Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamma45464

Kiedy odstawiłyscie swoje dzieci od cycka ??

Polecane posty

Gość kamma45464

mała ankietka :) moze to mi pomoze w podjeciu decyzji :)

jak skończył 11 miesięcy to sam sie odstawił. chciałam karmić do 13-15 miesięcy ale on nie chciał, więc nie zmuszałam :D

Gość kamma45464
hmm długo :) ja myslałam o 4 miesiacach hehe

Gość nosek loda
nie mamy cyckow mamy piersi

Gość kamma45464
cycki to byla taka mala ironia i czemu piszesz o sobie jako osobach drugich, cos z toba nie tak ?

Gość ja jestem pod koniec juz
ciazy i mam zamiar karmic do konca 3-4miesiaca....jak sie to sprawdzi zobaczymy ale moze byc to co najwyzej krócej a nie dłuzej....

Gość kamma45464
a czemu krocej ? ja chcialam karmic malego do 4 miesiaca ale cos czuje ze bedzie to trwało dłuzej :p

Gość blejach joł
karmiłam ok 6 tyg.

starszą karmiłam 13 mc, młodszą zamierzam też koło roku odstawić

Gość blejach joł
ej powiedzcie drogie kobietki czy po karmieniu persia ponad rok, zmieniły sie Wasze piersi? Ja karmiłam tylko 6 tyg, wiec zmian w zasadzie nie ma wogole.

ja nie wiem czy to ma coś do siebie bo moje już trochę zmieniły się podczas pierwszej ciąży

u mnie wiele się nie zmieniły, ale mam małe i jeszcze ostatnio schudłam w obwodzie. W każdym razie nie zwisają mi i wyglądają dalej ładnie i sexownie.

odstawilam po 18 m-cach moja bratowa po 16 m-cach druga bratowa po 24 m-cach chyba jestesmy wyjatki Ale ja bylam zadowolna ze karmie tylko ze 18 m-cy wystarczy pisza ze najlepiej jest odstawic po roku

Gość hkjhkjh
i tak nie glupio wam karmic 2 letnie dzieciaki cyckiem ????

pół roku, uważam że optymalnie. tylko że z butli ale moim mlekiem, odciągałam bo miały ma tyłozgryz (teraz juz niewidoczny) i z piersi nie mógł pić.

Gość olaboga cos ty
cycka..:O olaboga co za pizda:D

Gość dzieciak głupi jest z natury
wystarczy tego posłuchać i popatrzeć na niego. więc faktycznie może tylko zyskać :O :classic_cool:

Gość kamma45464
kurde chciałabym naj naszybciej go odstawić od piersi bo mały nawet na dworzu się jej domaga żeby zasnąć albo chociaż do smoczka go przyzwyczaic by było lzej ale mały to straszny uparciuch hehe

Gość szyneczka
Mam zamiar po 4 miesiacach

Gość pepsi!
czemu chcecie tak wcześnie odstawiać swoje dzieci? po 4 miesiącach albo wcześniej? WHO zaleca karmienie min. 6 miesięcy. Nie jest to złośliwe pytanie tylko ciekawość bo bardzo dużo mam tak robi i jestem zaciekawiona jakie są powody tego.

Gość mama_agatki
kamma moja też do spania potrzebowała piersi i żeby się uspokoic a smoczka nie chciała za nic w świecie. Potem się okazało, że nie mogę karmic przez leki i koleżanka poradziła kupić taki smoczek jakiej firmy butelka z której dokarmiałam. I jak tamtych nie chciała ten załapała w pół godz.Od teraz to jej uspokajacz, zasypia z nim, a ja już nie karmię od miesiąca tak czy tak.

Gość szyneczka
bo tego po prostu nie lubię, wzbudza to we mnie niechęć

Gość pepsi!
szyneczka-> dzięki za odpowiedź

Ponieważ nie karmiłam publicznie i po 4 miesiącach zrobiło się to uciążliwe. Bo chciałam wrócić do mojego ciała sprzed ciąży, bez mlecznych piersi. Poza tym uważam że najwazniejsze sa pierwsze 3 miesiace karmienia. Skorzystałam też z okazji odwiedzin rodziców i miał mnie kto wyręczyc kiedy szłam odciągac pokarm czy masowac piersi prysznicem - robiły mi się zatory, nie stosowałam żadnej farmakologii przy hamowaniu laktacji. Udało si, dziecko bez problemu przeszło na butekę, lepeij się najadal, lepiej sypiał, gneralnie dla nas na plus.

Gość coffeemug
13.5 mca przez pierwsze 6 mcy zycia dziecko tylko i wylacznie na moim mleku wg zalecen tutejszych pediatrow