Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

joweg@gmx.de

slub w wieku 20 lat ? czy to aby nie za szybko ?

Polecane posty

Gość bhtg
cale zycie?? ja wam daje maks 2 lata :D zejdz na ziemie dziewczyno, znasz faceta tylko niecaly rok i juz takie plany?? przez taki czas nie da sie poznac czlowieka, niektorzy to sa zaskoczeni i po 10 latach mieszkania razem, a ty tu gadasz o byciu cale zycie? zwlaszcza ze jego glowna motywacja jak widac, nie jestes ty ale to by z kims sie ohajtac i splodzic dzieciaka, bo moze znowu zachorowac nie no, rozbawilas mnie :D :D

Gość Ania :***
do joweg@gmx.de:::: jeśli tylko się kochacie to jak najbardziej ja też miałam 20 lat teraz jestem rok po ślubie jest super wiek tu nie gra roli musisz być tylko tego pewna że chcesz :)) powodzenia

andziula_89@op.pl proszę bardzo

Gość czarnadziura4
To zależy od osoby. Ja też mam 20 lat z chlopakiem jestem od 3 ale powiedziałam że nawet nei jestem gotowa na zaręczyny , bo tak czuje . Jestem pewna naszej miłości ale osobiście uważam że jeszcze jestem dzieciakiem mentalnie i nie potrzebuje takich rzeczy. jeśli ty czujesz inaczej to droga wolna :)

Gość rtgyuio
tobie nie zalezy na chlopalu, co post powtarzasz zabezpieczenie, majatek, pieniadze, itd itd

poniewaz caly czas kts do tego nawiazuje nie zalezy mi na tym wogole mam dosc waszych porad tylko wszyscy krytykuja nic wsparcia

Gość byrkubryk
To fajnie widocznie jestes dla neigo ta jedyna ja jestem z moim 6 lat i nawet sie nie zapowiada na slub:(

moj od pooczatku mowil o co chodzi niechche poprostu by jego dzeici mowily do niego dziadku tak jak moja matka urodzilam mnie po 40 a potem nie chcialla mnie poscic z domu

joweg@gmx.de jak będziesz chciała pogadać to napisz :)))))))))))))

Gość xx karo xx
hej ja sie z checia zaprzyjaznie z tobo mozemy pogadac jesli chcesz ,ja w podobnej sytuacji mam 21 lat a juz zareczona i slub pewnie bedzie juz niedlugo.Jeli chcesz to moj email:karolinapisarek@hotmail.co.uk,jestem w UK.

A w których liceach same kurwy i galerianki?:D Widzę niezła frustracja:D Na moich studiach 95%dziewczyn uprawiało seks z 1 chłopakiem albo wcale. Więc ciekawe skąd te dane:D

Dobra powiem tak. Ja w obliczu ciężkiej choroby pewnie też panikowalabym że juz nigdy ślubu nie wezmę, że dzieci nie urodze, ale nie mogłabym tak obciążać mojego chłopaka który ma dopiero 21 lat. A potem ma sie w dowodzie wpisane wdowa czy wdowiec. Smutne ale prawdziwe. Masz dopiero 20lat i wszystko może wydawać Ci sie cudowne tym bardziej że wasz związek to dopiero początek a początki zwykle bywają piękne. A potem róznie to bywa. Jeśli po kilku latach nic sie nie zmieni to wtedy możecie wziąć ślub. A nie podejmować taka decyzję tylko dlatego że on boi sie najgorszego i na szybkiego chce wszystkiego spróbować. Ślub to nie jest randka z nowym chłopakie z której możesz wyjść w każdej chwili. To decyzja która będzie sie za Tobą ciągnęła cale życie. A ja znałam naprawdę cudowne pary które były ze sobą latami. I nigdy nie powiedziałabym że sie rozsądna. A jednak. Życie jest nieprzewidywalne.

A co do finansów- w Twoja stronę padło tylko jedno pytanie o utrzymanie, a Ty pisałas o zabezpieczeniu, dziedziczeniu itp w kilku postach. To az tak ważne dla Ciebie? Poza tym jaki to byl nowotwór? Jak przebiegało leczenie i jak długo trwało?

Gość 20DOLLAR2SURF
Witam was, chciałbym wam przedstawić prosty i szybki sposób zarabiania przez internet. Dostajesz pieniądze za wyświetlany baner z reklamami na twoim pulpicie, dodatkowo codziennie dostajesz kredyty na gry dzięki którym możesz wygrać dodatkowe pieniądze, kredyty lub punkty. Nie musisz klikać na reklamy, dostajesz pieniądze za baner o niewielkich rozmiarach. Zobacz jakie to proste! Aby się zalogować wystarczy wpisać swój email. Zarabiasz w dolarach. Minimum do wypłaty to $20. Strona jest po Polsku więc wszystko jest proste. ZAPRASZAM! http://pl.20dollars2surf.com/?ref=125941 http://pl.20dollars2surf.com/?ref=125941 http://pl.20dollars2surf.com/?ref=125941 http://pl.20dollars2surf.com/?ref=125941 http://pl.20dollars2surf.com/?ref=125941

Gość xx karo xx
moj gg:26094813,oraz karolina pisarek facebook

Gość oooooaaaaaaa
Nie przejmuj się głupim gadaniem jeśli jesteś pewna swoich uczuć i nie masz wątpliwości to śmiało możesz brać ślub. Nie rozumiem tu niektórych wypowiedzi mamy XXI wiek a niektórzy pozostali w średniowieczu. Ja zamieszkałam z chłopakiem po 3 latach znajomości czyli miałam 19 lat byłam na 1 roku studiów. Jesteśmy nadal razem za miesiąc nasz ślub i oboje nie możemy się już doczekać. Jesteśmy nadal zakochani w sobie i nie wyobrażamy sobie życia bez siebie. Razem jesteśmy już siedem lat ja kończę właśnie studia, przyszły mąż już rok po. Ma świetną pracę i jesteśmy samodzielni finansowo, w ciąży nie jestem i na razie nie zamierzam być. Dlatego zapamiętajcie ludzie, że mieszkanie razem nie oznacza dzieci i ślubu, ani tego że kobieta się nie szanuje. Gdybym miała jeszcze raz podjąć decyzję o zamieszkaniu razem w tym wieku nie wahałabym się ani chwili. Dzięki temu teraz jestem 100% pewna, że chcę z tym człowiek spędzić resztę życia.

To że wam sie tak super ułożyło nie oznacza że każdemu sie uda. No i co teraz weźmiecie ślub i co? Będziesz sie jakoś specjalnie inaczej czuła juz po w życiu codziennym? Nie sądzę. A to że mieszkanie razem nie oznacza dzieci to dobrze wiem. Jak sie jest odpowiedzialnym to sie w ciążę nie zajdzie. Ja mam chłopaka jak juz pisałam i często u siebie nocujemy, poza tym spędzamy razem wakacje i widzimy sie non stop. I uważam że znam go bardzo dobrze mimo że nie jesteśmy ze sobą długo. Poza tym ślubu nie zamierzam brać na studiach także jeszcze co najmniej 4 lata mi zostały żeby poznać go na tyle by wiedzieć czy to z nim spedze resztę życia.

to co się dzieje z e-mail ??? jak tam twoje spostrzeżenia do ślubu przespałaś się z tą sprawą???

Ja wyszłam za mąż w wieku 20 lat (mój mąż 24) :) jestem po ślubie 8 miesięcy i póki co wszystko układa się bardzo dobrze. Przed ślubem byliśmy ze sobą 4 lata. Do ślubu nie brakowało nam praktycznie nic- mieszkaliśmy razem, mieliśmy swoje pieniądze, i ja i on pracę, mieliśmy gdzie mieszkać po ślubie (sami, nie u rodziców). -------------------------------------- Jesteście ze sobą niecały rok, a to jak dla mnie trochę za krótko, ale to moja opinia. Może warto zaczekać jeszcze rok?

Mam 21 lat i za tydzień będę mieć cudownego męża :) znamy się i jesteśmy razem od 5 a od czasów studiów czyli 3 rok mieszkamy razem. Studiujemy i pracujemy. Postawiliśmy już swój wymarzony domek :) Nie jest powiedziane, że młode małżeństwa są skazane na rozwód, równie dobrze ktoś kto ma lat 25 czy 30 może nie wytrzymać w małżeństwie. My jesteśmy szczęśliwi i to najważniejsze a co będzie dalej życie pokaże. Chyba żadna nie powie mi, że stoją przed ołtarzem jesteście pewne nawet w wieku 30 lat, że na zawsze będzie dobrze i nigdy nie będzie rozwodu. tego się po prostu nie wie.

Ja mam 21 lat, i biorę ślub w przyszłym roku. Będziemy wtedy razem blisko 5 lat. Uważam, że 20 lat to nie jest za wcześnie, bo decyzja o ślubie to bardzo indywidualna sprawa. Ale myślę, że nie należy podejmować tej decyzji pochopnie, ale trzeba być 100 % pewnym, że chce się być z drugą osobą, pobyć ze sobą więcej niż rok, czy półtora... bo jak dla mnie to trochę mało, żeby zdecydować się na ślub. Co prawda ja wiedziałam już po okolo roku, że chcę spędzić z moim narzeczonym życie, ale wolałam poczekać, żeby się upewnić. oboje chcemy tego ślubu i nie jest to widzimisię. Będziemy mieć własne mieszkanie, warunki do wspólnego życia, a więc nie widzę przeszkód. Jednak, tak, jak mowie... jest to decyzja na całe życie, która wymaga przemyślenia i pewności. A co do tego, że w technikach są debile, tak... na studiach zaocznych są debile, na kierunkach humanistycznych są debile,na prywatnych uczelniach są debile- gdzie ich nie ma :D ?