rano i zapominam o nim na cały dzień :)

miseczka B raczej bedzie mi odstawac hmmm chyba, ze znajde jakas dosc plaska miske , mzoe jakas firme mi polecisz?

Nie 32/70 tylko 30/65, choćbyś miała nawet 70AAAAAAAAAAA to i tak by Ci to wjeżdżało z przodu na biust, bo ma za luźny obwód. Zmniejszanie miseczki nic nie da, musisz zmniejszyć obwód, a jaka miska będzie dobra to nie wiem, z wymiarów wychodzi 30AA, ale z praktyki 30B. Musisz mierzyć.

Głaszczka, obwołano Cię tutaj ekspertem od staników to i mi pomóż. Pod biustem mam 67,5 cm a w biuście 80 cm. Jak to w końcu będzie z miseczkami i w ogóle rozmiarem?