Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Chica Bomb

MAM 19 LAT I BOJĘ SIĘ O DALSZE ŻYCIE ! BRAK PERSPEKTYW .........

Polecane posty

problemem studiów i studentów jest oderwany od rzeczywistości program nauczania. Duży nacisk kładzie się na wyrycie na pamięć teorii. Praktycznie zero praktycznych zajęć wykładowcy często nigdzie nie pracowali poza uczelnią. A pracodawcy szukają fakt po studiach ale z DOŚWIADCZENIEM najlepiej na podobnym stanowisku. Bo nikt Cię nie będzie uczył w pracy.

Gość fufla
Chica Bomb no i super, twoje cv świadczy o tym że nie boisz się pracy ale zamierzasz do końca zycia pracować na produkcji?teraz do głupiego sklepu potrzebna jest matura. Ona otwiera wiele drzwi. Nawet jeśli teraz skończysz edukację z maturą w ręku kiedyś może znudzi ci się praca na produkcji i będziesz chciała zmienić zawód. Z maturą zawsze łatwiej.

Gość ty w zyciu nic nie osiagniesz
kapselko, co tak drążysz temat, nie masz studiów i racjonalizujesz to? Ja pracowałam juz na studiach, wiec mam i wykształcenie i doświadczenie. Teraz wiekszość studentów pracuje, takie czasy nastały.

Fufla ma rację pisząc o tej miłości. Ale teraz problem jest taki,żę ludzie strasznie się ograniczają do partnerów...znam pary,które by najchętniej ze sobą przebywały 24 na dobę. Nie zliczę znajomych,którzy ciągle przylatują do mnie z płaczem..miłość nie jedno niszczy..

Gość fufla
kapselko ile masz lat? studia to nie tylko socjologia, pedagogika i politologia. Jest mnóstwo kierunków po których wiesz w jakiej dokładnie branży możesz sie odnaleźć. Medycyna, prawo, mechanika, robotyka czy inne chemie. Nigdzie nie jest tak że skończysz szkołe i pracodawcy będą się o ciebie bić. Są jeszcze praktyki, staże na których podczas studiów możesz zdobywać doświadczenie. Same studia niewiele dają.

i bez urazy autorko, ale do wykładania towaru czy pracy na produkcji to średnio kumatego jasia da sie przysposobić w pół godziny, więc nie wiem czy to twoje "doswiadczenie' jest az tak istotne, jak sobie wyobrażasz...

ja również pracuję w zawodzie, a jesli ktos chce studiować kierunek , po ktorym nie rpacy-jego wybór. Są studia i studia, kapselko.

dobra ludzie dziewczyna ma czas do matury. To że wy ją tu będziecie pouczaćnic nie da jeżeli sam do tego nie dojdzie. Sama o swoim życiu decydujesz a życie jest tylko JEDNO.

Tak Cv jest istotne. Dużo się już w życiu napracowałam i też zarobię ładne pieniądze bo na takiej promocji w weekend mam 10 zł na godzinę. I trochę doświadczenia już mam, a do matury przystąpię nie mam nic do stracenia .

Gość fufla
" raczej chemię możesz skreślić. Armia studentów a perspektywy na pracę znikome. " ale fajnie się ich słucha na imprezach jak zaczynają po pijaku "rozkładać alkohol na czynniki pierwsze':D

oczywiście, że sama musi do tego dojść, ale głaskanie po głowie raczej jej tego nie ułatwi.

po co wiec ten temat-skoro masz taka zajebista pracę? promocje, wykladanie towaru :O No ale cóż, ktoś tez to musi robić. Sama siebie oszukujesz dziewczyno ... Perspektyw nie masz na własne zyczenie i pretensje mozesz miec tylko do siebie.

no pewnie-po co sie uczyc, lepiej byc utrzymanka :O

Gość fufla
tylko że nie będziesz stała na promocjach po 30tce;)

Zgadza się mam pretensję do siebie...ale tacy "twarde" osoby jak Ty też będą miały swoje słabości i jeszcze nieraz będziesz się chciała wyżalić komuś czy choćby nawet na takiej kafeterii tak jak w moim przypadku i tyle.

po 30-tce to moze stac gdzie indziej i zarabiać

Czego oczekiwałas po tym topiku, skoro nie chcesz rad? Ze znajdzie sie jakis bogaty fagas , który zapewni ci perspektywy? Albo pocieszania,ze wcale nie przegrałaś jeszcze zycia?

Gość fufla
ej no bez przesady. Dziewczyna zrobiła krok do przodu, rozważa zdawanie matury a na początku tematu nawet nie chciała o tym słyszeć. Chica Bomb trzymam za ciebie kciuki i wiem że dasz radę zdać maturę:) Nie poddawaj się:)

Chcę tych rad. Może to dziwnie zabrzmi,ale ja mam wrażenie,że nie umie się uczyć...po prostu olałam tą szkołę, przeczytałam może z dwie lektury i jak mam zdać maturę z takimi tyłami ?? :( :( Nie nadrobię przecież tego teraz. W matematyce też tyły okropne,zawsze byłam zagrożona.

jasne, nie umiesz sie uczyć-a ta nieumiejętność nazywa się leń, eh, szkoda słów. A matura teraz jest na zenującym poziomie, trzeba sie wyjątkowo postarac ,aby nie zdać. Rob co chcesz, twoje zycie.

masz jeszcze parę miesięcy do matury. Dorywczymi pracami sfinansujesz korki z matmy. Z polskiego poczytasz jakieśstreszczenia oraz popatrz na arkusze z poprzednich lat. Na pewno zdasz tylko trzeba chęci i trochę pouczyć się.

Gość ale zołza
Autorka chciała chyba po prostu z kimś porozmawiać i wyżalić się. To chyba nie jest grzech :O

do ksiazek, a nie zalic sie, ze nie ma perspektyw.