Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

houseofpain

wielkosc zarodka w 6 tyodniu ciazy z pomiaru usg podajcie swoje parametry

Polecane posty

Gość karzyna1278
o Boże!Tak wcześnie idziecie do ginekologa a później sie stresujecie że jeszcze nie widać...nie słychać......a nie można odczekać dłużej ?

ja byłam w 5 tygodniu i nic nie bylo widac a jak poszlam za 3 dni to bylo juz 6 mm :)

Gość gryczka
U mnie w 6tc i 3 dni według ostatniej miesiączki było prawie 13mm, lekarz powiedział, że dziecko jest tydzień starsze, niż wynika z OM.

u mnie w 6tc i 2 dni było 19 mm iwidac było serduszko.

Jak widać dzieciaczki są różne już na etapie zarodka. Mój był duży, aż sprawdzałam, czy to możliwe. Dziś zaczęłam 20 tydzień i śniło mi się, że urodziłam 5kg dziewczynkę ! Zaczynam się bać.

Gość do autorkii
w 6 tc nie bylo widac zarodka a wiek ciazy zostal dobrze obliczony bo cykl byl monitorowany... do 8 tc moze nie byc nic widac, widelki sa dosc szerokie i nic ci nie da to, ze u ciebie tak, bo u kazdego moze byc inaczej

ja poszlam w 5t2d i byl tylko pecherzyk... w 7 tyg był zarodek 0,94 cm i pieknie bijace serduszko :)

agbr --> mam termina na ten sam dziec co Ty :) sorrki za odejscie ode tematu...

Gość parvoviroza
Ja byłam pierwszy raz pod koniec 9 tygodnia i uważam, ze za wcześnie nie ma sensu.

Gość 8 tydz według OM
miałam 1 cm lekarz stwierdził ze za mały. Teraz mam drugie USG w 13 tyg i ciekawe czy coś urosło. Serduszko już biło w tym 8 tyg.

Gość annika233
ja poszlam w 6 tyg wg OM a co sie okazalo mialam dluzszy cykl i z usg wyszedl 4t6d i pecherzyk 9.8mm

karzyna1278 Do ginekologa idziemy wcześnie, bo jak sie ma podejrzenie ciaży, to trzeba to przecież jakos potwierdzic - Panno Mądralińska. Ja jak niedostawałam okresu przez 3 tygodnie od planowanego terminu to najpierw zrobiłam test i jak wyszedł pozytywnie to logiczne, że pobiegłam do gina, aby to potwierdził. Dzidziuś miał wtedy 7 tyg. i 3 dni - licząc od 1 dnia ostatniej miesiączki, bo od zapłodnienia to miał dopiero z 5 tygodni - i mierzył 1,9 cm, było już widać bijące serduszko.

Gość karzyna1278
Agawa_Agawa....ja wcale się nie wymądrzam ale uważam że można pójść na USG ok 8 tyg gdzie na 100% bedzie już widać bijące serduszko a nie od razu po zrobieniu testu bo różne są cykle więc nie zawsze od razu widać a póżniej zakłada Ci jedna lub 2 kobitka temat ze nie widac i czy któraś tak miała.Po co się stresować!Ja przy pierwszym dziecku potwierdzenie miałam przy padaniu ginekologicznym a przy drugim na Usg ok 10 tyg uważam ze to dobry czas!Pozdrawiam.