Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zjawiskaa

na 2 ddzien odpryskuje mi lakier do paznokci

Polecane posty

Gość zjawiskaa

co prawda uzywam tych tanszych ale czy te drozsze beda lepsze? jakie rady by lakier pozostal chociaz na 4 dni

Ja maluję lakierami Sally Hansen, najpierw przezroczysty w srebrnej buteleczce 'diamond strength', potem 1-2 warstwy lakieru i na koniec znowu albo diamond strength, albo bezbarwny Eveline. Trzymałyby się długo, ale ja lakier często zgryzam, a jak nie zgryzam, to szybko paznokcie odrastają, po 3 dniach już brzydko wygląda.

Hey dziewczyny do niedawna miałam ten sam problem. Zwykły lakier na paznokciach trzymała mi się zaledwie jeden dzień, doprowadzało mnie to do szału. O lakierach hybrydowych nie chciałam nawet słyszeć do momentu aż koleżanka sprezentowała mi na urodziny bon do salonu kosmetycznego. Nie miałam wtedy wyjścia ale powiem wam, że się opłacało zrobiłam sobie hybrydy i od tego momentu nie używam innych lakierów w chwili obecnej jestem wyposażona w cały sprzęt do robienie manicure hybrydowego. Nie zamienię tych lakierów na żadne inne.

zgadzam się z wypowiedzią powyżej :) hybrydy to ogromna wygoda! jeśli się na nie zdecydujesz zapomnisz o odpryskach i tego typu niespodziankach... ja korzystam z lakierów hybrydowych firmy NeoNail, mam też od nich lampę led. moje paznokcie są zawsze zadbane i pięknie się prezentują :)

Gość gość
ale żałosny spam... :o

Gość gość
maluj z wierzchu bezbarwnym lakierem, nie musi byc jakis specjalny top-coat

Gość gość
też polecam hybrydy. Nie znam tej firmy reklamowanej wyżej, używam innych. Parę razy byłam na manicure hybrydowym w salonie, ale sama umiem malować sobie paznokcie, więc szkoda mi było całego zachodu związanego z umawianiem się na wizytę i kasy. Poczytałam opinie, popatrzyłam czego używają manikurzystki i kupiłam sobie lampę UV i tzw zestaw startowy. W sumie zwróciło mi się już po 2 razach :) A paznokcie są śliczne, manicure niezniszczalny. Łatwo sie zdejmuje i wbrew opiniom nie niszczy paznokci bardziej niż zwykły lakier

Gość gość
Ja używam zwykłych lakierów. Trzymają się ok.5 dni. Zwykle maluje dwie warstwy plus top coat. Używam lakierów firm Golden Rose, misslyn, Eveline, VIPera. Na górę zawsze top Golden Rose quick dry top coat - polecam. Testowałam już wiele, ale ten jest najlepszy.

Gość gość
u mnie bardzo dlugo trzyma sie lakier z golden rose- ice chic. tani jak barszcz, a na paznokciach tworzy efekt tafli :) kolorów- masa do wyboru, na pewno cos dla siebie znajdziesz :)

Gość gość
zmień na jakieś trwalsze lakiery, albo zrób hybrydy (np. Makear), będziesz miała spokój z odpryskami nawet na dobrych kilka tygodni

hybrydy to i ja lubię. Przy dzieciach i dbaniu o dom spisują się rewelacyjnie, nic nie odpryskuje, nie ma śladów dotknięcia. Pozostają ładne do dnia ściągnięcia. Wygoda 100 %.