Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sa na to jakies przepisy?

ile dni w roku prawnie mozna byc na zwolnieniu na chore dziecko?

Polecane posty

Gość moj przedszkolak bawi sie sam
Gorączkę przesypiamy 2 dni wiec nie znasz powodu tej goraczki? nie odwiedzasz lekarza? zakładam,ze goraczka to 39 zreszta to jakby nie było jest "przespane"? 2 DNI

jak ktoś ma chorowite dziecko to niech się nim zajmuje, a nie zajmuje stanowisko w jakiejś firmie i psuje reputację innym matkom a skad ma brac kase na leczenie chorowitka?

Skąd? Mylisz się, jeśli myślisz,że napiszę,że ma iść do pracy i naciągać pracodawcę na kasę. Nie dziwcie się,że pracy nie ma z takim podejściem Potem płacz i zgrzytanie,że bezrobocie, szowinizm itp ;)

jakiego pracodawce? zus płaci -czy sie myle? pracowałam 10 lat -owszem nie mialam dziecka sama nie chorowałam -ale to nie ten temat majac dziecko zdarza sie miec wolne 5 dni i mam sie czuc winna? przeciez autorka nie napisała ze chce wykorzystac 60 dni!!!! chchiala wiedziec ile tych ni jest!!!! a ty moge wtracic słowko nie odpowiedziałas na jej pytanie!!!

Gość goska co ma ktoska
moge wtracic slowko...kobieto jestes zalosna, zalosna az do bolu siedz w swojej bajce a jak cie zycie w dupe kopnie to sie nie pozbierasz i odszczekasz takie teksty rozumiem ze matki dzieci chorych, ktore nie pojda do pracy, zeby nie byc nierobami w pojeciu takich kretynek jak ty, maja jesc suchy chleb tak??? skoro pracodawcy maja takie opinie o matkach to ja mam w dupie takich pracodawcow i jak sie da biore L4 i siedze z dzieckiem w domu taki moj przywilej bycia matka koncze z toba głupia kobieto ta dyskusje bo szkoda sie wkurzac przez takie cos jak ty.....

Gość goska co ma ktoska
"Potem płacz i zgrzytanie,że bezrobocie, szowinizm itp" i tego ci zycze z calego serca amen

do 33 dni zwolnienia płaci pracodawca wiadomo, jak dziecko chore trzeba iść czasami na zwolnienie, ale ja nie ryzykowałabym w nowej pracy, bo nie przedłużą umowy lub zwolnią pod byle pretekstem. Oczywiście, czasami nie ma innej możliwości. Wiem z doświadczenia, że mój szef zawsze szukał haka na nadużywających zwolnień, ale mimo to woli zatrudniać kobiety

Gość olaboga cos ty
haha, odezwala sie yntelygencja za dyche co na tasmie w fabryce pracuje spierdalaj do bachorów:D

Gość olaboga cos ty
wiecie skad ona ma tykle osob do opieki nad ta 4 dzieci? bo kazde ma z innym ojcem:d i do kazdego inny przychodzi jak jet chore:D

czym sie rózni pomarancza od zaczernionego nicku? bo nie kumam

Gość powiedz to glosno
20 lat:D wow ile dup zaliczyl twoj fagas w tym czasie?

Gość powiedz to glosno
ona skreca chinskie długopisy i daje na przerwie dupy chinczykowi a dwoje dzieci ma skosne oczy:D

Gość riki tiki tak na wznak
mogę wtrącić słówko Ile ty masz lat kobieto? 40? Ciesz się, że ma kto siedzieć z twoimi bachorami od siedmiu boleści;) Wiele matek musi wrócić do pracy i jak przyjdzie choroba dziecka to nie mają wyjścia i muszą iść na L4. Taka stara rura, a gówniane ma pojęcie o życiu i problemach. Bo po co? :o Skoro takiej dobrze. Nie każdej mąż może dostosować sobie zmianę w robocie do tego, by móc siedzieć z dzieckiem kiedy ono choruje. Ty tego nie rozumiesz i nigdy nie zrozumiesz. Może kiedyś życie da ci porządnego kopa w zasrany zad i ciekawe czy będziesz taka wyszczekana i mądra;) Uważasz, że idąc na L4 i to jeszcze na dziecko to nieróbstwo. Oby twoje bachory zdychały w mękach ;) Będziesz wtedy z nimi siedziała jak na sranie;) Zacofana egoistko;)

Poza tym kto pyta nie błądzi, a autorka tylko chciała być doinformowana co w takiej sytuacji trzeba zrobić, gdyby dziecko zachorowało:o Nauka czytania ze zrozumieniem się kłania stara kretynko ;)

"tępaki" zdziwaczała kretynko ;) Jeszcze do tego analfabetka ;) Nie ukończyła nawet podstawówki, a szczeka więcej niż mleka daje :D

Nic więcej nie masz ciekawego do napisania to spławiasz się ździro :D Taka wyszczekana w cudzysłowiu tylko :D Gówno masz w papie, a nie język żmijo ;)

Gość ło jaaa
riki tiki...kobieto jestes moim nowy idiolem na kafe:) tak trzymac:D tez nie moge zdzierżyc tego gowna co szczeka i paple co jej slina na ozor przyniesie pozdrooo:D

łooo jaaaa nawzajem i pozdro ;):D

Gość sa na to jakies przepisy?
jejku-jakie zamieszanie ale fajnie sie czytało

Gość zybjka
mogę wtrącić słówko :O A do tej pory cie cenilam tu na kafe. Jednak wyszlo szydlo z worka. I potem ludzie mja zdanie o wielodzietnych rodzinach jakie maja. Dno!

Gość kolejna pomarancza
ja jednak popieram w 100% moge wtrącic słowko. ma racje pracodawcy sie sparzyli na kobietach z dziecmi i nie chca ich przyjmowac a dlaczego? no wlasnie przez naduzywanie zwonien,sama mam tylko 2 ,nigdy nie bylam na zwolnieniu na chore dziecko-kombinowalam 2 dni urlopu ,pozniej maz sie zajmowal bo wypadl wekend a ja pracowalam a pozniej prosilam mame i tak tym sposobem moje starsze ma juz 14 lat i zostało wychowane bez opieki,fakt moze duzo nie chorowal,a ja juz mam 10 lat pracy za sobą...mysle ze z drugim tez tak bedzie ma juz 8 ,a ja tym sposobem mam prace

Gość zybjka
Tylko na tym topiku nie piszemy o matkach naduzywajacych zwolnien :O Dziewczyna zadala proste pytanie - ile dni NALEZY sie na opieke nad dzieckiem a 'mogę wtrącić słówko' zjechala ja jakby juz siedziala na tym L4 i kase wyciagala. No i nie omieszkala pochwalic sie jaka to ona jest wspaniala pracownica - zwolnien brac nie musi bo maz w ciagu dnia nie pracuje :O Co za babsko!!!!

Gość kolejna pomarancza doda
ima rację nieroby jestescie jak tak mowicie i wykorzystujecie byle kichniecie jako pretekst"paluszek i głowka",byle by tylko do pracy nie isc,a pozniej liczycie kuzwa ile tego zwolnienia juz wzielyscie bo same nie kumacie ile ja w zyciu bym nawet nie liczyla tego....

Gość zybjka
"Wy wykorzystujecie..." :D:D:D To jak jestes tak dobrze poinformowana to powiedz mi ile dni ja wykorzystalam :P Slucham? :D

owszem pracodawcy sie sparzyli na matkach co ciagle sa na l4 ale to popada w paranoje ze boisz sie nie isc do pracy chora, posylasz chore dziecko do zlobka bo boisz sie zwolnienia, ty kochana piszesz ze kombinowalas ale mi kombinacje jak masz mame do opieki, nie wszyscy maja ten luksus :P ja np nie :) mnie zwolniono wlasnie za l4 na chore dziecko ktore idac do zlobka zaczelo zima czesto chorowac, maz pracowal 5 dni poza domem, ja nie mam kolo siebie mamy ani tesciowej, zadnej babci ani cioci siostry itd... ktos musial sie zajac dzieckiem wiec bralam l4 niestety pracodawca mi powiedzial dziekuje spadaj :/ ciekawe jakbys pokombinowala w moim przypadku :( jak znalazlam nastepna prace zatrudnilam opiekunke ale... za ta marna place to i mialam marne opiekunki lacznei 7 szt nikt nie chcial pracowac za 1300zl kiedy ja zarabialam 1360 czasami 1340 :/ to jest chore co sie dzis dzieje na rynku pracy!!!

Gość Koko_30_wiosna
A powiedzcie czy te łączne 60 dni jest płatne 100 % ?