Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xsawierra

Panna młoda w ciaży? Nie wypada ubierac welonu?? co w takim razie na glowe???

Polecane posty

Gość Xsawierra

??

Gość pierożkowa
czepiec

Gość porcelanowa lalka
moze nic nie zakladaj, a swoja droga dziwne to troche-panna mloda z brzuchem:O ale nie moja sprawa

Gość no a nie mzoesz
sorry lae sie dziwie ze w ogole masz zamiar wxziac slub koscileny skoro lamiesz jego zasady to ldaczego jestes jego czlonkiem? ?!?!?!!?!?

A jaka masz suknie? Bo tak ciezko cos doradzic. Ja uwielbiam woalki, podobaja mi sie tez zywe kwiaty albo jakies ozdobne spinki. Ale wszystko trzeba podpasowac pod suknie.

ha ha ale wy głupie jesteście :-D :-D typowe przedstawicielki kościoła katolickiego czyli wyznania miłości ciekawe czy Jezus by ją z kościoła wygonił bo zaszła w ciążę? boże ale ciemnota jak masz ochotę to możesz i welon założyć. to Twój ślub, a jak uważasz że głupio byś się czuła w welonie to możesz sobie włosy przystroić np spinkami typu kwiatki :-)

Gość Luka10
jak masz ochotę na welon to zakładaj ja byłam z brzuchem i w welonie i jakoś nikt nic nie powiedział

Gość pierożkowa
a wy tu wszystkie jako dziewice szlyscie do ślubu, że takie tksty lecą? Panna mloda w ciaży nie zgrzeszyła bardziej niż panna młoda, ktora sypia ze swoim facetem, a do tego uzywa antykoncepcji. Wręcz taka grzeszy jeszcze bardziej.

Gość pierożkowa
Mnie sie welony nie podobaja, wiec nawet jakbym była najczystsza dziewicą świata, to bym czegos takiego na swój ślub nie założyła. Mnie się podobają małe, drobne, białe kwiatuszki wpięte we włosy, własciwie to nawet nie kwiatuszki, tylko takie jakieś spinki w kształcie kwiatków

oj ludzie ludzie... prawdziwym symbolem dziewictwa jest wianek a nie welon. Dlatego w folklorze panny młode mają na głowach wianki a welony :)

Gość Xsawierra
Tak mam dylemat czyz powinnam ubierac welon.Bede w 5 miesiacu ciazy i nie wiem na ile bedzie to widac.A dla niedoinformowanych SLUB KOSCIELNY BRANY TYLKO ZE WZGLEDU NA DZIECKO JEST NIEWAZNY!!!! ludzie pobieraja sie bo CHCA!! z wlasnej nieprzymuszonej woli i dziecko nie jest do tego powodem.

Gość Amanda X.
sugar_kane piekna fryzurka z kwiatem :D tylko ze mnie nie bedzie pasowalo takie uczesanie gladko przylegajace do glowy :( mam okragla twarz i pasuje mi cos w innym stylu..tak sadze ;)

hahaha ale durny temat ja pierdole;) od razu lepszy chumor

Mnie osobiście bardzo się podobają żywe kwiaty typu storczyki byłam niedawno na ślubie kuzynki mimo tego, że nie była w ciąży welonu nie miała, tylko własnie kwiaty

I tak 99 na 100 panien młodych nie jest dziewicami. Więc jak nie ma brzucha, a ma welon to też jest hipokryzja. Może najlepiej w ogóle ślubu w kościele nie brać jak się dziewicą nie jest?

Gość symbolem dziewictwa jest
WIANEK, a welon chroni przed złym losem, zapamiętajcie to wreszcie raz na zawsze!!!! autorko - zakładaj na głowe co chcesz, to wyłącznie Twoja sprawa!!! Jesli wolisz się nie narażac na plotki wścibskich cioteczek, załóż woalkę albo toczek, mozesz tez wpiąć we włosy kwiat (np. sztuczny, wtedy ciotki nie będa sięmogły doczepić). Ostatnio moja koleżanka miała opory przed welonem, bo uważała, że jest na niego... za stara (miała troszkę ponad 30-tkę, a z buzi wygląda na max 25 lat). W ciąży nie była ;) Planowała kwiat we włosach. Po namowach narzeczonego załozyła prosty, ale bardzo długi welon i wygladała CUDNIE.

Nałóż jak chcesz, bo i tak Cie obgadaja, zreszta mozna domyślić się etgo po wpisach na forum ;) Pewnie beda gadac, ze: 1. Slub jest, bo wpadka, maz pewnie i tak bedzie ja zdradzac i sie rozwiada 2. Jak takiej nie wstyd z brzuchem isc przed oltarz, a ciaza to i tak wpadka 3. Jezeli zalozysz welon to Cie obgadaja, ze jak Ci nie wstyd, miec welon skoro do ślubu z brzuchem idziesz 4. No i w ogole Cie obgadaja, ze idziesz z brzuchem. Powinnas glowe popiolem posypac, wdziac szate pokutna, najlepiej z jakiejs gryzacej, szorstkiej tkaniny i na kolanach na Jasna Góre!! Nalozyc garsonke i do USC, a o koscielnym pomyslec później.

Gość hitttyyyy
haha dobre sobie :) Ja brałam ślub miesiąc temu, w 4 mies. ciązy i do głowy mi nie przyszło, żeby nie zakładac welonu. Jak ktoś już napisał, symbolem dziewictwa jest wianek, nie welon. Chociaz, nie powiem, jedna ciotka po weselu (wiedziała o mojej ciąży) mówiła mi, ze jakiejś tam niby ksiądz (który i mnie slubu udzielał) kazał zdjąć welon, bo była w ciązy - aluzja do mnie :D Co oczywiście było kompletną bzdura. Dla mnie welon to całośc z suknią ślubną, a dzidziuś był planowany, więc na nic "obgadywanie' rodziny, i tak zrobiłam, jak chciałam ;)

HITTY CZEMU NIE POCZEKAŁAŚ DO ŚLUBU Z PLANOWANIEM ? NIE BAŁĄŚSIĘ ZE W CIĄŻY BĘDZIESZ BRZYDKO WYGLĄDAC?

Gość hitttyyyy
Troszkę się bałam.Ale bardzo chcielismy miec dziecko, a miałam taką sytuację w pracy, ze szykowali mi zwolnienie zaraz po ślubie z obawy, ze zaciąze :( mimo, że pracowałam tam prawie 4 lata. Mam 28 lat i nie wyobrażam sobie rozpoczynania wszystkiego od początku (kolejne 2 lata minimum zanim dostanę porządną umowę), zeby przejść od razu na macierzyński, więć...poszliśmy na spontana i... cóż, okazało się, że dziecko może być i bez ślubu :) Czułam się super, cera gładziutka (będę miała chłopca chyba) i nic nie było widać. Dopiero teraz pojawiają się zarysy brzuszka ;)

Ja miałam ślub końcem kwietnia a przestałam się zabezpieczać od stycznia.Nie myślałam, że będę w ciąży na ślubie, po prostu nie sądziłam, że uda się zrobić dzidzię za pierwszym razem :)